Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΟ ΜΥΣΤΡΙ ΚΑΙ ΤΟ «ΜΕΓΑΛΟ» ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ…


Ο μεγάλος κομμουνιστής ηγέτης Τσίπρας ακάματος με ένα ψαλίδι στο χέρι έχει ξεκινήσει ένα πυρετώδη αγώνα δρόμου, σαλπίζει για τις «ημέρες της ανάπτυξης», που ήρθαν και ακόμη περισσότερο για εκείνες που έρχονται (τρομάρα του…) μ’ ένα ψαλίδι στο χέρι. Ο Ψαλιδοχέρης κομμουνιστής πρωθυπουργός κόβει την μια «κορδέλα» μετά την άλλη εγκαινιάζοντας μικρά και μεγάλα έργα, βασικά για την ώρα αυτοκινητόδρομους, ενώ ετοιμάζεται να «ψαλιδίσει» σε πολλές ακόμη περιφέρειες.

Ο Ψαλιδοχέρης πρωθυπουργός κλείνει τα στόματα των ασεβών, των μνησίκακων, και των μικρόψυχων που το μόνο που βλέπουν είναι τα συσσίτια στα σχολεία, το πλήθος των ανθρώπων που ψάχνουν στα σκουπίδια, την «σφαγή» των συνταξιούχων και την τεράστια ανέχεια που αφορά ολοένα και περισσότερους ανθρώπους.

Αυτά, όμως, είναι ψιλά γράμματα. Για όλα αυτά ευθύνονται οι «φαύλες» προηγούμενες κυβερνήσεις (κάτι μας θυμίζει αυτό, κάτι μας θυμίζει…). Η εθνοσωτήριος κομμουνιστική κυβέρνηση με σύμμαχο τον «σύντροφο» Καμμένο και όλα τα «διασωθέντα» υπολείμματα της πασοκαρίας κόβει κορδέλες (έργων που έγιναν από τις προκατόχους της –το κράτος έχει συνέχεια!), μοιράζει επιδόματα (ψίχουλα) εξάρτησης, προσλαμβάνει όπου και με κάθε αφορμή και υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερα μεγαλεία με ένα δάνειο μαμούθ, περίπου 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, από την Παγκόσμια Τράπεζα παρακαλώ. Εδώ πραγματικά ο αριστερός αγώνας δικαιώνεται. Ο καπετάν Αλέξης Τσίμπλας παραδίδει πραγματικά μαθήματα κομμουνιστικής καπατσοσύνης. Και με την Παγκόσμια τράπεζα και με τις ΗΠΑ και αταλάντευτα στο ευρώ, αλλά και με τον Σκουρλέτη υπουργό. Εύγε και πάλι εύγε.

Σύμφωνα με τον Dirk Reinermann, διευθυντή της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη Νότια Ευρώπη : «Η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει από την Παγκόσμια Τράπεζα τεχνική βοήθεια και χρηματοδότηση για την επίτευξη προόδου στον τομέα της απασχόλησης. Ως μέρος της εν εξελίξει τεχνικής μας βοήθειας, ομάδα της Παγκόσμιας Τράπεζας εργάζεται με την κυβέρνηση πάνω στον τεχνικό σχεδιασμό ενός προγράμματος που θα μπορούσε να βελτιώσει τις ευκαιρίες για απασχόληση των μακροχρόνια ανέργων, ιδίως των νέων ανθρώπων. Προτού συζητήσουμε τη χρηματοδοτική υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας, η ελληνική κυβέρνηση έχει υπ’ όψιν ότι χρειάζεται να φτάσει σε συμφωνία με τους πιστωτές της στο δημοσιονομικό σκέλος, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Επίσης, όπως προβλέπει η διαδικασία της Παγκόσμιας Τράπεζας, οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρηματοδότηση υπόκειται στην έγκριση του διοικητικού συμβουλίου».

Βέβαια ούτε κουβέντα για τους υπόλοιπους όρους που θέτει σε τέτοιες περιπτώσεις η Παγκόσμια Τράπεζα, η «εργαλειοθήκη» των μέτρων που επιβάλλεται και η ένταση του ελέγχου που ήδη ασκεί, καθώς όπως είναι γνωστό η Παγκόσμια Τράπεζα έχει ήδη συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών με 150 εκατ. ευρώ και «παρακολουθεί» στενά τις εξελίξεις στους τομείς των «κόκκινων» δανείων και της χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η επαναστατική κυβέρνηση Τσίπρα στα καλύτερά της. Και που να δείτε ακόμα, θα τρίβουν τα μάτια τους οι αδαείς, και αχάριστοι…

Δημοσιεύθηκε από Λ-Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...