Σάββατο 22 Απριλίου 2017

ΣΤΗΝ CEPAL 500.000.000 ΕΥΡΩ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ALPHA BANK !!!

Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!

Θέμα ημερών είναι η μεταβίβαση του πρώτου πακέτου “κόκκινων” δανείων από την Alpha Bank στην εταιρεία διαχείρισης Cepal Hellas (στην οποία η Alpha Bank έχει πλειοψηφικό πακέτο, ενώ συμμετέχει και ο ισπανικός όμιλος Aktua), ύψους 500 εκατομυρίων ευρώ.




Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, τα πρώτα δάνεια που θα αναλάβει η Cepal Hellas θα είναι κατά κύριο λόγο στεγαστικά που δεν εξυπηρετούνται για πάνω από 6 μήνες, καθώς κα ορισμένα καταναλωτικά, και η μεταβίβασή τους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του μήνα, ενώ μέχρι το τέλος του 2017 δρομολογείται η μεταβίβαση και άλλων μη εξυπηρετούμενων δανείων, ύψους επιπλέον 1 δις ευρώ.

Σημειωτέον ότι η διαδικασία έχει ήδη καθυστερήσει, καθώς ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τη μεταβίβαση των πρώτων “κόκκινων” δανείων ως τα τέλη Μαρτίου, όμως όλα τα σχέδια πήγαν πίσω κυρίως λόγω του “θρίλερ” των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Η λογική στην οποία βασίζεται η Cepal Hellas είναι η παροχή λύσεων που δεν μπορεί να προσφέρει μια τράπεζα. Διαθέτει δε, ευρύτατο «οπλοστάσιο» λύσεων, οι οποίες θα ενισχύσουν και θα διευρύνουν τις πρακτικές της Alpha Bank, πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα αφού για μια τράπεζα κάποιες λύσεις δεν είναι πρόσφορες, όπως και η χρήση νομικών ενεργειών στις οποίες μπορεί να προχωρήσει μια εταιρεία διαχείρισης.

Ωστόσο, σε πρώτη φάση η Cepal δεν θα έχει δυνατότητα διαχείρισης των ακινήτων που περιέρχονται στην κατοχή της Alpha Bank, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το πλαίσιο που διέπει τις εταιρείες διαχείρισης “κόκκινων” δανείων.

Σημειώνεται ότι η Alpha Bank έχει θέσει ως στόχο τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures- NPEs) στα 17,5 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2019, από 27,3 δισ. ευρώ, και ήδη στο τρίτο τρίμηνο του 2016 κατέγραψε εντυπωσιακές επιδόσεις, αφού μείωσε κατά 71% τα νέα NPEs. Ωστόσο, η Cepal είναι “ανοιχτή” και σε δάνεια άλλων τραπεζών, τα οποία μπορεί επίσης να διαχειριστεί αν υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον από τις άλλες τράπεζες. Εκτιμάται ότι στα πρώτα πέντε χρόνια της λειτουργίας της, η Cepal θα διαχειριστεί “κόκκινα” δάνεια ονομαστικής αξίας άνω των 10 δισεκατομμυρίων, είτε της Alpha Bank, είτε άλλων τραπεζών.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...