Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Την ίδια ώρα επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΣΗΕΑ: «Βάπτισε» τον τουρκικό εθνικισμό του ΚΙΕΦ… «ανθρώπινα δικαιώματα»!

Επιχείρηση «λεύκανσης» των ακραίων φασιστών του τουρκόφρονου κόμματος και επίθεση στην κυβέρνηση – Σκληρή απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ στις επιλεκτικές «ευαισθησίες» της ΕΣΗΕΑ

Μόνο ως όνειδος για την ελεύθερη και αδέσμευτη δημοσιογραφία μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να «στηρίξει» τους ακροδεξιούς εθνικιστές του τουρκόφρονου ΚΙΕΦ συνδιοργανώνοντας επί της ουσίας στις εγκαταστάσεις της εκδήλωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.



Ίσως τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να βρίσκονται αρκετά μακριά από την Θράκη προκειμένου να γνωρίζουν την δράση των στελεχών του τουρκόφρονου κόμματος που δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία υποστηρικτές του καθεστώτος Ερντογάν. Ενός καθεστώτος που έχει βάλει λουκέτο σε δεκάδες ΜΜΕ στην Τουρκία, έχει φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή και έχει φυλακίσει όσους δημοσιογράφους τολμούν να ασκήσουν την παραμικρή κριτική. Γιατί μόνο έτσι θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε την στάση τους.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά μερικά από τα «κατορθώματα» των εθνικιστών του ΚΙΕΦ προκειμένου οι αγαπητοί συνάδελφοι εξ Αθηνών να πάρουν μία γεύση:

1. Στο Συνέδριο του κόμματος έγινε λόγος για νέο «Αττίλα» και νέα στρατιωτική εισβολή στην Ελλάδα καθώς διατυπώθηκαν οι ευχές ο Μουσταφά Αλή Τσαούς να γίνει κάποια μέρα ο νέος «Ντενκτάς της Θράκης».

2. Στελέχη του όπως ο ψευδομουφτής Αχμέτ Μετέ δικαιώνουν τον Χίτλερ που «έκανε σαπούνια τους Εβραίους».

3. Με ρητορική φανατισμού διαχωρίζουν τους πολίτες ανάλογα με το θρήσκευμα. Γι’ αυτούς υπάρχουν μόνο οι μουσουλμάνοι.

4. Χωρίζουν τον ελληνικό λαό σε εθνικές ομάδες, κατά παράβαση διεθνών Συνθηκών και νόμων.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα ώστε να καταλάβει ο καθένας με ποιους διοργάνωσε σήμερα εκδήλωση η ΕΣΗΕΑ, για την οποία προφανώς ο εθνικισμός πρέπει να καταδικάζεται μόνο όταν προέρχεται από τους Έλληνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Την παγκόσμια ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα επέλεξε η «Χρυσή Αυγή», για να κάνει προκλητική και βίαιη εισβολή στην ΕΣΗΕΑ, στη διάρκεια εκδήλωσης για την προστασία των μειονοτήτων.

Αφετηρία της επανεμφάνισής της ήταν, χωρίς αμφιβολία, η πολιτική ευκαιρία που της έδωσε ο κοινοβουλευτικός χειρισμός της κυβέρνησης, με τη μετάβαση στο Καστελλόριζο και στη Ρω.

Στη συνέχεια υπήρξε η πρωτοφανής δήλωση του τ. υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου και η υπόδειξή του «να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: Μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της Δημοκρατίας ή την διαρκή ρήξη», υποδεικνύοντας ότι «πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης».

Η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει προς πάσα κατεύθυνση ότι ουδείς μπορεί να ακυρώσει τον θεσμικό της ρόλο, ως υπερασπιστή της ελευθερίας της έκφρασης και να εμποδίσει την υποχρέωσή της και ως πνευματικού Σωματείου να δίνει βήμα για την υπεράσπιση των πολιτικών, κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΟΠΟΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ,
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί η «διακριτικότητα» που επέδειξαν στην περίπτωση αυτή της βίαιης εισβολής στην ΕΣΗΕΑ και όσων μεσολάβησαν οι αστυνομικές αρχές».

ΣΥΡΙΖΑ: «Καταλήγει μόνη της η ΕΣΗΕΑ να προσφέρει τελικά κάλυψη στους Χρυσαυγίτες»

Ανακοίνωση-«απάντηση» στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν αναφέρεται: «Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ σύμφωνα με την οποία η σημερινή βίαιη ενέργεια των Χρυσαυγιτών σε εκδήλωση στα γραφεία της οφείλεται στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΕΣΗΕΑ είναι συνδικαλιστικό όργανο και όχι κομματικό φερέφωνο. Η ανακοίνωση αυτή έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει. Καταλήγει μόνη της η ΕΣΗΕΑ να προσφέρει τελικά κάλυψη στους Χρυσαυγίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη του και τα στελέχη χωρίς καμία εξαίρεση, και καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής τους διαδρομής, έχουν δώσει αγώνες ενάντια στο φασισμό και τον εθνικισμό. Δεν ανακάλυψε όψιμα τη φασιστική απειλή όπως η Νέα Δημοκρατία που για χρόνια κάλυψε την δράση της και πρόσφερε πολιτική νομιμοποίηση στο νεοναζιστικό μόρφωμα. Θυμίζουμε εξάλλου ότι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει στις τάξεις του πρώην και νυν ακροδεξιούς και εθνικιστές. Ας μην το ξεχνάει αυτό η ΕΣΗΕΑ». fonirodopis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...