Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Russian rumbling Anti-corruption demonstrations sweep across Russia

Οι διαμαρτυρίες δείχνουν ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Navalny παραμένει μια δύναμη

Βλαντιμίρ Πούτιν κέρδισε το πρώτο προεδρικές εκλογές του στις 26 Μαρτίου 2000. Ακριβώς 17 χρόνια αργότερα, δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι σε όλη τη χώρα βγήκαν να διαμαρτυρηθούν για την διαφθορά που έχει έρθει να καθορίσει τη θητεία του.

Οι διαδηλώσεις, η πιο σημαντική πρόκληση για το καθεστώς του Πούτιν από το 2012, ξεκίνησε την ακτή του Ειρηνικού της Ρωσίας, όπου εκατοντάδες διαδήλωσαν Βλαδιβοστόκ. Κατά τη διάρκεια των εκθέσεων ημέρα του ράλι, οι περισσότεροι από αυτούς ατιμώρητες, έρεε από δεκάδες πόλεις, συμπεριλαμβανομένων μητροπόλεις όπως το Novosibirsk και Yekaterinburg, βιομηχανικά κέντρα όπως το Chelyabinsk και Νίζνι Ταγκίλ, ακόμη και Makhachkala, την πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, μια περιοχή του Βόρειου Καυκάσου, όπου ο Πούτιν τακτικά λαμβάνει περισσότερο από το 90% των ψήφων. Τα μεγαλύτερα πλήθη εμφανίστηκαν στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη, όπου χυθεί Palace Square-ηχώ της ρωσικής επανάστασης του 1917 που είναι απίθανο να χαθεί στο Κρεμλίνο.

Οι πορείες της Κυριακής ήρθε ως απάντηση στην πρόσκληση του Aleksei Navalny, ηγέτης της αντιπολίτευσης και ακτιβιστής κατά της διαφθοράς. Ο κ Navalny κυκλοφόρησε πρόσφατα μια ταινία προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο πρωθυπουργός, έχει χρησιμοποιηθεί φιλανθρωπικά ιδρύματα και εταιρείες κέλυφος για να συγκεντρώσει μια συλλογή από αρχοντικά, σκάφη αναψυχής και άλλες πολυτέλειες. Το βίντεο έχει παρακολουθήσει σχεδόν 12μ φορές στο διαδίκτυο, και ο κ Navalny παρακάλεσε τους οπαδούς του να βγουν στους δρόμους ζητώντας απαντήσεις.


Οι διαδηλωτές επανέλαβε συνθήματα από τις 2011-12 Bolotnaya διαδηλώσεις, φωνάζοντας «Η Ρωσία χωρίς τον Πούτιν» και «Η Ρωσία θα είναι ελεύθερη!» Οι αρχές αυτές συναντήθηκε με την αστυνομία και τα φορτηγά των ΜΑΤ. ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε περισσότερα από 700 άτομα συνελήφθησαν στη Μόσχα και μόνο, συμπεριλαμβανομένου του κ Navalny. Στις 27 Μαρτίου, δικαστήριο καταδίκασε τον κ Navalny σε 15 ημέρες στη φυλακή για την οργάνωση μιας μη εξουσιοδοτημένη διαδήλωση.

Επιλογή κ Navalny του κ Μεντβέντεφ ως στόχος ήταν μια στρατηγική υπολογισμού. Ο κ Πούτιν παραμένει δημοφιλής, ακόμα και οι Ρώσοι που τον αντιπαθούν θα διστάσει να διαμαρτυρηθούν εναντίον του άμεσα. Ο κ Μεντβέντεφ είναι ευρέως αντιπαθής και θεωρούνται αδύναμες. Πολλοί Ρώσοι κρατήσει τον υπεύθυνο για την αδύναμη οικονομία. Κατά τα τελευταία τρία χρόνια, όπως η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου και της Δυτικής κυρώσεις αιχμή την οικονομία της Ρωσίας από τη στασιμότητα στην ύφεση, οι καταναλωτές έχουν πληγεί σκληρά. Αν και η αύξηση του ΑΕΠ έχει μετατραπεί σε μια γωνία και αναμένεται να επιστρέψει σε θετικό έδαφος και φέτος, οι λιανικές πωλήσεις συνεχίζουν να πέφτουν και η ανισότητα αυξάνεται. Παρ 'όλα αυτά, οι διαμαρτυρίες δεν περιορίζεται στον κ Medvedev? ήταν μια δήλωση της γενικής δυσαρέσκειας με το σύστημα. Όπως Angelina, συνταξιούχος στη Μόσχα, το έθεσε, «εγώ είμαι βαρεθεί με αυτό το χάλι.»

Η κλίμακα και η γεωγραφική εμβέλεια των διαδηλώσεων εξέπληξε πολλούς παρατηρητές. Οι αναλυτές και κοινωνιολόγους έχουν από καιρό επέμενε ότι η εκτεταμένη αναταραχή είναι απίθανο: το 83% των Ρώσων δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει σε πολιτικές διαδηλώσεις, αν και μόνο το 50% πιστεύουν ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, σύμφωνα με το Κέντρο Levada, μια ανεξάρτητη δημοσκόπος . Αλλά δημοσκοπήσεις μπορεί να είναι μια κακή ένδειξη για τη διάθεση του έθνους, ειδικά σε περιοχές της Ρωσίας, όπου η ύφεση έχει αισθητή ιδιαίτερα έντονα. Για πολλούς οι οποίοι παρακολούθησαν πορείες της Κυριακής, αγανάκτηση φαινόταν να έχει ξεπεράσει την απάθεια και ο φόβος. «Ακόμα κι αν είμαι συνελήφθη για 15 ημέρες, θα είναι μια χαρά, Θα πάω σε μια διατροφή,» χαριτολογώντας Λένα, ένας νεαρός δημοσιογράφος που βάδισαν μαζί Tverskaya Street, λίγα βήματα από την Κόκκινη Πλατεία.

Τα πλήθη αντανακλούσε γενεών στροφή. Ότι οι διαδηλώσεις Bolotnaya το 2011-12 είχε μέσης ηλικίας πυρήνα, συλλαλητήρια της Κυριακής γέμισαν με τους ανθρώπους στην εφηβεία και τους είκοσι-οι περισσότεροι από τους οποίους δεν έχουν καμία ανάμνηση της πατρίδας τους, χωρίς ο Πούτιν στο τιμόνι. «Το θέμα της δημοκρατίας είναι ότι οι διαφορετικές κυβερνήτες που απαιτείται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές,» είπε ένας φοιτητής υπολογιστή-μηχανικής, που παρακολουθούσε την πρώτη διαμαρτυρία του. «Θα πάει στην εξουσία εδώ και 17 χρόνια ήδη, ήρθε η ώρα να αλλάξετε τον ηγέτη.»

Καθώς οι πορείες κυματιστό σε όλη τη χώρα, ρωσική γραφειοκρατία ήταν σε μεγάλο βαθμό σιωπηλή. Κρατική τηλεόραση ενήργησε σαν να μην σημειωθεί συνέβαινε. Όπως χιλιάδες διαδήλωσαν κάτω Tverskaya Street, μόλις λίγα βήματα από το Κρεμλίνο, το δίκτυο ειδήσεων Rossiya 24 επικεντρώθηκε στην απόφαση της Ουκρανίας να απαγορεύσει την είσοδο της Ρωσίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, μια έκρηξη ηφαιστείου στην Καμτσάτκα, και γυρίσματα σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Σινσινάτι του Οχάιο. Το Κρεμλίνο έχει εκδοθεί κανένα καταστάσεις. Μόσχα αρχές της πόλης, δήλωσε λίγο εκτός από το να συγχαρώ την αστυνομία για «άψογη» τη δουλειά τους.

Οι μαζικές συλλήψεις φαίνεται σχεδιασμένο εν μέρει να αποτρέψει διαδηλώσεις κατά τις προεδρικές εκλογές του 2018. Οι υπάλληλοι εξακολουθούν να εκτιμούν ότι πλανάται πατριωτικό ενθουσιασμό πάνω από την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 θα φέρει ο Πούτιν σε μια τέταρτη θητεία. Το Κρεμλίνο φέρεται να έχει θέσει τους στόχους τουλάχιστον 70% προσέλευση και το μερίδιο των ψήφων τουλάχιστον 70%, πάρα πολύ. Ρώσοι σήμερα ονομάζουμε την επιστροφή της Κριμαίας δεύτερο μεγαλύτερο σημείο τους υπερηφάνειας μετά τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας, και οι βαθμολογίες έγκριση του Πούτιν παραμένει πολύ πάνω από το 80%.

Αλλά η «Krym Nash» ( «Κριμαία είναι δική μας»), το αποτέλεσμα μπορεί να είναι το ξεθώριασμα. επέτειο της προσάρτησης νωρίτερα αυτό το μήνα, ήταν ένα φιάσκο. Οικονομικά ζητήματα και τη διαφθορά ανησυχείτε Ρώσους περισσότερο από το ανεπίλυτο πόλεμο στην Ουκρανία. Denis Volkov του Levada Κέντρο γράφει ότι για τους περισσότερους Ρώσους, την επιστροφή της Κριμαίας «έχει απολέσει τη σημασία της, και μίλησε λιγότερο σε ομάδες εστίασης». Ο κ Navalny έχει δηλώσει την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος το επόμενο έτος, παρά το γεγονός ότι αποκλείεται από την ψηφοφορία λόγω της χαλκευμένες καταδίκη. Τα γεγονότα αυτού του Σαββατοκύριακου δείχνουν ότι παραμένει μια δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...