Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Αίτημα Ελληνοαμερικανών σε Ομπάμα: Ανακαλέστε την αναγνώριση της «πΓΔΜ»

Προσυπογράφεται από το σύνολο των ομογενειακών οργανώσεων των ΗΠΑ

Αναμένεται σε λίγες ημέρες να κατατεθεί αίτημά στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα (ο οποίος θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι τον Ιανουάριο του 2017) σε σχέση με την λανθασμένη απόφαση Μπους, το 2004, για προσωρινή αναγνώριση της πΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».



Η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα έχει κινητοποιηθεί εδώ και καιρό καλώντας τον κόσμο να προσυπογράψει το αίτημα για να ενισχύσει την προσπάθεια αυτή.

Το αίτημά προσυπογράφεται από το σύνολο των ομογενειακών οργανώσεων των ΗΠΑ και αναφέρει ότι:

ΕΜΕΙΣ, οι κάτωθι υπογράφοντες πολίτες και κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και των χωρών όλου κόσμου που ενδιαφέρονται για την προώθηση των ενδιαφερόντων της Αμερικής και της σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ζητά από την κυβέρνηση Ομπάμα να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ το Προεδρικό Διάταγμα της κυβέρνησης του Μπους του 2004 αναγνωρίζοντας την «πΓΔΜ» ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «αν λειτουργήσουμε ως «ΕΜΕΙΣ», αναλαμβάνοντας ευθύνη ατομική και συλλογική στο εγχείρημα αυτό, ενδεχομένως το Μακεδονικό ζήτημα να γίνει η απαρχή θετικότερων εξελίξεων για την Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...