Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Νύχτα κλείνουν εμπορικές επιχειρήσεις!

Προερχόμενη από μια αρκετά μεγάλη και μη αναμενόμενη περίοδο περιορισμού του τζίρου, η οποία άρχισε αμέσως μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου, η αγορά της Καβάλας δεν έχει παρά να περιμένει (ελπίζοντας) στην εορταστική περίοδο. Περίπου 15 μέρες πριν τα Χριστούγεννα άπαντες δηλώνουν έτοιμοι. Πλην όμως οι καταναλωτές δεν βιάζονται να κάνουν το πρώτο, το αρχικό τους βήμα.
Πολλά καταστήματα στην πόλη της Καβάλας τους προκαλούν. Έχουν διπλές τιμές στα προϊόντα τους (έμμεσα κάνουν εκπτώσεις), πινακίδες στις βιτρίνες για τιμές προσφορές. Επί του παρόντος στην αγορά η «παγωμάρα» συνεχίζεται. Η ανησυχία το ίδιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δύο πρόσφατες περιπτώσεις καταστήματα έκλεισαν μέσα σε μια νύχτα! Η πρώτη περίπτωση αφορά κατάστημα υπόδησης στην οδό Ομονοίας, η δεύτερη κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος πλησίον του Διοικητηρίου. Και τα δύο μαγαζιά λειτουργούσαν κανονικότατα ως που το επόμενο πρωί – χωρίς καμία προειδοποίηση- άδειασαν κι έκλεισαν. Έμπειροι επαγγελματίες της Καβάλας προειδοποιούν: Θα υπάρξουν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Εννοούν την περίοδο μετά τις γιορτές.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων είναι σε ισχύ, χθες η αγορά ήταν ανοιχτή. Ανοιχτή θα είναι και την επόμενη Κυριακή. Γενικά οι έμποροι στόλισαν, προμηθεύτηκαν προϊόντα, περιμένουν την εορταστική κίνηση. Παρουσιάζονται συγκρατημένοι αφού όσο ο καιρός περνά η κρίση «αγριεύει». Από το Σάββατο στους κεντρικούς δρόμους ακούγεται μουσική, από τα ηχεία του Δήμου Καβάλας. Θετική εξέλιξη που φυσικά αφορά τις εντυπώσεις. Την εορταστική ατμόσφαιρα. Στην οδό Ομονοίας λειτουργεί το κατάστημα Hondos, στην οδό Ομονοίας άλλαξε διεύθυνση (μετά από 55 χρόνια) πρακτορείο ΟΠΑΠ. Επίσης στην οδό Ομονοίας το ιστορικό ζαχαροπλαστείο Φέσσας περιορίστηκε στα μισά τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος. Το υπόλοιπο φαίνεται ότι θα νοικιαστεί και θα λειτουργήσει ως αυτόνομο κατάστημα. Τέλος στην Ομόνοια λέγεται ότι μετά τις γιορτές (το αργότερο) θα λειτουργήσει ένα ακόμη κατάστημα κινητής τηλεφωνίας.

Στην οδό Βενιζέλου (τμήμα όπου ολοκληρώθηκε το γνωστό δημοτικό έργο) υπάρχει μια αλλαγή. Αφορά τον στολισμό των βιτρινών πολλών καταστημάτων. Όπως φαίνεται το βιβλιοπωλείο Ζαπώνη μαζί με την ολοκλήρωση του έργου επηρέασαν θετικά την γειτονιά. Οι όμορφες και βραβευμένες βιτρίνες του «υποχρέωσαν» πολλούς επαγγελματίες της περιοχής να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση. Κάπως έτσι στην οδό Βενιζέλου τα καταστήματα ξεχωρίζουν για τον στολισμό τους, φυσικά το βιβλιοπωλείο Ζαπώνη κρατά τα σκήπτρα. Οι όμορφες βιτρίνες στην ίδια περιοχή «δένουν» όμορφα με τον στολισμό του δρόμου. Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Καβάλας και φέτος υλοποιεί διαγωνισμό καλύτερα στολισμένης βιτρίνας. Στην επιτροπή που θα δει και θα αξιολογήσει, ο Εμπορικός Σύλλογος εκπροσωπείται με την κ. Μαρία Τσουρή. Ο έλεγχος δεν άρχισε ακόμη αφού πολλά καταστήματα θα στολίσουν την βιτρίνα τους εντός των ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...