Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΕΔΩ ΕΛΛΑΔΑ


Ο πρόεδρος του BTTDD Νετσμεττίν Χουσείν δηλώνει ¨Φτάνει πια¨!

O δικηγόρος Νετσμεττίν Χουσεΐν – πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD) δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου για τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην δυτική Θράκη και ειδικότερα για Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής.
O Χουσεΐν δηλώνει πως ¨Στις πιέσεις σε βάρος της Ένωσης Τουρκική Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB) και σε βάρος των άλλων ΜΚΟ που αποτελούν τις αξίες της μειονότητας, δηλώνουμε ¨Φτάνει πια !…

Το ελληνικό κράτος συνεχίζει να αφαιρεί ένα ένα όλα τα νόμιμα κέρδη που είχε η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης από την συνθήκη της Λωζάννης.

………………

Παράλληλα με τα θέματα εκπαίδευσης, μουφτειών, ισότιμης εκπροσώπησης και πολιτικών δικαιωμάτων, σε αδιέξοδο και υπό μορφή χιονοστιβάδας έχουν φτάσει και τα θέματα σχετικά με συλλόγους που ίδρυσε νόμιμα πριν από σχεδόν ένα αιώνα η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης. H κόρη οφθαλμού της τουρκικής κοινότητας δυτικής Θράκης η GTGB, ιδρύθηκε το 1928 και έκλεισε άδικα το 1983 λόγω της λέξης ¨τουρκική¨ στην πινακίδα της και από τότε επί 33 χρόνια, συνεχίζει στην πράξη την λειτουργία της και αναζητεί στο εσωτερικό αλλά και σε διεθνείς πλατφόρμες τα δικαιώματα της. Αρχικά πριν από δύο χρόνια έκλεισαν το κυλικείο της λόγω φοροδιαφυγής, ενώ όταν πριν από δύο μήνες όταν άρχισαν οι εργασίες συντήρησης της, πέντε φορές με νομαρχιακή απόφαση σφραγίστηκε από την αστυνομία.



Όπως έχουμε κραυγάσει πολλές φορές, εμείς ως μέλη της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, πάντοτε κινηθήκαμε και θα συνεχίσουμε να κινούμαστε εντός τω πλαισίων των νόμων.

Δεν ζητήσαμε και δεν πρόκειται να ζητήσουμε τίποτε πέραν των κεκτημένων δικαιωμάτων που στην βάση της αμοιβαιότητας, αποκτήσαμε με τα άρθρα 37-45 της συνθήκης της Λωζάννης

Δεν ζητήσαμε και δεν πρόκειται να ζητήσουμε τίποτε πέραν του φυσικού δικαιώματος να ζούμε ανθρώπινα και των νομίμων δικαιωμάτων που πηγάζουν από την Οικουμενική Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ του 1948 και από την Συνθήκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ε.Ε. της οποίας είναι πλήρες μέλος η χώρα μας από το 1982.

Δεν θέλουμε και δεν πρόκειται να γίνουμε μια κοινότητα την οποία προεκλογικά μας δέχονται ως Τούρκους αλλά μετεκλογικά αυτοί που έχουμε στείλει με τις ψήφους μας στο ελληνικό κοινοβούλιο μας ξεχνάνε και απορρίπτουν την εθνική μας ταυτότητα.

Την ώρα που εμείς προσδοκούμε την εφαρμογή από την Ελλάδα των αποφάσεων του ΕΔΑΔ σχετικά με την ΤΕΞ και τους άλλους συλλόγους, κάποιοι άσχετοι επιδιώκοντας το να μην συζητούνται αυτά σε υψηλούς τόνους, μας αφαιρούν ακόμη και το δικαίωμα στην επισκευή. Εμείς ω κοινότητα Τούρκων Δυτικής Θράκης πάντοτε πιστεύαμε και θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε στην προτεραιότητα του κράτους-δικαίου. Ζητάμε και προσδοκούμε από το κράτος μας την συντομότερη δυνατή απόδοση των κεκτημένων μας, την αδειοδότηση των φορέων μας και το κρέμασμα των πινακίδων τους.

Εμείς ως μέλη μιας κοινότητας που επί 88 έτη πίναμε τον καφέ μας και συζητούσαμε κάτω από το πλατάνι και πάντοτε υποστηρίζαμε το κράτος, ζητάμε να μπορέσουμε να ανακαινίσουμε ελεύθερα και με ίδιες δυνατότητες την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής και προσδοκούμε από τους αρμόδιους τις δέουσες ευκολίες.

Στις πιέσεις σε βάρος της GTGB και σε βάρος των άλλων ΜΚΟ που αποτελούν τις αξίες της μειονότητας, δηλώνουμε ¨Φτάνει πια¨ !…

http://gundemgazetesi.com/haber/detay/2243

3/11/2016
tourkikanea.gr
Σχ : Δηλαδή ο πρόεδρος του BTTDD που δεν λέει κιχ για τα όργια που γίνονται σε βάρος της δημοκρατίας στην κατά δήλωση μητέρα πατρίδα του , έρχεται να δώσει μαθήματα δημοκρατίας στην Ελλάδα… Αναρωτιόμαστε γιατί το κάνει αυτό ; Φυσικά και αγαπάει την Τουρκία. Γιατί λοιπόν δεν βγάζουν μια ανακοίνωση για το πογκρόμ των διώξεων και προφυλακίσεων τόσων δημοκρατών πολιτών ;

Και για την GTGB ισχύουν τα εξής : Ο χώρος στον οποίο βρίσκονται ανήκει στην βακουφική επιτροπή Κομοτηνής. Συμβόλαιο ενοικίασης ΔΕΝ έχουν και παρόλα αυτά εξακολουθούν να παραμένουν μέσα . Κια δεν θέλουν λέει να κάνουν συμβόλαιο διότι έμμεσα θα αναγνώριζαν έτσι και τον νόμιμο μουφτή . Όταν λοιπόν προσπάθησαν να κάνουν επισκευές ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ στο κτίριο, υπήρξαν καταγγελίες και έτσι οι εργασίες διακόπηκαν από την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...