Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Νόαμ Τσόμσκι: ΗΠΑ είναι το «πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο»

Κόσμος-renouned πνευματικής Νόαμ Τσόμσκι. (Φωτογραφία: Andrew παξιμάδι )

Διάδοση των πυρηνικών όπλων και η κλιματική αλλαγή έχουν εκδοθεί έντονη ανησυχία στην τρέχουσα στιγμή, οδηγείται σε ένα all-out κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη νέα διοίκηση Trump. Σε αυτή την αποκλειστική συνέντευξη για Truthout, παγκοσμίου φήμης πνευματικής Νόαμ Τσόμσκι ασχολείται με την κάλυψη από τα ΜΜΕ των δύο μείζονα θέματα, τονίζοντας ΗΠΑ εντάσεις με τη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, καθώς και τη συζήτηση για την πρόσφατη αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στη βάση Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας.



Daniel Falcone: Τι κάνει την θλιβερή έλλειψη συζήτησης για την κλιματική αλλαγή και την διάδοση των πυρηνικών όπλων στην κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης;

Νόαμ Τσόμσκι: Αν θέλετε να μάθετε κάτι για τα πυρηνικά όπλα και γιατί τα ζητήματα αυτά δεν γίνονται αναφέρονται, ρίξτε μια ματιά στο 1 Μάρτη θέμα της Δελτίο των Ατομικής επιστήμονες , όπου υπάρχει μια απόλυτα εντυπωσιακή άρθρο από δύο πραγματικούς ειδικούς - Hans M. Kristensen και ο Τεντ Postol από το MIT. Συζητούν τα νέα συστήματα στόχευσης που έχουν εφευρεθεί στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού του Ομπάμα που είναι τώρα κλιμακώθηκε από Trump, και είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Αυτό που ισχυρίζονται βάση τις πληροφορίες που διέρρευσαν είναι ότι τα συστήματα πυραύλων των ΗΠΑ έχουν βελτιωθεί από μια τέτοια τεράστια παράγοντας που είναι τώρα σε θέση να αμέσως αφανίζοντας τη ρωσική αποτρεπτικό.

Αυτό είναι τεράστια υπερβολή και την πυρηνική σταθερότητα έχει φύγει, και φυσικά, οι Ρώσοι γνωρίζουν αυτό. Αυτό που σημαίνει είναι ότι αν ποτέ αισθάνονται απειλή, είναι ακριβώς πρόκειται να υποχρεωθεί να ξεκινήσει μια προληπτική απεργία, γιατί αλλιώς είσαι νεκρός, το ξέρεις; Και αυτό σημαίνει ότι είμαστε όλοι νεκροί. Αυτή είναι η πιο σημαντική είδηση ​​που έχει βγει σε Δεν ξέρω πόσο καιρό.

Η New York Times και άλλα κύρια σημεία πώλησης που ακολουθείται μέσα από τις συμβατικές συνήθειες τους υμνούν τις ΗΠΑ και την τελευταία απεργία του ατού της Συρίας, αλλά πήγε για να θρηνεί ότι η εξωτερική πολιτική δόγμα του είναι αυτοσχεδιαστική. Και, κατά κάποιο τρόπο, με βάση τα ραντεβού Υπουργικού Συμβουλίου, αυτό μου θυμίζει τον Μπους 43, όπου επιλέξτε ανυπεράσπιστους στόχους. Εν τω μεταξύ, ισχυρίζονται ότι προσπαθούν να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία και την διάδοση των πυρηνικών όπλων, αλλά φαίνεται σαν να είσαι απλά ενίσχυση.

Σίγουρα δεν αγωνίζονται διάδοση των πυρηνικών όπλων. Λοιπόν, αν θέλουν να καταπολεμήσει τη διάδοση των πυρηνικών, υπάρχουν πράγματα που μπορούν να κάνουν. Το Ιράν, η οποία ποτέ δεν ήταν πραγματικά ένα πρόβλημα, θα μπορούσε να είχε διευθετηθεί πριν από χρόνια. Υπάρχει ένα ενδιαφέρον βιβλίο του πρώην πρέσβη της Βραζιλίας Celso Amorim . Το 2010, ξεκίνησε μια προσπάθεια, μαζί με την Τουρκία να διευθετήσει το όλο ζήτημα του Ιράν. Κανείς εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζεται για να είναι πολύ από ένα θέμα.

Εδώ, είναι η χειρότερη απειλή στην ανθρώπινη ιστορία, αλλά έκανε μια συμφωνία με το Ιράν για το Ιράν να δώσει ουσιαστικά μακριά χαμηλού βαθμού εμπλουτισμού ουρανίου στην Τουρκία για την αποθήκευση, και σε αντάλλαγμα, οι δυτικές δυνάμεις (δηλαδή τις ΗΠΑ) θα τους δώσει μπανιέρες πάγο για την ιατρική αντιδραστήρες τους. Αυτό ουσιαστικά θα έχουν τελειώσει. Ήταν αμέσως γδαρμένο από τον Ομπάμα και την Κλίντον. Και ο κύριος λόγος ήταν ότι δεν ήθελε κανείς άλλος να συμμετέχουν σε αυτό. Θα έπρεπε να τρέξει τα πράγματα, αλλά δεν είπε αυτό. Ο φαινομενικός λόγος ήταν ότι η Κλίντον ήταν ακριβώς στα πρόθυρα της πίεσης για πρόσθετες κυρώσεις κατά του Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας και δεν ήθελε να υπονομεύεται, έτσι ώστε να δείχνει την στάση απέναντι πολλαπλασιασμό. Και το ίδιο συμβαίνει με τη Βόρεια Κορέα. [Πρόσφατα] ανακοίνωσαν περισσότερες επιθετικές ενέργειες εναντίον της Βόρειας Κορέας.

Οι Ναυτικό πύραυλοι πρόκειται να αυξήσει το επίπεδο του [κίνδυνο], [αλλά] είναι μια διπλωματική λύση υπάρχει; Ναι υπάρχει. Βόρεια Κορέα και η Κίνα έχουν προτείνει αυτό ακούγεται σαν μια πολύ λογική επιλογή που η Βόρεια Κορέα θα πρέπει να τερματίσει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων - απλά όχι περισσότερο, απλά να το κρατήσει ο τρόπος που είναι - και σε αντάλλαγμα, οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσει την εκτέλεση των εχθρικών στρατιωτικών ελιγμούς στα σύνορα της Βόρειας Κορέας - πυρηνικά ικανή B-52s και ούτω καθεξής. Οι ΗΠΑ απέρριψε αμέσως. Και ο Τύπος και όλοι οι άλλοι, δήλωσε [λίγο] ....

Αυτό το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού είναι ένα πολύ σαφές παράδειγμα του πώς η ασφάλεια δεν έχει σημασία. Δεν υπάρχει κανένα κέρδος στην ασφάλεια, αλλά τεράστια υπερβολή του αποτρεπτικού ικανότητα του αντιπάλου. Η μόνη συνέπεια θα είναι να αποσπάσει την πιθανότητα μιας προτίμησης επίθεση. Και μια προληπτική επίθεση οδηγεί σε ένα χειμώνα κόσμο πυρηνικών.

Για να μην αναφέρουμε έχουμε μια παρουσία εκεί στρατιωτικά. Θυμάμαι μια φορά είπατε κάτι για το πώς η αποτρεπτική δεν ήταν τα πυρηνικά όπλα, ήταν Βόρειας Κορέας στρατιωτικοποίηση επισήμανε προς τη Σεούλ και το στρατό των ΗΠΑ.

Αν οι ΗΠΑ ήταν να επιτεθούν Βόρεια Κορέα, θα έπαιρνα σίγουρα καταστρέψει τη Βόρεια Κορέα, αλλά η Νότια Κορέα θα είναι αρκετά καλά αφανίστηκαν πάρα πολύ. Έχουν συσσωρεύσει πυροβολικού με στόχο τη Σεούλ ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Σε ό, τι αφορά στις σχέσεις των ΗΠΑ στη Συρία, υπάρχουν πολιτικές λύσεις; Τελευταία φορά Μήδεια Benjamin ήταν στο «Democracy Now!» έλεγε πως υπάρχουν πολιτικές επιλογές για τις ΗΠΑ και τη Συρία και ποτέ δεν είσαι δοκιμάσει.

Υπήρξαν κάποιες προτάσεις το 2012. Ο Ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη έκανε κάποιες προτάσεις για μια πολιτική διευθέτηση στην οποία Άσαντ θα χαλαρώσει αργά έξω. Η Δύση απέρριψε αμέσως, και δεν ξέρουμε αν ήταν πραγματική, επειδή δεν προέρχονται από το Κρεμλίνο, και ήταν ανεπίσημη. Αλλά το θέμα είναι κάθε τέτοια πρόταση αμέσως scotched. Και το μόνο που δεν ξέρω αν είναι πραγματική.

Είναι κάτι σαν 9/11. Οι Ταλιμπάν, μετά από όλα, ανέφερε ότι θα μπορούσε να εκδώσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, αλλά οι ΗΠΑ δεν θα ακούσετε από αυτό. Έχετε να κάνουν χρήση βίας. Λοιπόν, ένας από τους λόγους, οι Ταλιμπάν είχαν ζητήσει αποδεικτικά στοιχεία και ένα από τα προβλήματα ήταν ότι δεν είχαν κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Πώς η κλιματική αλλαγή και την επιστήμη του κλίματος διασταυρώνονται με το ζήτημα των πυρηνικών όπλων και αυτές τις δυνατότητες; Φαίνεται σαν μια ευκαιρία να μιλήσουμε για τα δύο.

Ένα από τα λίγα ιδρύματα που ανησυχεί για την κλιματική αλλαγή είναι το Πεντάγωνο, επειδή πρόκειται να είναι σε μπελάδες, όπως το Πολεμικό Ναυτικό - το Norfolk Naval Base θα πλημμυρίσει, όταν η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει, και ανησυχούν για το γεγονός ότι απλά η άνοδος της στάθμης της θάλασσας και άλλα συστήματα επικίνδυνες καιρικές συνθήκες πρόκειται να προκαλέσουν τεράστιες πλημμύρες των προσφύγων.

Απλά ρίξτε μια ματιά στο Μπαγκλαντές. Είναι μια παράκτια πεδιάδα - μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Τι πρόκειται να κάνουν εάν αυτή η κατάσταση χειροτερεύει - τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια, το ξέρεις;

Με την εμφάνιση του Secretary of State Rex Tillerson, μοιάζει business as usual με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και των θεσμικών τους ρόλων. Είναι αυτό το υπουργικό συμβούλιο ιδίως ιδιαίτερα επικίνδυνο για τον πλανήτη;

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει, και τι είναι πιο εντυπωσιακό ακόμα είναι ότι δεν υπάρχει σχόλιο. Μέχρι τώρα - από τις 8 Νοέμβριος - οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι κυριολεκτικά μόνος του στον κόσμο πρώτα απ 'όλα αρνείται να συμμετάσχει στην προσπάθεια να κάνουμε κάτι γι' αυτό - αλλά ακόμη χειρότερα, αφιερωμένο στο να κάνει την κατάσταση χειρότερη. Κάθε μέρος του [κόσμου] προσπαθεί να κάνει κάτι. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη που προσπαθεί να το καταστρέψει, και δεν είναι μόνο Trump, είναι το σύνολο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Απλά δεν μπορεί να βρει λόγια για αυτό. Και δεν είναι ανέφερε. Δεν είναι συζητηθούν.

Οι ΗΠΑ είναι η καταστρέφοντας μηχανή που καταστρέφει τα πάντα. Ο κόσμος ελπίζει ότι η Κίνα θα έρθει με κάποιο τρόπο στη διάσωση.

Θέλω να πω το πιο σημαντικό γεγονός στις 8 Νοεμβρίου - το οποίο έχω μιλήσει για ένα ζευγάρι φορές, αλλά κανείς δεν θα ακούσει - είναι ότι, όπως ίσως γνωρίζετε, εκείνη την εποχή, υπήρχε μια διεθνής διάσκεψη συμβαίνει στο Μαρόκο, που ήταν παρακολούθησης για τη διάσκεψη του Παρισιού - να θέσει κάποια δόντια στις συμφωνίες του Παρισιού. Αλλά στις 8 Νοεμβρίου, τα συνέδρια σταμάτησε. Το ερώτημα ήταν, θα επιβιώσουμε ; Ούτε μια λέξη γι 'αυτό. Ακόμα πιο εκπληκτικό, ο κόσμος κοιτάζει προς την Κίνα για να τους σώσει. Οι ΗΠΑ είναι η καταστρέφοντας μηχανή που καταστρέφει τα πάντα. Ο κόσμος ελπίζει ότι η Κίνα θα έρθει με κάποιο τρόπο στη διάσωση.

Τι σημαίνει αυτό για την ίδρυσή μας - ότι περιμένουμε από την Κίνα;

Αυτό που σημαίνει είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι απολύτως η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο.

Δεν λέει ένα καλό πράγμα για τη δημοκρατία ή μια ελπίδα για αυτό.

Δεν έχει πολλά να κάνει με τη δημοκρατία, γιατί δημοκρατία λειτουργεί μόλις και μετά βίας κάτω από το νεοφιλελεύθερο σύστημα. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στερούνται πολιτικών δικαιωμάτων. Δεν έχει σημασία τι σκέφτονται. Αρκεί να δει κανείς το πάθος ρητορική σχετικά με το πώς δεν μπορεί να σταθεί από όταν μια χώρα χρησιμοποιεί τα όπλα για να σκοτώσουν αθώους πολίτες.

Αυτή τη στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν Σαουδικής Αραβίας στρατιωτικές επιθέσεις και η πολιτική της πείνας - μια πολιτική πείνα - απροκάλυπτη πολιτική από την πείνα στην Υεμένη που πρόκειται να σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους? ήδη είναι, στην πραγματικότητα. Αλλά είναι κάποιος λέει κάτι γι 'αυτό; Gareth Porter γράφει για [αυτό] και ένα ζευγάρι άλλους ανθρώπους.

Ποια είναι η γνώμη σας για τη διοίκηση Trump όσον αφορά την κατεύθυνση που πηγαίνει και τι θα το βλέμμα της εξωτερικής πολιτικής, όπως; Είναι ακριβώς απρόβλεπτη γιατί είναι τόσο απρόβλεπτη; Ή θα ακολουθήσει μια πορεία;

Νομίζω ότι η εξωτερική πολιτική δεν είναι πραγματικά ανησυχία τους. Όπως και η απεργία της Συρίας. Θέλω να πω, αυτό σήμαινε σχεδόν τίποτα. Χτυπούν ένα άδειο αεροπορική βάση. Μέσα σε μια μέρα, θα λειτουργούσε και πάλι. Αεροπλάνα πετούσαν από πάνω της. Ήταν μια εγχώρια show, ξέρετε - δείξω τι ένας σκληρός τύπος είμαι? Δεν είμαι ο Ομπάμα . Και στη συνέχεια να επιστρέψετε στην «κανονική» - Νομίζω ότι τα πραγματικά πράγματα που συμβαίνουν είναι βασικά ο προϋπολογισμός Ryan και τα νομοθετικά προγράμματα Ryan.

Όλα αυτά συμβαίνουν ακριβώς κάτω από το κάλυμμα των φαντασμαγορικά ΜΜΕ Trump / Spicer. Αυτοί οι τύποι κάνουμε ένα πράγμα μετά το άλλο για να κρατήσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης επικεντρώθηκε σε αυτά. Και λειτουργεί. Ενεργοποιήστε το CNN και αυτό είναι ό, τι ακούτε, και εν τω μεταξύ, αυτές οι νομοθετικές επιτεύγματα γίνονται τα οποία ξεφλούδισμα μακριά σε τίποτα η κυβέρνηση λέει ότι είναι για οποιαδήποτε χρήση σε κανέναν. Ryan, νομίζω, είναι το πιο επικίνδυνο τύπος στην κυβέρνηση. Ξέρει τι κάνει. Και είναι πολύ συστηματικό. Υποθέτω ότι είναι πίσω από τα ραντεβού του υπουργικού συμβουλίου, αλλά είναι αρκετά εκπληκτικό το γεγονός ότι κάθε συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου είναι κάποιος αφιερωμένο στην καταστροφή το μέρος της κυβέρνησης. Ή να διασφαλίσουμε ότι δεν λειτουργεί. Αυτό είναι να θέσει μεγάλη έμφαση στην EPA, η οποία είναι αρκετά κακό, αλλά τα πιο σημαντικά περιβαλλοντικά προγράμματα είναι το Υπουργείο Ενέργειας και υπολείπονται λόγω αυτού.

Έτσι, οι συναντήσεις του υπουργικού συμβουλίου , ιδίως ματιά όπως και οι άνθρωποι συνειδητά επιλέξει να υπονομεύσουν τη λειτουργία των οργανισμών;

Κάθε μία: την εκπαίδευση, το περιβάλλον, την εργασία - κάθε μία έχει επιλεγεί για να υπονομεύσει κάθε πτυχή της κυβέρνησης που είναι κάθε βοήθεια για τους ανθρώπους, και ότι δεν ωφελεί την υπερ-πλουσίων. Και είναι απολύτως συστηματική. Το ενδιαφέρον ερώτημα είναι πόσο καιρό εκλογική περιφέρεια του ατού μπορεί να πέσει για το παιχνίδι con. Θέλω να πω, από όπου και αν κλώτσησε στο πρόσωπο περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Αλλά εξακολουθούν να έχουν πίστη στον άνθρωπο τους. Αν αυτό καταρρέει - η οποία υποθέτω ότι αργά ή γρήγορα θα - η κυβέρνηση Trump θα πρέπει να στραφούν σε κάτι πολύ ριζοσπαστικό για να προσπαθήσει να διατηρήσει τον έλεγχο.

Τι νομίζετε ότι είναι η στάση της Ρωσίας απέναντι στο συριακό απεργία; Μήπως το βλέπουν σαν το θέατρο;

Λοιπόν, υπάρχουν ορισμένα ενδιαφέροντα ερωτήματα εκεί - μπορείτε να καταλάβετε γιατί Άσαντ θα ήταν αρκετά τρελός [για να προκαλέσει την παρέμβαση των ΗΠΑ] επειδή είναι να κερδίσει τον πόλεμο. Το χειρότερο πράγμα για αυτόν είναι να φέρει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επομένως, γιατί θα είχε μετατρέψει σε χημική επίθεση όπλα; Μπορείτε να φανταστείτε ότι ένας δικτάτορας με μόλις τοπικών συμφερόντων θα μπορούσε να το κάνει, ίσως αν νόμιζε ότι είχε το πράσινο φως. Αλλά γιατί θα ήταν οι Ρώσοι το επιτρέπουν; Δεν έχει κανένα νόημα. Και στην πραγματικότητα, υπάρχουν μερικές ερωτήσεις σχετικά με το τι συνέβη, αλλά υπάρχουν μερικές πολύ αξιόπιστες οι άνθρωποι - όχι οι τύποι συνωμοσία - άτομα με στερεά διαπιστευτήρια νοημοσύνη που λένε ότι δεν συνέβη.

Lawrence Wilkerson είπε ότι οι ΗΠΑ νοημοσύνη πήρε ένα αεροπλάνο και ακολούθησε ότι μάλλον χτυπήσει ένα Αλ-Κάιντα αποθήκη που είχε κάποια χημικά όπλα είναι αποθηκευμένα σε αυτό και να εξαπλωθεί. Δεν γνωρίζω. Αλλά σίγουρα απαιτεί τουλάχιστον μια έρευνα. Και αυτά δεν είναι αμελητέες οι άνθρωποι [που έρχονται σε αυτό το συμπέρασμα].

Θα μπορούσατε να μας μιλήσετε για το πώς η Αριστερά διακρίνεται για το συριακό ζήτημα;

Η αριστερά είναι φοβερό σε αυτό. Για ένα πράγμα, ένα μεγάλο μέρος της Αριστεράς είναι υπέρ-Άσαντ. [Σε αυτούς τους κύκλους], δεν μπορείτε να επικρίνουν Άσαντ, αλλά ξέρεις ότι είναι ένα τερατώδες εγκληματίας πολέμου. Και όποιος επικρίνει Άσαντ είναι που ενώνει τις ΗΠΑ ιμπεριαλιστές. Αυτό είναι απλά γελοίο. Θέλω να πω, ό, τι νομίζετε για αυτό το γεγονός, ο Άσαντ είναι σίγουρα υπεύθυνη για τη συντριπτική μάζα των φρικαλεοτήτων. Και είναι μια ιστορία τρόμου. Έτσι, αυτό είναι μέρος της αριστεράς. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι για το μόνο ορατό τμήμα της αριστεράς.

Υπάρχουν άλλοι που λένε ότι απλά δεν θα πρέπει να εμπλακούν σε έναν άλλο πόλεμο, σίγουρα. Θέλω να πω, αν στην πραγματικότητα, η ιστορία των ΗΠΑ είναι σωστή, αν και είναι αλήθεια ότι η Συρία χρησιμοποίησε χημικά όπλα, τότε δεν θα ήταν ένα σημαντικό έγκλημα για να στείλετε ένα είδος πυροβολισμό σε όλη την πλώρη ότι δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό πια. Δεν είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο, αλλά όχι μια μεγάλη εγκληματικότητα, είτε. Έτσι, πιστεύω ότι τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να ήταν μια έρευνα για το τι συνέβη. Αλλά ακριβώς ενώνει τη μόδα για το πώς είμαστε επιτέλους όρθιος σε εγκλήματα στη Συρία, αυτό είναι γελοίο.

Δεν συμφωνώ με την παρέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία, αλλά θα ήθελα επίσης να αντιταχθεί Άσαντ. Πώς μπορεί κάποιος να σε αντίθεση με Άσαντ και να είναι δύσπιστοι όσον αφορά την επέμβαση των ΗΠΑ την ίδια στιγμή;

Υπάρχουν άνθρωποι στα αριστερά που λένε, Κοιτάξτε, δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτές τις θηριωδίες πάει, ας μπει στον πόλεμο και να απαλλαγούμε από Άσαντ . Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι μπορείτε να πάρετε σε έναν πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία. Και η Συρία παίρνει αφανίστηκαν, μαζί με όλα τα άλλα. Έτσι, είναι εντάξει να πούμε, εντάξει, ας σταματήσουμε τα εγκλήματα, αλλά πώς ακριβώς ;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτή η συνέντευξη έχει ελαφρά επεξεργασία για το μήκος και τη σαφήνεια.

Πνευματικά δικαιώματα, Truthout. Δεν μπορεί να ανατυπωθεί χωρίς άδεια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...