Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Παγκόσμια Τράπεζα: Δεν υπάρχει δάνειο 3 δισ για θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Το πολυσυζητημένο δάνειο των 3 δισ. ευρώ που θα έπαιρνε η Ελλάδα από την Παγκόσμια Τράπεζα για να δημιουργήσει μέσα σε μια τριετία 450.000 θέσεις εργασίας, δεν προχωράει. Τουλάχιστον όπως το είχε …ονειρευτεί η ελληνική πλευρά.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, ο ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ δήλωσε πως δεν υπάρχει σχετική απόφαση και πως ένα τέτοιο θέμα θα προκαλούσε ζωηρή συζήτηση ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Τράπεζας. Χαρακτήρισε πρόωρη την εμπλοκή σε μια δανειοδότηση προς την Ελλάδα ενώ οι συζητήσεις δεν πρόκειται να ξεκινήσουν πριν ξεκαθαρίσει η χρηματοδότηση της Αθήνας από τους ευρωπαίους πιστωτές για τις δόσεις του καλοκαιριού.

Τόνισε δε, πώς πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ένα δάνειο προς τη χώρα δεν μπορεί να υπερβεί το 1 δισ. ευρώ. “Η Παγκόσμια Τράπεζα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Αθήνα σε μια σειρά από προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη”.



Όπως επισημαίνεται στο άρθρο της Telegraph, η Ελλάδα πληρώνει από το 2012 την Παγκόσμια Τράπεζα για παροχή συμβουλών σε θέματα όπως η ανεργία στους νέους, τα δημόσια οικονομικά και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...