Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Ο “ΦΑΕΘΩΝ” δίνει στα σπίτια μας φθηνή ενέργεια

Μαθητές από την Καβάλα κατασκεύασαν καινοτόμο ανακλαστήρα για φθηνή ενέργεια στο σπίτι

Ο Φαέθων, o μυθικός γιος του θεού Ήλιου, «δάνεισε» το όνομά του σε μια κατασκευή μιας ομάδας 25 παιδιών του 5ου Λυκείου Καβάλας, τα οποία στο πλαίσιο της ετήσιας διοργάνωσης του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων κατασκεύασαν ένα προϊόν που φιλοδοξεί να αποτελέσει τη λύση για φθηνή οικιακή ενέργεια μόνο με τη βοήθεια του ήλιου.



Οι μαθητές της β’ τάξης του 5ου Λυκείου Καβάλας, με τη συνεργασία, την εποπτεία και τη συμβολή τεσσάρων καθηγητών τους αλλά και έναν εξωτερικό τεχνικό συνεργάτη, σύστησαν μια ολοκληρωμένη ομάδα εργασίας, που μέσα από τη διαμονή ρόλων και ευθυνών κατάφεραν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση με την επωνυμία «Φαέθων» (PHAETHON), το ίδιο όνομα που έχει και το προϊόν τους.

Πρόκειται για ένα ανακλαστήρα που τοποθετείται εύκολα και γρήγορα σε όλα τα σπίτια εκμεταλλευόμενο στο έπακρο την ηλιακή ενέργεια.

Μπορεί να είναι τοποθετημένο σ’ ένα πλαίσιο παραθύρου και με την κατάλληλη κλίση, να αντικατοπτρίζει τις ηλιακές ακτίνες στην περιοχή-στόχο ή τον εσωτερικό χώρο του δωματίου.

Λειτουργεί με έναν αυτοματοποιημένο μηχανισμό, ο οποίος τοποθετείται στο πίσω μέρος της αντανακλαστικής επιφάνειας και εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή σύλληψη των ακτινών του ήλιου ανά πάσα στιγμή.

Το βασικότερο πλεονέκτημα της πρωτοποριακής αυτής κατασκευής συγκριτικά με τα κλασσικά solar panel, είναι ότι δεν χρειάζονται μεγάλες εκτάσεις για να εγκατασταθούν ούτε έχουν μεγάλο κόστος.

Τα οφέλη του Φαέθων:

-Στην κατοικία ως φυσικό ηλιακό φως. Το προϊόν θα φωτίσει οποιοδήποτε σκοτεινό χώρο πλήρως, με φυσικό φως.

-Στην κατοικία ως ηλιακός θερμοσίφωνας. Στον ηλιακό θερμοσίφωνα επιτυγχάνεται η μετατροπή του ηλιακού φωτός σε θερμότητα για τη θέρμανση του νερού με τη χρήση ενός ηλιακού θερμικού συλλέκτη. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος για την παραγωγή ζεστού νερού για το σπίτι. Το προϊόν κατευθύνει τις ακτίνες του ηλίου πάνω στο συλλέκτη όλη την ημέρα.

-Στην καλλιέργεια σε εσωτερικό χώρο. Με το φυσικό φως που κατευθύνεται από το προϊόν, οποιοδήποτε σύστημα υδροπονίας μπορεί να ανθίσει όλο το χρόνο.

-Στην υγεία. Η «βιταμίνη του ήλιου» παράγεται στο δέρμα, όταν είναι κάτω από το φως του ήλιου. Η βιταμίνη D έχει πολλές σημαντικές λειτουργίες. Ίσως η πιο σημαντική είναι να ρυθμίζει την απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου, διευκολύνοντας την ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...