Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Επερώτηση 5 Περιφερειακών Συμβούλων για το γήπεδο της ΑΕΚ

Ανακοίνωση Περιφερειακών Συμβούλων Αττικής σχετικά με το γήπεδο της Δικέφαλος ΑΕ.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής που υπογράφουμε αυτό το κείμενο υποστηρίξαμε στη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2016, ότι η διοίκηση της Περιφέρειας προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός ότι τα 20.000.000 ευρώ που δέσμευε στον προϋπολογισμό για την ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ, ήταν μόνο η αρχή μιας σειράς δαπανών για να κατασκευαστεί στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας ένα τερατούργημα εμπορικών χρήσεων με τη δικαιολογία ότι η ΑΕΚ θα αποκτήσει γήπεδο.
-Πριν αλέκτωρ λαλήσει, έρχεται ένα έγγραφο της Περιφέρειας προς το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας που δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι τα 20.000.000 ευρώ θα γίνουν τουλάχιστον 35.000.000, αφού η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει από ίδιους πόρους, ως δήθεν δημόσιο έργο, την υπογειοποίηση κεντρικών αρτηριών της πόλης για να υπηρετηθούν ανάγκες του γηπέδου-εμπορικού κέντρου.
-Το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της Περιφέρειας με ημερομηνία 19.10.2016, όχι μόνο αναφέρει την υπογειοποίηση των αρτηριών ως μέρος του έργου της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ, αλλά εγκαλεί τον Δήμαρχο και την Τεχνική Υπηρεσία, ότι δεν έχουν ενεργήσει ώστε να δοθεί το έγγραφο με τα υψομετρικά που χρειάζεται η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ! Και η Γενική Διεύθυνση Α.ΣΧ. προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, 6 ημέρες πριν ζητήσει τα υψομετρικά η ίδια η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ!
-Με την δήλωσή μας αυτή συμπαραστεκόμαστε σε όλες τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής της Νέας Φιλαδέλφειας που έχουν γνώμονα το δημόσιο συμφέρον της πόλης και των κατοίκων της. Καταδικάζουμε τους βανδαλισμούς στο κτίριο του Δημαρχείου και τους τραμπουκισμούς σε αιρετούς και πολίτες.
-Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να πάρει θέση και ρωτάμε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, αν εγκρίνουν το έγγραφο που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής, βάσει του οποίου 25 κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας που δηλώνουν οπαδοί της ΑΕΚ, κινήθηκαν με εξώδικο εναντίον της διευθύντριας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας.
-Ρωτάμε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, αν διαβλέπουν την πιθανότητα να γίνεται το συγκεκριμένο έγγραφο της Περιφέρειας αιτία κάλυψης ενεργειών εναντίον μιας Δημοτικής Αρχής, που σε άλλη περίπτωση με κανέναν τρόπο δεν θα ενέκριναν.

Άννα Βασιλάκη Κεντρικός Τομέας
Μαρίνα Κούκα Νότιος Τομέας
Μάκης Μαντάς Τομέας Πειραιά
Φλώρα Νικολιδάκη Κεντρικός Τομέας
Ζωή Ράϊκου Νότιος Τομέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...