Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ζητούμενο η συναινετική διοικητική λύση ώστε οι άνθρωποι που θα επιλεγούν για να διοικήσουν την Τράπεζα να κάνουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους.

Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον των παραγωγικών φορέων της Βορείου Ελλάδος και των επιχειρηματιών της περιοχής για τις εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς.

Στη σημερινή Τράπεζα Πειραιώς «συμπεριλαμβάνονται» τόσο η τράπεζα Μακεδονίας - Θράκης, όσο και η Αγροτική Τράπεζα, κάτι που αυτονόητα δημιουργεί ιδιαίτερους δεσμούς με το βορειοελλαδικό τόξο, που ανάγονται σε βάθος δεκαετιών.

Αυτή η πραγματικότητα δικαιολογεί την ανησυχία που καταγράφεται από την καθυστέρηση της εξεύρεσης διοικητικής λύσης, η οποία –όπως εκτιμούν οι επιχειρηματίες του Βορρά- θα «ξεμπλοκάρει» τη λειτουργία της τράπεζας, προς όφελος της πραγματικής οικονομίας. Άλλωστε η Πειραιώς κατέχει σημαντικό κομμάτι των επιχειρηματικών χρηματοδοτήσεων στη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο, καθώς αποτελεί σταθερό συνεργάτη για μεγάλο ποσοστό των εταιριών της περιοχής.

Στις συζητήσεις μεταξύ των βορειοελλαδιτών επιχειρηματιών για το συγκεκριμένο θέμα καταγράφεται ως ζητούμενο η συναινετική διοικητική λύση μεταξύ των μετόχων, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, της Τράπεζας της Ελλάδος και της κυβέρνησης, ώστε οι άνθρωποι που θα επιλεγούν για να διοικήσουν την Τράπεζα Πειραιώς να κάνουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους, με δημιουργικό τρόπο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Με δεδομένο τον κομβικό ρόλο του τραπεζικού συστήματος στη λειτουργία της οικονομίας, οι όποιες αναταράξεις ή δυσλειτουργίες στη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας μπορεί να έχουν επιπτώσεις στις επιχειρήσεις, που έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια αγωνίζονται σε αντίξοες συνθήκες θερμοκρασίας και πιέσεως. Όπως πρόσφατα συζητούσαν επώνυμοι επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης στην επόμενη φάση της Πειραιώς πρέπει πάση θυσία να αποφευχθούν ζητήματα εσωτερικών ανταγωνισμών, συγκρούσεων και πολώσεων, που θα αποπροσανατολίσουν την προσπάθεια της νέας διοίκησης από τη βασική της αποστολή, τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας.




Πηγή: http://voria.gr/article/pou-egkite-to-endiaferon-ton-vorion-epichirimation-gia-tin-pireos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...