Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ

Οι προκλήσεις συνεχίζονται στη Θράκη! Φέτος για πρώτη χρονιά και με την ανοχή της Πολιτείας, διοργανώθηκε γιορτή για την «Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας», της τουρκικής φυσικά, στην Κομοτηνή!

Η πιο ύπουλη μεθόδευση διείσδυσης της Άγκυρας στην Ελληνική Θράκη – Πως εγκρίθηκαν αυτά τα Καταστατικά; – Η Συνεδρίαση που ετοιμάζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης – Έχουμε στην πόλη μας “ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ”; κ. Δήμαρχε;



Η εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η ΠΕΚΕΜ (Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης) πραγματοποιήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου και φυσικά το «παρών» έδωσαν πολλοί εκ των ανθελλήνων «παικτών» της Τουρκίας, που προωθούν σχέδια για ανεξαρτητοποίηση της Θράκης.

Μεταξύ άλλων, μετείχαν ο υποπρόξενος Οσμάν Σαχίν, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Γκαλίπ Γκαλίπ, ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του κόμματος «Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας» DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης Σαδίκ Σαδίκ και ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Ερτζάν Αχμέτ.

Ο υποπρόξενος Σαχίν στην ομιλία του τόνισε ότι «τα τουρκικά είναι μεταξύ των εκλεκτών γλωσσών του κόσμου. Η γλώσσα είναι η ταυτότητά μας, ο λόγος της ύπαρξής μας, τα πάντα μας, μάλιστα ακόμη και τη θρησκεία μας μπορούμε να την μάθουμε κατά τον καλύτερο τρόπο μέσω της γλώσσας μας. Tα τουρκικά είναι η τιμή μας».

Όπως ήταν φυσικό, η εκδήλωση έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στη Θράκη, καθώς πατριωτικοί φορείς υποστηρίζουν ότι με τέτοιες δράσεις γίνεται εμφανής η προσπάθεια κοσσοβοποίησης της Θράκης.

Εν τω μεταξύ ο Σύλλογος “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ” Αθλητικό και πολιτιστικό Σωματείο Ελλήνων Πολιτών, Μουσουλμάνων το Θρήσκευμα με Μητρική γλώσσα στα τουρκικά, στον Δήμο Αλεξανδρούπολης “(αυτός είναι ολόκληρος ο τίτλος) σε ανακοίνωση που εξέδωσε (στα ελληνικά και στα τουρκικά) ανακοινώνει τα εξής:

***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος μας κατάφερε κάτι πρωτοπόρο.

Στις 4 Μαρτίου 2017 ο Δήμος Αλεξανδρούπ
ολης θα πραγματοποιήσει ένα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το θέμα συζήτησης θα είναι η Μειονότητα της Αλεξανδρούπολης και τα προβλήματα που την απασχολούν.

Σε αυτό το Συμβούλιο θα είναι προσκεκλημένοι από τον Δήμο και θα πάρουν θέση για όσα συζητηθούν οι Βουλευτές του Νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Μουφτής Εβρου, ο Μητροπολίτης, το Εμπορικό Επιμελητήριο, Α/βάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και όλοι οι επίσημοι οργανισμοί.

Στο συμβούλιο αυτό είναι καλεσμένο από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και μπορεί να κάνει παρέμβαση το σύνολο της Μειονότητας , ανεξάρτητα από το αν είναι μέλη του Συλλόγου μας μπορούν και οφείλουν να παραβρεθούν όλοι.

Αυτό ήταν ένα αίτημα του Συλλόγου μας ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη το δυνατόν συναίνεση για τις αποφάσεις που θα παρθούν κάι να μην ακολουθήσει διχασμός όπως έχει γίνει πολλές φορές παλιότερα.

Για μας , η πραγματοποίηση αυτού του Συμβουλίου είναι από μόνη της μια μεγάλη επιτυχία και είναι πλέον στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία και να γράψουμε ιστορία ανοίγοντας νέους δρόμους για ένα καλύτερο μέλλον της Μειονότητας.

Ευχόμαστε το καλύτερο για όλους
***

Σημείωση Ε. Θ.:

Τι νόημα έχει η επισήμανση για τους έχοντες ΜΗΤΡΙΚΗ γλώσσα την Τουρκική;

Πως εγκρίθηκαν αυτά τα καταστατικά;

Ασφαλώς έχουμε να Κάνουμε με την πιο ύπουλη μεθόδευση, διείσδυσης της Άγκυρας στην Ελληνική Θράκη.

Πέραν των ανωτέρω.

Τί νόημα έχει η συζήτηση που συμφωνήθηκε (και που αποτελεί “μεγάλη επιτυχία” κατά την ανακοίνωση του Συλλόγου) για τα προβλήματα της… ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΟΣ της Αλεξανδρούπολης;

Έχουμε μειονότητα στην Αλεξανδρούπολη κ. Δήμαρχε ή πάμε να την δημιουργήσουμε;

Ο κ. Ευάγγελος Λαμπάκης ας προσέξει περισσότερο αυτό το θέμα.

Σ. Κ. elthraki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...