Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Τα δύο χρόνια της καθολικής παρακμής

Τα δύο χρόνια στην εξουσία γιορτάζει σήμερα 25 Ιανουαρίου 2017 ο ΣΥΡΙΖΑ – Όμως η παρακμή δεν αγγίζει μόνο την οικονομία – Είναι καθολική και μη αναστρέψιμη

«Είμαστε μιά κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε στην κοινωνία το αίσθημα της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας.

Να διαπραγματευτούμε την απομείωση του χρέους. Την απεμπλοκή της χώρας και της οικονομίας από ένα καθεστώς ασφυκτικής λιτότητας».

Πρίν από δύο χρόνια σχεδόν, ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους ‘Έλληνες σχημάτιζαν κυβέρνηση συνασπισμού, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της κάλπης της 25ης Ιανουαρίου.

Ο νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόταν με αυτά τα λόγια στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο.

Λίγες ημέρες αργότερα, στην πρώτη του ομιλία στην Βουλή τόνιζε:

«Ο ελληνικός λαός έδωσε ισχυρή και καθαρή εντολή για τον άμεσο τερματισμό τής καταστροφικής λιτότητας και για αλλαγή πολιτικής.

Συνεπώς, το περιβόητο μνημόνιο καταργήθηκε πρώτα απ’ όλα από την ίδια την αποτυχία του και από τα καταστροφικά του αποτελέσματα».

Δύο χρόνια αργότερα, ο κ. Τσίπρας υλοποιεί – με καθυστερήσεις και παλινωδίες, που χειροτερεύουν την κατάσταση- το τρίτο μνημόνιο, που ο ίδιος διαπραγματεύθηκε και υπέγραψε με τους δανειστές.

Σε μία ήδη υπερφορολογημένη χώρα αύξησε έτι περαιτέρω τους φόρους, βυθίζοντας σε απόγνωση επιχειρηματίες και ελευθέριους επαγγελματίες.

Το 2016 πολίτες και επιχειρήσεις πλήρωσαν σε άμεσους και έμμεσους φόρους αθροιστικά 3,85 δισ. περισσότερα από το 2015.

Ταυτόχρονα, την ίδια περίοδο, τα υπερφορολογημένα νοικοκυριά προσέθεσαν σχεδόν 13 δισ. ευρώ στα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιος Τό 2017, βάσει του προϋπολογισμού, εκτιμάται ότι, επί πλέον αυτών, θα καταβάλουν 3,3 δισ., λόγω αυξημένων φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών.

Η παρακμή δεν αγγίζει μόνο την οικονομία. Οι θύλακες αναρχίας και εγκληματικότητας στην χώρα αυξάνονται.

Η πολιτική των «ανοικτών συνόρων» και το κλείσιμο του λεγομένου «βαλκανικού διαδρόμου» εγκλώβισαν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα.

Οι προσπάθειες κυβερνητικών παραγόντων να παρέμβουν άτσαλα και με περισσό θράσος στις αποφάσεις της – Δικαιοσύνης, στην λειτουργία των μέσων ενημερώσεως, στην αυτονομία των ανεξαρτήτων Άρχων, αφήνει βαθιά τραύματα στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την χώρα.

Η δημιουργία του υπέρ-Ταμείου, το όποιο συγκεντρώνει όλη την περιουσία που ανήκε μέχρι σήμερα στο ΤΧΣ, το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ για τα επόμενα 99 χρόνια, αλλάζει ριζικά την ίδια την υπόσταση του κράτους.

Η παρακμή είναι καθολική και, σε ορισμένα σημεία, δυστυχώς, μή αναστρέψιμη.
elthraki.gr
-Ε-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...