Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Η ιδεολογική ήττα έναντι της Αριστεράς

Η “Νέα Δημοκρατία” μπορεί να ανεβαίνει δημοσκοπικά, αλλά δεν πέτυχε να τσαλακώσει το “Ηθικό πλεονέκτημα” της Αριστεράς, που δεν είναι ούτε άμεμπτη, ούτε άσπιλη, ούτε αμόλυντη


Η Νέα Δημοκρατία, δια του αρμοδίου τομεάρχη πρόνοιας και κοινωνικής ασφαλίσεως, εξέδωσε χθες ανακοίνωση «με αφορμή τη νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων».



«Η «αριστερή» Κυβέρνηση μετατρέπει τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα», υποστηρίζει σε αυτή ο Βασίλης Οικονόμου, που είναι και βουλευτής Επικρατείας του κόμματος.

Η ανακοίνωση συμπυκνώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την πολιτική και ιδεολογική ήττα που έχει υποστεί η Νέα Δημοκρατία, εδώ και πολλά χρόνια.

Ο αναγνώστης του κείμενου αντιλαμβάνεται αυτό που οι βουλευτές και τα στελέχη της κεντροδεξιάς παρατάξεως έχουν επί της ουσίας παραδεχθεί: Ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν εκφράζει την «αυθεντική» Αριστερά -αυτή που ο κ. Οικονόμου θα έβαζε εκτός εισαγωγικών- αλλά μια παραποιημένη εκδοχή της.

Η «αυθεντική» Αριστερά, όπως εμμέσως πλην σαφώς αναγνωρίζει η ΝΔ, δεν θα περιέκοπτε συντάξεις και μισθούς, ούτε θα υλοποιούσε άλλα αντιλαϊκά μέτρα.

Η ανακοίνωση του κ. Οικονόμου δεν συνιστά μεμονωμένο περιστατικό.

«Το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς είναι πλέον όνειρα θερινής νυκτός», δήλωσε προ μηνός έτερος βουλευτής της ΝΔ, ο κ. Καράογλου, αποδεχόμενος και εκείνος ότι η Αριστερά πράγματι διέθετε πλεονέκτημα ως προς την ηθική της!

Ο συντονιστής δικαιοσύνης του κόμματος, κ. Βορίδης, είχε επίσης υποστηρίξει προσφάτως ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποχαιρετήσει οριστικά το ηθικό πλεονέκτημα».

Σε παλαιότερη δε ανακοίνωση της ΝΔ, με αφορμή την είδηση περί αναθέσεως έργων σε εταιρεία του υπουργού Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, σημειώνεται ότι «το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς τσαλακώθηκε».

Από την πρώτη στιγμή σχεδόν της αναλήψεως της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία πασχίζει να αποδείξει ότι η Αριστερά δεν κατέχει πλέον τα πολιτικά πρωτεία στον τομέα της ηθικής.

Με τον τρόπο αυτό, βάζει την δική της σφραγίδα σε μία θεωρία που καλλιεργείται επί δεκαετίες στον τόπο μας και θέλει την Αριστερά να είναι εκ φύσεως άμεμπτη, άσπιλη και αμόλυντη.

Μια θεωρία που δεν εδράζεται φυσικά πουθενά, αλλά συντηρείται συστηματικά.

Το κόμμα τής αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως μπορεί να διευρύνει διαρκώς το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποδεικνύει και νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε προχθές.

Ωστόσο, στο πεδίο της ιδεολογικής και Ιστορικής καταξιώσεως έχει καταφανώς ηττηθεί.

-Ε-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...