Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ


Ο μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ κατέθεσε στην αστυνομία επειδή έπιασε στο χέρι του την σημαία ¨Ευρώπη άκου την φωνή μας¨

Ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, έδωσε κατάθεση στην αστυνομία, επειδή κράτησε την σημαία ¨Ευρώπη άκου την φωνή μας¨.



Ο μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ στις 23/1 μετά από εντολή εισαγγελέα μετέβη στην αστυνομική διεύθυνση Κομοτηνής και έδωσε κατάθεση. Ο μουφτής Σερίφ κλήθηκε να καταθέσει λόγω της ομιλίας που έκανε τον Ιανουάριο του 2016 στα εγκαίνια των νέων γραφείων του κόμματος DEB.

Ο μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ έκανε δήλωση σχετικά με το θέμα αυτό στην εφημερίδα Γκιουντέμ, λέγοντας: Πριν από κάποιο διάστημα κλήθηκα να καταθέσω σχετικά με τα εγκαίνια του DEB. To αίτιο της κλήσης ήταν η ομιλία που έκανα πριν από ένα χρόνο στα εγκαίνια των γραφείων του DEB και η σημαία που κράτησα στα χέρια μου. Έτσι δώσαμε και την πρώτη κατάθεση για το 2017 στην αστυνομική διεύθυνση. Τον τελευταίο καιρό αρχίσαμε να αντιμετωπίζουμε συχνά τέτοιες καταστάσεις. Όπως ξέρετε μετά από την μεταφορά των γραφείων στα νέα γραφεία του DEB, έγινε εκεί μια τελετή εγκαινίων. Μετείχα και εγώ σε εκείνα τα εγκαίνια και όταν μου δόθηκε ο λόγος μίλησα. Την μέρα εκείνη μεταξύ των παρισταμένων ήταν και ο Τζαφέρ Αλίογλου που παλιότερα ήταν πρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Ευρώπης και έχει δώσει αγώνα στην Ευρώπη. Την ώρα που μιλούσα στα χέρια του κρατούσε μια αφίσα που είχε το σήμα του DEB και έγραφε ¨Ευρώπη άκου την φωνή μας¨. Εγώ τότε την πήρα και είπα πως ¨Για χρόνια οι ομογενείς μας στην Γερμανία, προσπαθούσαν να αποτελέσουν την φωνή μας στην Ευρώπη. Ίδια είναι τώρα η κατάσταση. Προσπαθούμε να ακουστούμε στην Ευρώπη. Κραυγάζουμε για τις αδικίες¨.

Στην σημερινή μου κατάθεση με ρώτησαν σχετικά με το πανό αυτό που κράτησα και κούνησα. Ο αστυνομικός με ρώτησε ¨Τι σημαία ήταν εκείνη και τι σήμαινε¨. Του είπα πως επρόκειτο για μια αφίσα που είχε πάνω το σήμα του DEB και της Ε.Ε. και έγραφε ¨Ευρώπη άκου την φωνή μας¨. Αυτό που ανέφερα εκεί είναι ότι στο παρελθόν οι αδερφοί μας που εργάστηκαν στην Ευρώπη, για να εκφράσουν τις πιέσεις στις περιοχές όπου βρισκόταν, σε διαμαρτυρίες που έκαναν έκαναν πορείες με αφίσες που έγραφαν ¨Ευρώπη άκου την φωνή μας¨. Στην ομιλία που έκανα εκεί είχα προσπαθήσω να επισημάνω την ομοιότητα των καταστάσεων. Φυσικά πρέπει να πω και το εξής. Πριν από κάποιο διάστημα κλήθηκα να καταθέσω σχετικά με τα εγκαίνια των γραφείων του DEB. Toτε ρωτήθηκα με ποια ιδιότητα με κάλεσαν στα εγκαίνια¨.
http://tourkikanea.gr/
http://gundemgazetesi.com/haber/detay/2548

23/1/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...