Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων σε 138 Έθνοι, δηλ στο 70 τοις εκατό των χωρών του κόσμου

Στρατιώτες του Στρατού των ΗΠΑ εκπαιδεύουν σε μια εγκατάσταση στο Fort Irwin, Καλιφόρνια, στις 8 Σεπτεμβρίου, 2016. Κατά το παρελθόν έτος, οι ΗΠΑ έχει εξαπολύσει «πόλεμο χαμηλού προφίλ" σε όλη την βόρεια κερκίδα της Αφρικής και της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής. (Φωτογραφία: Ο στρατός των ΗΠΑ )
Θα μπορούσαν να βρεθούν στα περίχωρα της Σύρτης, της Λιβύης , υποστηρίζοντας τις τοπικές μαχητές πολιτοφυλακή, και στην Mukalla, Υεμένη , υποστηρίζοντας στρατευμάτων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.Σε Saakow, ένα απομακρυσμένο φυλάκιο στη νότια Σομαλία , που βοήθησε την τοπική κομάντος στη δολοφονία αρκετά μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης αλ-Σαμπάμπ. Γύρω από τις πόλεις της Jarabulus και Al-Rai στη βόρεια Συρία , που συνεργάζεται με δύο Τούρκοι στρατιώτες και Συρίας πολιτοφυλακές, ενώ, επίσης, την ενσωμάτωση με τους Κούρδους μαχητές YPG και των συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων. Κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ , ακόμα άλλοι ενώθηκαν με τον αγώνα για την απελευθέρωση της πόλης της Μοσούλης. Και στο Αφγανιστάν , που βοήθησε αυτόχθονες δυνάμεις σε διάφορες αποστολές, όπως ακριβώς έχουν κάθε χρόνο από το 2001.


Για την Αμερική, το 2016 μπορεί να ήταν η χρονιά της καταδρομών . Σε μια ζώνη των συγκρούσεων μετά το άλλο σε όλη τη βόρεια βαθμίδα της Αφρικής και της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής, Ειδικών Επιχειρήσεων δυνάμεις των ΗΠΑ (SOF) διεξάγεται συγκεκριμένη μάρκα τους χαμηλού προφίλ πολέμου. "Κερδίζοντας τη σημερινή μάχη, συμπεριλαμβανομένης κατά της Ισλαμικής κράτος, αλ-Κάιντα, και άλλες περιοχές όπου SOF δραστηριοποιείται σε σύγκρουση και την αστάθεια, αποτελεί άμεση πρόκληση", ο επικεφαλής των αμερικανικών Ειδικών Επιχειρήσεων Διοίκηση (SOCOM), Γενική Raymond Thomas , είπε η Γερουσία Επιτροπής Ενόπλων υπηρεσιών του περασμένου έτους.


Shadow Wars SOCOM κατά τρομοκρατικές ομάδες όπως η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος (επίσης γνωστή ως ISIL) μπορεί, κατά ειρωνεία της τύχης, είναι πλέον ορατό δραστηριότητές της. Τυλιγμένη σε ακόμα πιο μυστικότητα είναι δραστηριότητές της - από εξεγέρσεων και counterdrug προσπάθειες για την φαινομενικά ατελείωτη εκπαίδευση και παροχή συμβουλών αποστολές - αναγνώρισε έξω από εμπόλεμες ζώνες σε όλο τον κόσμο. Οι δημοσκοπήσεις αυτές πραγματοποιούνται με μικρή φανφάρες, κάλυψη από τον τύπο, ή εποπτεία στις βαθμολογίες των εθνών κάθε μέρα. Από την Αλβανία στην Ουρουγουάη, η Αλγερία στο Ουζμπεκιστάν, πιο ελίτ δυνάμεις της Αμερικής - Navy SEALs και του Στρατού Πράσινο Μπερέ μεταξύ τους - είχαν αναπτυχθεί σε 138 χώρες το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχονται σε TomDispatch από την αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων. Το σύνολο αυτό, ένα από τα υψηλότερα της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, χαρακτηρίζει ό, τι έχει γίνει η χρυσή εποχή της, σε SOF-μιλούν, η «γκρίζα ζώνη» - μια φράση που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το σκοτεινό λυκόφως ανάμεσα στον πόλεμο και την ειρήνη. Το επόμενο έτος είναι πιθανό να σηματοδοτήσει εάν αυτή η εποχή τελειώνει με τον Ομπάμα ή συνεχίζεται υπό τη διοίκηση του εκλεγέντα Πρόεδρο του Donald Trump.


πιο ελίτ στρατεύματα της Αμερικής αναπτυχθεί σε 138 έθνη το 2016, σύμφωνα με την αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων. Ο χάρτης παραπάνω εμφανίζει τις θέσεις των 132 από αυτές τις χώρες? 129 θέσεις (μπλε) παρασχέθηκαν από την αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων? 3 θέσεις (κόκκινο) - Συρία, την Υεμένη και τη Σομαλία - προήλθαν από πληροφορίες open-source. (Nick Turse)


ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ


"Σε μόλις τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει μια ποικίλη και εξελισσόμενη απειλή περιβάλλον που αποτελείται από: την ανάδυση μιας στρατιωτικά επεκτατικές Κίνα? Ένα όλο και πιο απρόβλεπτη Βόρεια Κορέα? Μια ρεβανσιστική Ρωσία απειλεί τα συμφέροντά μας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ασία? Και ένα Ιράν που συνεχίζει να επεκτείνει την επιρροή της σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, τροφοδοτώντας τη σουνιτική-σιίτες σύγκρουση, "έγραψε ο Γενικός Τόμας τον περασμένο μήνα στο PRISM, το επίσημο περιοδικό του Κέντρου του Πενταγώνου για σύνθετες λειτουργίες. «Μη κρατικούς φορείς συγχέουμε περαιτέρω το τοπίο με τη χρησιμοποίηση των δικτύων της τρομοκρατίας, εγκληματική και των ανταρτών που διαβρώνουν διακυβέρνησης σε όλα, αλλά τα ισχυρότερα κράτη ... Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων παρέχει ασύμμετρες ικανότητα και τις απαντήσεις σε αυτές τις προκλήσεις."


Το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχονται στην TomDispatch από SOCOM, οι ΗΠΑ αναπτυχθεί ειδική επιχειρηματίες στην Κίνα (ειδικά το Χονγκ Κονγκ), εκτός από τις έντεκα χώρες γύρω από αυτό - Ταϊβάν (την οποία η Κίνα θεωρεί αποσχισθείσα επαρχία ), η Μογγολία, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν, το Αφγανιστάν, το Νεπάλ, την Ινδία, το Λάος, τις Φιλιππίνες, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων δεν αναγνωρίζει την αποστολή κομάντος στο Ιράν, τη Βόρεια Κορέα, ή η Ρωσία, αλλά έχει αναπτύξει στρατεύματα σε πολλά έθνη που τους χτυπά.


SOCOM είναι πρόθυμοι να αναφέρουμε μόνο 129 από τις 138 χώρες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο 2016. «Σχεδόν όλες οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων αναπτύξεις ταξινομούνται," ο εκπρόσωπος Ken McGraw είπε TomDispatch. "Εάν δεν έχει αποχαρακτηριστεί η ανάπτυξη σε μια συγκεκριμένη χώρα, δεν απελευθερώνουν πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη."


SOCOM δεν, για παράδειγμα, αναγνωρίζουν την αποστολή στρατευμάτων στις εμπόλεμες ζώνες της Σομαλίας , της Συρίας , ή την Υεμένη , παρά τα συντριπτικά στοιχεία μιας αμερικανικές ειδικές ops παρουσία και στις τρεις χώρες, καθώς και μια έκθεση του Λευκού Οίκου, που εκδόθηκε τον περασμένο μήνα, ότι σημειώσεις "οι Ηνωμένες Πολιτείες αυτή τη στιγμή με τη χρήση στρατιωτικής δύναμης στο" Σομαλία, τη Συρία και την Υεμένη, και συγκεκριμένα αναφέρει ότι «ΗΠΑ ειδικών δυνάμεων έχουν αναπτυχθεί στη Συρία."


Σύμφωνα με την Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, 55.29% των ειδικών φορέων που επεκτείνονται στο εξωτερικό το 2016 εστάλησαν στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή, μια πτώση 35% από το 2006. Κατά την ίδια διάρκεια, αναπτύξεις στην Αφρική εκτοξευθεί κατά περισσότερο από 1600% - από μόλις 1 % των ειδικών φορέων αποστέλλονται έξω από τις ΗΠΑ στο 2006 με 17,26% πέρυσι. Οι δύο αυτές περιοχές ακολουθήθηκαν από περιοχές που εξυπηρετούνται από το Ευρωπαϊκό Command (12,67%), Διοίκηση Ειρηνικού (9,19%), Νότια Διοίκηση (4,89%), και τη Βόρεια Command (0,69%), η οποία είναι υπεύθυνη για την "πατρίδα της άμυνας." Σε οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα, περίπου 8.000 από κομάντος Thomas μπορεί να βρεθεί σε περισσότερες από 90 χώρες σε όλο τον κόσμο.


Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ δυνάμεις που αναπτύσσονται για 138 έθνη το 2016. Τοποθεσίες σε μπλε παρασχέθηκαν από την αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων. Εκείνοι με κόκκινο προήλθαν από πληροφορίες open-source. Το Ιράν, η Βόρεια Κορέα, το Πακιστάν και η Ρωσία δεν είναι μεταξύ εκείνων των εθνών που ονομάζεται ή εντοπιστεί, αλλά όλα είναι τουλάχιστον μερικώς περιβάλλεται από τα έθνη που επισκέφθηκε πιο ελίτ στρατεύματα της Αμερικής το περασμένο έτος. (Nick Turse)
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ


οι Manhunters


"Οι Ειδικών Επιχειρήσεων δυνάμεις παίζουν έναν κρίσιμο ρόλο στη συλλογή πληροφοριών - πληροφοριών που είναι υποστηρίζοντας επιχειρήσεις εναντίον ISIL και συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της ροής των ξένων μαχητών από και προς τη Συρία και το Ιράκ,» είπε η Λίζα Μονακό , ο βοηθός του προέδρου για την εσωτερική ασφάλεια και αντιτρομοκρατία, στις παρατηρήσεις κατά τη Διεθνή σύμβαση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων του περασμένου έτους. Τέτοιες ενέργειες μυστικών "που διεξάγονται για την άμεση στήριξη των ειδικών αποστολών επιχειρήσεις," Thomas SOCOM του εξήγησε το 2016. «Η υπεροχή των ειδικών επιχειρήσεων τα περιουσιακά στοιχεία ευφυΐα αφιερωμένη στον εντοπισμό των ατόμων, φωτίζοντας τα δίκτυα του εχθρού, την κατανόηση περιβάλλοντα, και την υποστήριξη των εταίρων."


Πληροφορίες σημάτων από τους υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα που παρέχονται από ξένους συμμάχους ή υποκλαπούν από μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτήρησης και επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και την ανθρώπινη ευφυΐα που παρέχεται από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), υπήρξε αναπόσπαστο στόχευση ατόμων για αποστολές θανάτωση / σύλληψη από πιο ελίτ δυνάμεις SOCOM του . Η ιδιαίτερα μυστικοπαθής Κοινή Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (JSOC), για παράδειγμα, πραγματοποιεί τέτοιες αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των απεργιών κηφήνας , επιδρομές και δολοφονίες σε μέρη όπως το Ιράκ και τη Λιβύη. Πέρυσι, πριν αντάλλαξε εντολή JSOC εκείνη της μητρικής της, το SOCOM, Γενικός Thomas σημειωθεί ότι τα μέλη της κοινής Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων λειτουργούσαν σε "όλες τις χώρες όπου κατοικεί σήμερα ISIL." (Αυτό μπορεί να υποδεικνύει μια ειδική αποστολή ops στο Πακιστάν , μια άλλη απουσιάζει χώρα από το 2016 λίστα SOCOM του.)


«[Π] ηλεκτρονικού έχουν βάλει Κοινή Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων μας στην πρωτοπορία της καταπολέμησης εξωτερικές δραστηριότητες ISIL του. Και έχουμε ήδη επιτύχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα τόσο στη μείωση της ροής των ξένων μαχητών και την άρση των ηγετών ISIL από το πεδίο της μάχης," υπουργός Άμυνας Ash Κάρτερ Σημειώνεται σε μια σχετικά σπάνια επίσημη αναφορά των δραστηριοτήτων JSOC του σε συνέντευξη τύπου τον Οκτώβριο.


Ένα μήνα νωρίτερα, ο ίδιος προσφέρθηκε ακόμη μεγαλύτερη λεπτομέρεια σε δήλωση ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας:


"Είμαστε συστηματικά την εξάλειψη ηγεσία ISIL: ο συνασπισμός έχει λάβει από επτά μέλη του ISIL Senior Σούρα ... Έχουμε απομακρυνθεί επίσης βασικούς ηγέτες ISIL τόσο Λιβύη και το Αφγανιστάν ... Και έχουμε απομακρυνθεί από το πεδίο της μάχης πάνω από 20 εξωτερικούς φορείς και plotters ISIL είναι ... Έχουμε ανατεθεί αυτή την πτυχή της εκστρατείας μας σε μια από [το Υπουργείο άμυνας] πιο θανατηφόρα, ικανό και έμπειρο εντολές, κοινή Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων μας, η οποία βοήθησε να παραδώσει τη δικαιοσύνη όχι μόνο με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν , αλλά και για τον άνθρωπο που ίδρυσε την οργάνωση που έγινε ISIL, Αμπού Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουι. "


Ερωτηθείς για λεπτομέρειες σχετικά με το πώς ακριβώς πολλά ISIL «εξωτερικοί φορείς» ήταν στοχευμένες και πόσοι ήταν «αφαιρούνται» από το πεδίο της μάχης από JSOC το 2016, SOCOM του Ken McGraw απάντησε: «. Εμείς δεν και δεν θα έχει τίποτα για σένα"


Όταν ήταν διοικητής της JSOC το 2015, Γενική Τόμας μίλησε και «απογοητεύσεις» της μονάδας του του με τους περιορισμούς που τίθενται σε αυτά. "Μου είπαν« όχι »πάνω από« πάει »σε ένα μέγεθος περίπου δέκα με μία σε σχεδόν καθημερινή βάση," αυτός είπε . Τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο, η Washington Post ανέφερε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα είχε τη χορήγηση JSOC task force »επεκτάθηκε δυνατότητα να εντοπίσουμε, σχέδιο και ενδεχομένως εξαπολύσουν επιθέσεις για τις τρομοκρατικές κύτταρα σε όλο τον κόσμο." Αυτό Task Force Counter-εξωτερικές δράσεις (επίσης γνωστό ως «Ex-Ops") έχει "σχεδιαστεί για να λάβει το μοντέλο που στοχεύουν JSOC ... και να εξάγει σε παγκόσμιο επίπεδο για να πάει μετά τα τρομοκρατικά δίκτυα σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον της Δύσης."


SOCOM αμφισβητεί τα τμήματα της ιστορίας Post. "Ούτε SOCOM ούτε οποιαδήποτε από υποδεέστερη του στοιχεία έχουν ... δόθηκαν κάποια επεκταθεί δυνάμεις (αρχές)," SOCOM του Ken McGraw είπε TomDispatch μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. "Κάθε δυνητικός λειτουργία πρέπει ακόμη να εγκριθεί από τον διοικητή του ΣΣΚ [Geographic Πολεμικά Command] [και], εφόσον απαιτείται, η οποία εγκρίθηκε από τον υπουργό Άμυνας ή [ο πρόεδρος]."


"Αμερικανοί αξιωματούχοι" (ο οποίος μίλησε μόνο με την προϋπόθεση ότι αυτά θα προσδιορίζονται σε αυτή την ασαφή τρόπο) εξήγησε ότι η απάντηση SOCOM ήταν ένα θέμα προοπτικής. εξουσίες του δεν επεκτάθηκαν πρόσφατα όσο θεσμοθετημένη και να θέσει «γραπτώς», TomDispatch είπαν. "Ειλικρινά, η απόφαση που ελήφθη μήνες πριν ήταν να κωδικοποιήσει την τρέχουσα πρακτική, να μην δημιουργήσει κάτι νέο." Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αυτό, αλλά ο συνταγματάρχης Thomas Davis, μια άλλη εκπρόσωπος της SOCOM, σημείωσε: «Πουθενά έκανε λέμε ότι δεν υπήρχε καμία κωδικοποίηση."


Με Ex-Ops, Γενικός Thomas είναι μια «απόφαση-maker, όταν πρόκειται να πηγαίνει μετά τις απειλές της αρμοδιότητάς της ομάδας εργασίας", σύμφωνα με την Washington Post, Τόμας Gibbons-Neff και Dan Lamothe. «Η ομάδα εργασίας θα μετατρέψει ουσιαστικά Τόμας στην κορυφαία αρχή, όταν πρόκειται για την αποστολή μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων μετά από απειλές». Άλλοι ισχυρίζονται Thomas έχει επεκταθεί μόνο επιρροή, επιτρέποντάς του να συστήσει άμεσα ένα σχέδιο δράσης, όπως η εντυπωσιακή ένα στόχο, στον Γενικό Γραμματέα της Άμυνας, επιτρέποντας την μείωση του χρόνου έγκρισης. (McGraw SOCOM λέει ότι ο Θωμάς «δεν θα είναι επιβλητική δυνάμεις ή να είναι ο ιθύνων για SOF που λειτουργούν στην [περιοχή των επιχειρήσεων] Κάθε ΣΣΚ.")


Τον περασμένο Νοέμβριο, υπουργός Άμυνας Carter προσφέρει μια ένδειξη της συχνότητας των επιθετικών ενεργειών μετά από μια επίσκεψη στην Φλόριντα Hurlburt πεδίο, το αρχηγείο της Πολεμικής Αεροπορίας Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων. Ο ίδιος σημείωσε ότι «σήμερα ψάχναμε σε μια σειρά από δυνατότητες επίθεση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων». Αυτό είναι ένα είδος της ικανότητας που χρησιμοποιούμε σχεδόν κάθε μέρα κάπου στον κόσμο ... Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εκστρατεία αντι-ISIL ότι είμαστε διεξαγωγή σήμερα. "


Στο Αφγανιστάν, και μόνο, Ειδικών Επιχειρήσεων δυνάμεις διεξάγεται 350 επιδρομές με στόχο την Αλ Κάιντα και Ισλαμικό Κράτος εργάτες πέρυσι, κατά μέσο όρο περίπου μία ανά ημέρα, και τη σύλληψη ή τη θανάτωση σχεδόν 50 «ηγέτες», καθώς και 200 «μέλη» των τρομοκρατικών ομάδων, σύμφωνα με στη Γενική Τζον Νίκολσον, στην κορυφή διοικητής των ΗΠΑ στη χώρα αυτή. Κάποιες πηγές, επίσης, δείχνουν ότι ενώ JSOC και CIA drones πέταξε σχεδόν τον ίδιο αριθμό των αποστολών το 2016, ο στρατός εξαπέλυσε πάνω από 20.000 απεργίες στο Αφγανιστάν, την Υεμένη και τη Συρία, σε σύγκριση με λιγότερο από μια ντουζίνα από τον Οργανισμό. Αυτό μπορεί να αντανακλά μια απόφαση διοίκηση Ομπάμα να εφαρμόσει μια μακροπρόθεσμη θεωρείται σχέδιο να θέσει JSOC επικεφαλής των θανατηφόρων ενεργειών και μετατόπιση της CIA πίσω στο παραδοσιακό καθήκοντά νοημοσύνη του.


World of Warcraft


«[Ι] t είναι σημαντικό να κατανοήσουμε γιατί SOF έχει αυξηθεί από την υποσημείωση και την υποστήριξη παίκτης στην κύρια προσπάθεια, επειδή η χρήση του υπογραμμίζει επίσης γιατί οι ΗΠΑ συνεχίζουν να έχουν δυσκολία στην πιο πρόσφατη εκστρατείες του - το Αφγανιστάν, το Ιράκ, κατά ISIS και AQ και θυγατρικές της, τη Λιβύη, την Υεμένη, κλπ και στις αδήλωτης εκστρατείες στις χώρες της Βαλτικής, την Πολωνία και την Ουκρανία - τις οποίες καμία δεν ταιριάζει με το μοντέλο των ΗΠΑ για τις παραδοσιακές πόλεμο ", δήλωσε ο απόστρατος Στρατηγός υπολοχαγός Charles Κλίβελαντ, επικεφαλής του Αμερικανικού Στρατού Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων 2012-2015 και τώρα ένας ανώτερος σύμβουλος στον επικεφαλής του προσωπικού του Συγκροτήματος Στρατηγικών Μελετών του Στρατού. Ισχυριζόμενη ότι, εν μέσω των μεγαλύτερων προβλημάτων αυτών των συγκρούσεων, η ικανότητα των ελίτ δυνάμεις της Αμερικής για τη διεξαγωγή αποστολών kill / σύλληψη και την εκπαίδευση των τοπικών συμμάχων έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη, πρόσθεσε, «SOF είναι στις καλύτερες στιγμές της, όταν αυτόχθονες και άμεσης δράσης δυνατότητες έργο της για την υποστήριξη της μεταξύ τους. Πέρα από το Αφγανιστάν και το Ιράκ και τη συνεχή CT [counterterrrorism] προσπάθειες αλλού, SOF συνεχίζει να συνεργάζεται με κράτη-εταίρους στην εξεγέρσεων και counterdrug προσπάθειες στην Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική. "


SOCOM αναγνωρίζει αναπτύξεις στο 70% περίπου των εθνών του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων όλων αλλά τρεις χώρες της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής (Βολιβία, το Εκουαδόρ και η Βενεζουέλα είναι οι εξαιρέσεις). συνεταιρισμών του κουβέρτα και την Ασία, ενώ τη διεξαγωγή αποστολών σε περίπου 60% από τις χώρες της Αφρικής.


Μια ΣΟΦ εξωτερικό ανάπτυξη μπορεί να είναι τόσο μικρό όσο ένα ειδικό φορέα που συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα βύθιση γλώσσα ή μια ομάδα τριών ατόμων διεξάγει μια "έρευνα" για την πρεσβεία των ΗΠΑ. Μπορεί επίσης να έχει τίποτα να κάνει με κρατικά ή στρατιωτικά ενός έθνους υποδοχής. Οι περισσότερες δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων, ωστόσο, να συνεργαστεί με τους τοπικούς εταίρους, με τη διεξαγωγή ασκήσεων εκπαίδευση και τη συμμετοχή σε αυτό που οι στρατιωτικές κλήσεις "ικανοτήτων εταίρος» (BPC) και «συνεργασία για την ασφάλεια" (SC). Συχνά, αυτό σημαίνει ότι είναι πιο ελίτ στρατεύματα της Αμερικής που αποστέλλονται σε χώρες με τις δυνάμεις ασφαλείας που είναι τακτικά σε πράξεις για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Πέρυσι στην Αφρική, όπου Ειδικών Επιχειρήσεων δυνάμεις χρησιμοποιούν σχεδόν 20 διαφορετικά προγράμματα και δραστηριότητες - από εκπαιδευτικές ασκήσεις για αρραβώνες συνεργασία για την ασφάλεια - αυτά περιλαμβάνονται Μπουρκίνα Φάσο , Μπουρούντι , Καμερούν , Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό , Τζιμπουτί , την Κένυα , το Μαλί , τη Μαυριτανία , ο Νίγηρας , τη Νιγηρία , την Τανζανία και την Ουγκάντα , μεταξύ άλλων.


Το 2014, για παράδειγμα, πάνω από 4.800 ελίτ στρατιώτες έλαβαν μέρος σε ένα μόνο είδος των δραστηριοτήτων αυτών - Κοινή Συνδυασμένη Exchange Κατάρτισης (JCET) αποστολές - σε όλο τον κόσμο. Με κόστος πάνω από $ 56 εκατομμύρια, Navy SEALs, Στρατός πράσινο μπερέδες, καθώς και άλλες ειδικές φορέων διενεργείται 176 ατομικές JCETs σε 87 χώρες. Μια 2013 RAND Corporation μελέτη των περιοχών που καλύπτονται από την εντολή της Αφρικής, Command Ειρηνικού, και τη Νότια Διοίκηση βρέθηκε "μετρίως χαμηλής" αποτελεσματικότητα για JCETs σε όλες τις τρεις περιοχές. Μια 2014 RAND ανάλυση της συνεργασίας για την ασφάλεια των ΗΠΑ, η οποία εξέτασε επίσης τις επιπτώσεις της «Ειδικών Επιχειρήσεων δυνάμεις τις προσπάθειες χαμηλό αποτύπωμα», διαπίστωσε ότι υπάρχει "δεν ήταν στατιστικά σημαντική συσχέτιση μεταξύ της Επιτροπής Εποπτείας και αλλαγή στην ευθραυστότητα των χωρών στην Αφρική ή τη Μέση Ανατολή." Και σε μια έκθεση του 2015 για την κοινή Ειδική Πανεπιστήμιο Επιχειρήσεων, Χάρι Yarger, ένας ανώτερος συνεργάτης στο σχολείο, σημείωσε ότι «BPC έχει στο παρελθόν καταναλώνεται τεράστιους πόρους για λίγο την επιστροφή."


Παρά αυτά τα αποτελέσματα και μεγαλύτερη στρατηγική αποτυχίες στο Ιράκ , το Αφγανιστάν και τη Λιβύη , τα χρόνια του Ομπάμα ήταν η χρυσή εποχή της γκρίζας ζώνης. Οι 138 έθνη που επισκέφθηκε αμερικανικές ειδικές επιχειρήσεις το 2016, για παράδειγμα, αντιπροσωπεύουν ένα άλμα 130% από την παρακμή της κυβέρνησης Μπους. Παρά το γεγονός ότι αντιπροσωπεύουν επίσης μια πτώση 6% σε σχέση με το σύνολο του περασμένου έτους, το 2016 παραμένει στο άνω εύρος των ετών του Ομπάμα, η οποία είδε αναπτύξεις σε 75 έθνη, το 2010, 120 το 2011, 134 το 2013 και 133 το 2014, πριν κορυφωθεί σε 147 χώρες το 2015. Ερωτηθείς σχετικά με την αιτία για την ανεπαρκή μείωση, εκπρόσωπος του SOCOM Ken McGraw απάντησε, «παρέχουμε ΣΟΦ να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των γεωγραφικών πολεμιστής εντολές» για τη στήριξη των σχεδίων τους συνεργασία για την ασφάλεια του θεάτρου. Προφανώς, υπήρξαν εννέα λιγότερες χώρες [όπου ] η GCCs είχε μια απαίτηση για ΣΟΦ να αναπτύξετε στο [Χρήσεως 20] 16 ».


Η αύξηση των αναπτύξεις μεταξύ 2009 και 2016 - από περίπου 60 χώρες σε υπερδιπλάσιο - αντικατοπτρίζει μια παρόμοια αύξηση του συνολικού προσωπικού SOCOM (από περίπου 56.000 σε περίπου 70.000) και στη βασική γραμμή του προϋπολογισμού της (από 9 δις $ σε $ 11 δισεκατομμύρια) . Δεν είναι μυστικό ότι ο ρυθμός των εργασιών έχει επίσης αυξηθεί δραματικά, αν η εντολή αρνήθηκαν να απευθύνουν ερωτήσεις fromTomDispatch σχετικά με το θέμα.


"SOF έχουν επωμιστεί ένα μεγάλο βάρος στην εκτέλεση αυτών των αποστολών, υποφέρουν από υψηλό αριθμό θυμάτων κατά τη διάρκεια των τελευταίων οκτώ ετών και τη διατήρηση υψηλού επιχειρησιακού tempo (OPTEMPO) που έχει όλο και πιο τεταμένες ειδική φορείς και τις οικογένειές τους», αναφέρει η έκθεση Οκτώβριο του 2016 κυκλοφόρησε από τη δεξαμενή σκέψης της Βιρτζίνια με βάση το ΚΥΠΕ. (Η έκθεση προέκυψε από ένα συνέδριο παρακολούθησαν από έξι πρώην ειδικών επιχειρήσεων διοικητές, πρώην υφυπουργός άμυνας, και δεκάδες ενεργό καθήκον ειδικές επιχειρήσεις).


Μια πιο προσεκτική ματιά στις περιοχές των "αδήλωτης εκστρατείες στις χώρες της Βαλτικής, την Πολωνία και την Ουκρανία» αναφέρει ο απόστρατος Στρατηγός υπολοχαγός Charles Κλίβελαντ. Τοποθεσίες σε μπλε παρασχέθηκαν από την αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων. Το ένα σε κόκκινο προήλθε από πληροφορίες open-source. (Nick Turse)


ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ


Η Αμερικανική Εποχή του καταδρομέα


Τον περασμένο μήνα, ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, Shawn Brimley , πρώην διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού για το προσωπικό του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και τώρα ένας εκτελεστικός αντιπρόεδρος στο Κέντρο για ένα νέο αμερικανικό Ασφάλειας, επανέλαβε τις ανησυχούν συμπεράσματα της έκθεσης ΚΥΠΕ. Σε μια ακρόαση με θέμα "αναδυόμενες προκλήσεις άμυνας των ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο απειλές," Brimley είπε "ΣΟΦ έχουν αναπτυχθεί με πρωτοφανείς ρυθμούς, τοποθετώντας τεράστια πίεση στη βία» και κάλεσε τη διοίκηση Trump να "δημιουργήσει μια πιο βιώσιμη μακροπρόθεσμη στρατηγική αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. " Σε ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του, Kristen Χάιντουκ , πρώην σύμβουλος για Ειδικών Επιχειρήσεων και Παράτυπη Warfare στο Γραφείο του Αναπληρωτή Γραμματέα Άμυνας για Ειδικών Επιχειρήσεων και μειωμένης έντασης των συγκρούσεων και τώρα ένας συνεργάτης στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών, που ονομάζεται για μείωση των συντελεστών ανάπτυξης για τις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων.


Ενώ ο Donald Trump έχει ισχυρίστηκε ότι ο στρατός των ΗΠΑ στο σύνολό της είναι « εξαντλημένο » και έχει κάλεσε για την αύξηση του μεγέθους του στρατού και των πεζοναυτών, έχει προσφέρει καμία ένδειξη για το αν σκοπεύει να υποστηρίξει την περαιτέρω αύξηση του μεγέθους των ειδικών ops δυνάμεων . Και ενώ έκανε πρόσφατα ορίσει πρώην Ναυτικού SEAL για να χρησιμεύσει ως γραμματέας του εσωτερικού, Trump έχει προσφέρει λίγες ενδείξεις για το πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ειδικές φορείς οι οποίοι σήμερα υπηρετούν.


"Drone απεργίες," ο ίδιος ανακοίνωσε σε μια από τις σπάνιες λεπτομερείς αναφορές του σε ειδική ops αποστολές, «θα παραμείνει μέρος της στρατηγικής μας, αλλά θα επιδιώξει επίσης να συλλάβει τους στόχους υψηλής αξίας για να αποκτήσουν τις απαραίτητες πληροφορίες για να διαλύσει τις οργανώσεις τους." Πιο πρόσφατα, σε ένα συλλαλητήριο νίκη Βόρεια Καρολίνα, Trump έκανε συγκεκριμένες αναφορές στις ελίτ στρατεύματα σύντομα να είναι υπό τις διαταγές του. "Ειδικές Δυνάμεις μας στο Fort Bragg έχουν την άκρη του δόρατος στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Το σύνθημα των Ειδικών Δυνάμεων μας είναι« να απελευθερώσει τους καταπιεσμένους, και αυτό είναι ακριβώς ό, τι έχουν κάνει και θα συνεχίσει να το κάνει. Σε αυτό ακριβώς τη στιγμή, οι στρατιώτες από το Fort Bragg αναπτυχθεί σε 90 χώρες σε όλο τον κόσμο », είπε στο πλήθος.


Μετά προσπαθεί να σηματοδοτήσει την υποστήριξή του για τη συνέχιση ευρεία, ελεύθερη-the-καταπιεσμένους ειδικές αποστολές ops, Trump φάνηκε να αλλάξει πορεία, προσθέτοντας, «Δεν θέλουμε να έχουμε μια απεμπλουτισμένου στρατιωτική επειδή είμαστε σε όλη τη χώρα μάχες στη περιοχές που απλά δεν θα πρέπει να αγωνίζονται σε ... αυτό το καταστροφικό κύκλο της παρέμβασης και το χάος πρέπει επιτέλους, οι λαοί, να έρθει σε ένα τέλος. " Ταυτόχρονα, όμως, υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ σύντομα θα "νικήσουν τις δυνάμεις της τρομοκρατίας." Για το σκοπό αυτό, συνταξιούχος Στρατού Πτέραρχος Michael Flynn, πρώην διευθυντής της νοημοσύνης για JSOC τους οποίους ο εκλεγμένος πρόεδρος αξιοποιηθεί για να χρησιμεύσει ως σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του, έχει υποσχεθεί ότι η νέα διοίκηση θα επαναξιολογήσει τις εξουσίες του στρατού για την μάχη του Ισλαμικού Κράτους - ενδεχομένως παρέχοντας μεγαλύτερη ελευθερία στο πεδίο της μάχης λήψη αποφάσεων. Για το σκοπό αυτό, η Wall Street Journal αναφέρει ότι το Πεντάγωνο έχει χειροτεχνίας προτάσεις για τη μείωση "του Λευκού Οίκου εποπτεία των επιχειρησιακών αποφάσεων", ενώ "κινείται κάποιο τακτικό αρχή πίσω στο Πεντάγωνο."


Τον περασμένο μήνα, ο Πρόεδρος Ομπάμα ταξίδεψε στο Βάση Πολεμικής Αεροπορίας MacDill Φλόριντα, το σπίτι των Ειδικών Επιχειρήσεων Διοίκηση, να παραδώσει επιστέγασμα της αντιτρομοκρατίας ομιλία του. "Για οκτώ χρόνια που έχω στο γραφείο, δεν υπήρξε μια μέρα, όταν μια τρομοκρατική οργάνωση ή κάποια ριζοσπαστικοποιήσει άτομο δεν σχεδίαζε να σκοτώσει Αμερικανούς,« ο ίδιος είπε ένα πλήθος γεμάτο με στρατεύματα. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν πιθανότητες δεν ήταν μια μέρα, όταν τα πιο ελίτ δυνάμεις υπό τις διαταγές του δεν είχαν αναπτυχθεί σε 60 ή περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο.


«Θα γίνει ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών για να εξυπηρετήσει δύο πλήρεις όρους κατά τη διάρκεια ενός χρόνου του πολέμου», πρόσθεσε ο Ομπάμα. «Οι δημοκρατίες δεν θα πρέπει να λειτουργούν σε κατάσταση μόνιμα εξουσιοδοτημένο πολέμου. Αυτό δεν είναι καλό για τη στρατιωτική μας, δεν είναι καλό για τη δημοκρατία μας." Τα αποτελέσματα του μόνιμου πολέμου προεδρία του έχουν, στην πραγματικότητα, ήταν μελαγχολική, σύμφωνα με Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων. Οκτώ συγκρούσεις διεξάγεται κατά τη διάρκεια των ετών του Ομπάμα, σύμφωνα με ενημέρωση διαφάνεια το 2015 από την Διεύθυνση Πληροφοριών του εντολή, το ρεκόρ της Αμερικής ανέρχεται σε μηδέν νίκες, δύο απώλειες, και έξι δεσμούς.


Η εποχή Ομπάμα έχει πράγματι αποδειχθεί ότι είναι η " ηλικία του καταδρομών ." Ωστόσο, όπως Ειδικών Επιχειρήσεων δυνάμεις έχουν κρατήσει μια ξέφρενη επιχειρησιακή τέμπο, πόλεμο μέσα και έξω από αναγνωρισμένη ζώνες συγκρούσεων, την κατάρτιση των τοπικών συμμάχων, συμβουλεύοντας τους αυτόχθονες πληρεξούσια, κλοτσιές κάτω πόρτες, καθώς και η διενέργεια δολοφονίες, κινήσεις τρόμου έχουν εξαπλωθεί σε όλη την Ευρύτερη Μέση Ανατολή και την Αφρική .


Εκλεγέντα Πρόεδρο Donald Trump φαίνεται έτοιμη να εξαλείψει ένα μεγάλο μέρος της κληρονομιάς του Ομπάμα , από τον πρόεδρο του νόμου υπογραφή της υγειονομικής περίθαλψης για να του περιβαλλοντικούς κανονισμούς , για να μην αναφέρουμε αλλάζει πορεία, όταν πρόκειται για την εξωτερική πολιτική, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων με την Κίνα , το Ιράν , το Ισραήλ και τη Ρωσία . Είτε θα λάβουν σοβαρά υπόψη τις συμβουλές για να μειώσετε τα ποσοστά ανάπτυξης SOF Ομπάμα-επίπεδο Μένει να δούμε. Το επόμενο έτος, ωστόσο, θα προσφέρουν ενδείξεις ως προς το αν μακροχρόνιο πόλεμο του Ομπάμα στις σκιές, η χρυσή εποχή της γκρίζας ζώνης, επιβιώνει.


Να παραμείνουν στην κορυφή των σημαντικών άρθρα όπως αυτά, εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις από TomDispatch.com εδώ .






NICK TURSE




Nick Turse είναι ο αρχισυντάκτης του TomDispatch και ένας συνεργάτης στο Ινστιτούτο Έθνος. Ένα βραβευμένο δημοσιογράφο έρευνας, έχει γράψει για τους New York Times, το Los Angeles Times και The Nation, και είναι ένας συμβάλλοντας συγγραφέας για το σημείο τομής . Το τελευταίο του βιβλίο είναι την επόμενη φορά που θα έρθει να μετρήσει το Dead: Πόλεμος και Επιβίωση στο Νότιο Σουδάν . Η ιστοσελίδα του είναι NickTurse.com .


Σχετικές Ιστορίες το χειρότερο μέρος στη Γη: Θάνατος και ζωή στο Lost Πόλη του Leer
Με Nick Turse, TomDispatch | Νέα Ανάλυση Εξωτερικής Πολιτικής: Τι μπορούμε να περιμένουμε από ένα ατού Διοίκηση;
Με Nick Turse, TomDispatch | Νέα Ανάλυση Commandos Χωρίς Σύνορα: Elite στρατεύματα των ΗΠΑ είναι συνεργάτης με τα Αφρικανικά Δυνάμεις αλλά Συνέχιση των ΗΠΑ Στόχοι


Με Nick Turse, TomDispatch | Εκθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...