Σάββατο 22 Απριλίου 2017

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Dictadura με 21 νεκρούς

Χάος στη Βενεζουέλα μετά τα συνεχιζόμενα επεισόδια και τις συγκρούσεις μεταξύ των κρατικών δυνάμεων ασφαλείας και των διαδηλωτών κατά του προέδρου Μαδούρο. Σήμερα, πέρα από τους 9 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις “μάχες” με τους …ταγματασφαλίτες του καθεστώτος, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι άλλα 12 άτομα σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, σε ταραχές που ακολούθησαν στους δρόμους και τις συνοικίες της πρωτεύουσας Καράκας.


Μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις πορείες διαμαρτυρίες, μεγάλες ομάδες ατόμων θέλησαν να προβούν σε πλιάτσικο σε καταστήματα. Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από ηλεκτροπληξία, όταν θέλησαν να λεηλατήσουν έναν φούρνο, ο οποίος ήταν προστατευμένος με ηλεκτροφόρα σύρματα.





Στους 9 οι νεκροί από σφαίρες αστυνομικών

Νωρίτερα, είχε επιβεβαιωθεί ο θάνατος ενός ακόμη διαδηλωτή, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από τα πυρά των αστυνομικών δυνάμεων του Μαδούρο σε εννιά στο σύνολο, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των τραυματισμένων.

Για σήμερα η αντιπολίτευση απηύθυνε κάλεσμα στους διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν μια «σιωπηρή» πορεία διαμαρτυρίας στο Καράκας για να αποτίσουν φόρο τιμής σε όσους σκοτώθηκαν στις ταραχές. Επιπλέον, για τη Δευτέρα η αντιπολίτευση κάλεσε τους διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν μια «καθιστική» διαμαρτυρία και να αποκλείσουν τους κεντρικούς δρόμους της Βενεζουέλας.

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Μαδούρο περιγράφουν τους διαδηλωτές ως βίαιους τραμπούκους που καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία και διαταράσσουν τη δημόσια τάξη με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης έχοντας τη στήριξη της Ουάσιγκτον.

«Αυτή η πληγωμένη και αποτυχημένη αντιπολίτευση επιδιώκει να προκαλέσει το χάος σε περιοχές κλειδιά της πόλης και να πείσει τον κόσμο ότι βρισκόμαστε σε κάποιου είδους εμφύλιο, το ίδιο θεατρικό έργο που παίχτηκε στη Συρία, τη Λιβύη και το Ιράκ» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρέντι Μπερνάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...