Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

“ΑΔΕΙΑΣΕ” Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ

Η Τουρκία στέλνει νέες δυνάμεις στην Συρία, εμπλεκόμενη πιο βαθειά στον “βούρκο” του πολέμου – Συνεχής οι απώλειες αρμάτων και προσωπικού με παράλληλη μείωση του ηθικού των στρατιωτών


Η Τουρκία απέστειλε και νέες μηχανοκίνητες στρατιωτικές ενισχύσεις προς τις στρατιωτικές δυνάμεις της και ειδικό εξοπλισμό στις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το όλο αρνητικό κλίμα.


Η τουρκική υποστήριξη έρχεται ως προσπάθεια στήριξης στο εκστρατευτικό σώμα και στις συμμαχικές δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης, για την υλοποίηση της επιχειρήσεως «Ασπίδα του Ευφράτη» εναντίον του ισλαμικού κράτους (ISIS) κοντά στην πόλη αλ-Μπαμπ.

Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, το κομβόι αναχώρησε από την Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Κυριακής και κατευθύνθηκε προς τα νότια σύνορα για να εισέλθει στη Συρία.

Το κομβόι ενίσχυσης περιλάμβανε «δεκάδες άρματα μάχης Leopard-2A4, ΤΟΜΑ AIFV , 8 τεθωρακισμένα οχήματα Kirpi, βαριά πολυβόλα και ένα μεγάλο μέρος πυρομαχικών». Οι νέες στρατιωτικές ενισχύσεις αποσκοπούν στην εντατικοποίηση των προσπαθειών καταπολέμησης της τρομοκρατίας στα συρο-τουρκικά σύνορα», ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός.

Έγκυροι δυτικοί αμυντικοί αναλυτές με σαφή γνώση του πεδίου της μάχης στην Αλ Μπαμπ , αναφέρουν ότι ο τουρκικός στρατός ήταν και είναι ακόμη εντελώς απροετοίμαστος για τέτοιας εμβέλειας στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Η πόλη Αλ Μπαμπ απέδειξε περίτρανα ότι το άψυχο υλικό δεν φτάνει για την επιτυχία στο πεδίο της μάχης και ότι πάντοτε μεγάλο ρόλο διαδραματίζει το έμψυχο υλικό το οποίο πρέπει να είναι πολύ καλά εκπαιδευμένο.

Σε μια μάχη που οι Τούρκοι κινούνταν με την κάλυψη βαρέως πυροβολικού , αρμάτων μάχης και αεροσκαφών ενώ το πεζικό τους μεταφέρονταν σε σύγχρονα ΤΟΜΑ, θα έπρεπε να είχαν κάνει «παρέλαση» στην Αλ-Μπαμ και να έπιναν τσάι στην πλατεία της πόλης.

Αντ’ αυτού οι τζιχαντιστές ορθά καμουφλαρισμένοι, πολύ καλά εκπαιδευμένοι μετά από τόσες μάχες ,αφού απέφυγαν τα πυρά της τουρκικής αεροπορίας και του πυροβολικού, …… από επιλεγμένες θέσεις θέρισαν με τα εκατοντάδες αντιαρματικά τους τα τουρκικά άρματα και με τα βαριά πολυβόλα τους το πεζικό.

Μόνο στις 21η Δεκεμβρίου 2016 σκοτώθηκαν περίπου 20 με 30 Τούρκοι στρατιώτες εισβολείς και άλλοι 11 τραυματίστηκαν γύρω από την περιοχή του νοσοκομείου της Αλ-Μπαμπ.

Από το ύψωμα αυτό οι ισλαμιστές σε υπερυψωμένο πεδίο πλέον θέρισαν τους Τούρκους προκαλώντας σοκ και δέος στην ηγεσία της τουρκικής δύναμης.

Το πλέον αποτελεσματικό όπλο στον αγώνα του isis κατά των τούρκικων μονάδων τεθωρακισμένων είναι το ATGM (Anti Tank guided Missile), όπου είναι ένας φορητός τηλεκατευθυνόμενος πύραυλος.

Οι λεπτομέρειες της μάχης στην Αλ-Μπαμπ έχουν τεράστια στρατηγική και τακτική αξία για την άμυνα της Ελλάδος. Πρόκειται για μια τεράστια ευκαιρία να μελετηθεί στην πράξη ο τρόπος δράσης των τουρκικών δυνάμεων πεζικού με στενή υποστήριξη τεθωρακισμένων και οχημάτων μεταφοράς προσωπικού. Καθώς και την συνεργασία των επίγειων τουρκικών δυνάμεων εισβολής με τη τουρκική αεροπορία.

Το σίγουρο είναι ότι η απόδοση των Τούρκων είναι αμφιλεγόμενη στην επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», ενώ αρνητικότατη εντύπωση έδωσαν και τα Leopard 2A4.

Για αυτό και ο Ερντογάν φοβούμενος τα χειρότερα εμπλέκει και άλλες τουρκικές δυνάμεις στην «κρεατομηχανή» που ονομάζεται Συρία με λίαν όμως αμφίβολα αποτελέσματα.



pentapostagma.gr



Σημείωση Ε. Θ.:

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, αυτή την στιγμή η Ανατολική Θράκη, έχει αδειάσει από τα Τουρκικά άρματα μάχης.

Από τις μονάδες της περιοχής, έχουν μεταφερθεί εσπευσμένα κυρίως τα άρματα τύπου LEOPARD, για κάλυψη των απωλειών που σημειώθηκαν στο μέτωπο της Αλ-Μπαμ.

Σ. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...