Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Romania: Lawsuit Launched to Stop Bucharest Mega-Mosque "Romania is not a Turkish province."

    Η αρχική συμφωνία έκκληση για μια «αμοιβαία ανταλλαγή», στην οποία η Ρουμανία θα οικοδομήσουμε μια νέα Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ η Τουρκία θα κατασκευάσει το τζαμί στο Βουκουρέστι.Τον Ιούλιο του 2015, ωστόσο, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα αποκάλυψε ότι η ρουμανική κυβέρνηση είχε εγκαταλείψει το σχέδιο εκκλησία της Κωνσταντινούπολης επειδή "δεν επιτρέπεται σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία." Πόντα ενέκρινε το σχέδιο τζαμί Βουκουρεστίου ούτως ή άλλως, λέγοντας ότι ήταν μια πολυπολιτισμική σύμβολο της αποδοχής της Ρουμανίας της μουσουλμανικής κοινότητας.


    απόφαση του Πόντα να εγκρίνει το τζαμί, το οποίο θα μιμείται την αρχιτεκτονική της Οθωμανικής εποχής, έγινε δεκτή με οργή σε μια χώρα που ήταν υπό οθωμανική τουρκική κυριαρχία για σχεδόν πέντε αιώνες, μέχρι το 1877.


    "Αυτό το σχέδιο δεν είναι για λατρεία, είναι σχετικά με την επισήμανση από το έδαφος της εξουσίας τους μέσω ενός μνημείου». - Ozgur Kazim Kivanc, ένας Τούρκος ακτιβιστής σε αντίθεση με την καταστροφή του Erdoğan της δημόσιας commons για να χτίσει τζαμιά.


    . "Μόλις το Ισλάμ εισέρχεται σε μια γη, ότι η γη γίνεται ισλαμική και οι Μουσουλμάνοι έχουν την υποχρέωση να ελευθερώσει κάποια μέρα Ισπανία, για παράδειγμα, είναι ισλαμική γη, και έτσι είναι Ανατολική Ευρώπη: Ρουμανία, Αλβανία, ΠΓΔΜ, τη Σερβία, το Κοσσυφοπέδιο και τη Βοσνία ... "- Omar Μπάκρι Μοχάμεντ, ένας εξέχων σουνίτες ισλαμιστές κληρικού.


    «Θεωρούμε ότι η διάθεση των ελεύθερων οικοπέδων τα οποία, κατά ειρωνεία της τύχης, ανήκε στην οικογένεια του Πρίγκιπα Κωνσταντίνου Brâncoveanu, ο οποίος αποκεφαλίστηκε από τους Τούρκους στις 15 Αυγούστου, 1714, για να είναι μια προδοσία του ρουμανικού λαού." - Εκκρεμεί αγωγή ζητώντας από το δικαστήριο να ακυρώσει την χορήγηση της ελεύθερης γης της πόλης για το έργο τζαμί της κυβέρνησης.


    Οι αντίπαλοι μιας προτεινόμενης τουρκική μέγα-τζαμιού στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, Βουκουρέστι, έχουν καταθέσει μήνυση εναντίον της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να σταματήσει το έργο. Το δικαστήριο έχει οριστεί να ξεκινήσει την εκδίκαση της υπόθεσης στις 14 Οκτωβρίου.

    Η δίκη επιδιώκει να αντιστρέψει μια Ιούν 2015 απόφαση του πρωθυπουργός της Ρουμανίας κατά το χρόνο, Βίκτορ Πόντα, για να εγκρίνει την κατασκευή του τι θα μπορούσε να γίνει το μεγαλύτερο τζαμί στην Ανατολική Ευρώπη - δεύτερη μόνο στο Μπλε Τζαμί στην Κωνσταντινούπολη - σε ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης οποία ανήκει κατά γης στο βόρειο Βουκουρέστι.

    Το ακίνητο, αξίας άνω των € 4.000.000 (4.400.000 $), η οποία παρέχεται δωρεάν από τη ρουμανική κυβέρνηση, ενώ το κόστος κατασκευής, υπολογίζεται σε € 3.000.000 ($ 3.3 εκατομμύρια), τα οποία πληρώνονται από την Τουρκία.

    Πόντα δήλωσε το τζαμί θα αποκομίσουν οικονομικά οφέλη για τη Ρουμανία, διότι η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της χώρας εκτός ΕΕ. επικριτές του τζαμιού, συμπεριλαμβανομένων μια σειρά από ρουμανικής πανεπιστημιακοί, ιστορικοί, πολιτικοί, ομάδες αντι-μεταναστευτική, ακόμα και ορισμένων μουσουλμάνων, μετρητή που όχι μόνο θα αυξήσει την τουρκική επιρροή στη Ρουμανία, θα ενθαρρύνει επίσης μουσουλμανική μετανάστευση στη χώρα.

    Το τζαμί του Βουκουρεστίου είναι το αποτέλεσμα της περισσότερο από μια δεκαετία των συνομιλιών μεταξύ των ρουμανικών και την τουρκική κυβέρνηση. Η αρχική συμφωνία έκκληση για μια «αμοιβαία ανταλλαγή», στην οποία η Ρουμανία θα οικοδομήσουμε μια νέα Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ η Τουρκία θα κατασκευάσει το τζαμί στο Βουκουρέστι.

    Τον Ιούλιο του 2015, ωστόσο, Πόντα αποκάλυψε ότι η ρουμανική κυβέρνηση είχε εγκαταλείψει το σχέδιο εκκλησία της Κωνσταντινούπολης επειδή "δεν επιτρέπεται σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία." Πόντα ενέκρινε το σχέδιο τζαμί Βουκουρεστίου ούτως ή άλλως, λέγοντας ότι ήταν μια πολυπολιτισμική σύμβολο της αποδοχής της Ρουμανίας της μουσουλμανικής κοινότητας.

    απόφαση του Πόντα να εγκρίνει το τζαμί, το οποίο θα μιμείται την αρχιτεκτονική της Οθωμανικής εποχής, έγινε δεκτή με οργή σε μια χώρα που ήταν υπό οθωμανική τουρκική κυριαρχία για σχεδόν πέντε αιώνες, μέχρι το 1877.

    "Η Τουρκία επιχειρεί μια συμβολική κατάκτηση της Ευρώπης μέσω αυτών τζαμιά," δήλωσε οTudor Ιονέσκου, ηγέτης της αντι-μεταναστευτικής Noua Dreaptă (Νέα Δεξιά) κόμμα. "Δεν ξέρω γιατί είμαστε οι αποδέκτες μιας τέτοιας« ευλογία »." Noua Dreaptă έχει οργανώσει διαδηλώσεις κατά του σχεδίου, όπου οι άνθρωποι έχουν φώναζαν , "η Ρουμανία δεν είναι μια τουρκική επαρχία."




    Ρουμάνοι διαμαρτύρονται ενάντια σε ένα προτεινόμενο τουρκική μεγα-τζαμί στο Βουκουρέστι, 10 Απριλίου, 2016. (Πηγή εικόνας: RT βίντεο screenshot)




    Οι επικριτές λένε ότι το μεγάλο μέγεθος του τζαμιού είναι δυσανάλογο σε σχέση με το μικρό μέγεθος του μουσουλμανικού πληθυσμού του Βουκουρεστίου. Το 13.000 τετραγωνικών μέτρων (140.000 τετραγωνικά πόδια) του έργου, πρέπει να βρίσκεται κοντά στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις Romexpo, περιλαμβάνει ένα τζαμί για 2.000 προσκυνητές, ένα σχολείο Κοράνι, μια βιβλιοθήκη και ένα κέντρο αναψυχής.

    Το Βουκουρέστι είναι το σπίτι σε περίπου 9.000 μουσουλμάνους που εξυπηρετούνται από δέκα τζαμιά διάσπαρτα σε όλη την πόλη. Ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Ρουμανίας είναι 65.000 ή λιγότερο από το ένα τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας των 19,5 εκατ. Οι περισσότεροι είναι οι εθνοτικές Τούρκοι και Τάταροι ζουν στην περιοχή Dobrogea της ανατολικής Ρουμανίας.

    Σε μια συνέντευξη με το Balkan Insight, ιστορικός Ionut Cojocaru είπε :


    "Είναι λίγο περίεργο, να δημιουργηθεί ένα τέτοιο μεγάλο τζαμί σε μια χώρα όπου ο αριθμός των μουσουλμάνων είναι πολύ μικρή. Αυτό είναι μόνο ένα σημάδι της νεο-οθωμανική πολιτική της Τουρκίας, η οποία έχει σχεδιαστεί για την προώθηση οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων της όλα γύρω από τα Βαλκάνια . "

    Η Τουρκία έχει σε ένα μέγα-τζαμί κτίριο ξεφάντωμα σε όλα τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη ως μέρος της προσπάθειας της Άγκυρας να επεκτείνει την επιρροή της - και το εμπορικό σήμα του Ισλάμ - στην περιοχή.

    Σε συνεντεύξεις με Βαλκανίων ειδικός Michael Bird, αρκετοί παρατηρητές, δήλωσε ότι η διεθνής πρόγραμμα τζαμί οικοδόμησης Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι μέρος ενός σχεδίου για την προβολή της Τουρκίας ως το κατ 'εξοχήν μουσουλμανική χώρα.

    "Σε τελική ανάλυση, κάθε τζαμί στο εξωτερικό με ένα τουρκικό εμπορικό σήμα φαίνεται να συμβάλλουν στην ομιλία της Τουρκίας ως ηγετική ισλαμική δύναμη," δήλωσε ο Kerem Őktem, Καθηγητής Νεότερης Τουρκίας στο Πανεπιστήμιο του Γκρατς.

    Ozgur Kazim Kivanc, μια ακτιβίστρια σε αντίθεση με την καταστροφή του Erdoğan της δημόσιας commons για κατασκευή τεμενών, πρόσθεσε :


    "Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ναών στα μέρη που ανέλαβε να υπενθυμίσει στους ανθρώπους της κατάκτησης τους Πιστεύουμε ότι το ένστικτο είναι το ίδιο Τόποι λατρείας δεν είναι υποχρεωτική για ένα σύστημα πεποιθήσεων για να εξαπλωθεί -... Ειδικά στο Ισλάμ Αυτό το σχέδιο δεν είναι σχετικά με τη λατρεία, είναι σχετικά με την επισήμανση από το έδαφος της εξουσίας τους μέσω ενός μνημείου ».

    Ο πρώην Πρόεδρος της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέσκου ανησυχεί ότι το τζαμί του Βουκουρεστίου θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τον ισλαμικό εξτρεμισμό στη χώρα. Έχει είπε ότι το πρόγραμμα τζαμί είναι «ανεύθυνη» και μια απειλή για την εθνική ασφάλεια. Στο Facebook ο ίδιος έγραψε :


    "Ίσως δεν μπορείτε να φανταστείτε ένα σταθμό του μετρό στο Βουκουρέστι, κατά τη διάρκεια της ώρα αιχμής, όπου ένας νεαρός άνδρας θα ανατινάξει τον εαυτό του στο όνομα του Αλλάχ. Ή ίσως νοημοσύνη σας δεν μπορεί να σας βοηθήσει να φανταστείτε νέοι Ρουμάνοι οι οποίοι έχουν αποτύχει στη ζωή στέλνονται σε στρατόπεδα εκπαίδευσης στη Συρία, το Ιράκ ή το Αφγανιστάν και έφερε πίσω στην Ευρώπη, προκειμένου να μας φέρει τα οφέλη του ισλαμικού κράτους. "

    Ισλαμικό Κράτος έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Ρουμανία και άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων αποτελούν μέρος της «παν-ισλαμικό χαλιφάτο." Ομάρ Μπάκρι Μοχάμεντ, ένας εξέχων σουνίτες ισλαμιστές κληρικός ο οποίος έχει προσληφθεί βρετανικό τζιχαντιστές για ισλαμικό κράτος, ισχυρίστηκε ότι η Ρουμανία είναι ισλαμικό έδαφος. Σε μια συνέντευξη με τη βουλγαρική καθημερινή 24 Chasa (24 ώρες), ο ίδιος είπε :


    . "Μόλις το Ισλάμ εισέρχεται σε μια γη, ότι η γη γίνεται ισλαμική και οι Μουσουλμάνοι έχουν την υποχρέωση να ελευθερώσει κάποια μέρα Ισπανία, για παράδειγμα, είναι ισλαμική γη, και έτσι είναι Ανατολική Ευρώπη: Ρουμανία, Αλβανία, ΠΓΔΜ, τη Σερβία, το Κοσσυφοπέδιο και τη Βοσνία ... "

    Ο Μπασέσκου έχει, επίσης, δήλωσε ότι πιστεύει πως το τζαμί - το πρώτο σκοπό κατασκευής τζαμιού στη ρουμανική πρωτεύουσα (οι υφιστάμενες θέσεις της μουσουλμανικής λατρείας στην πόλη είναι τα κτίρια μετατράπηκαν σε τζαμιά ή αίθουσες προσευχής) - δεν είναι πραγματικά σήμαινε για μουσουλμανικός πληθυσμός του Βουκουρεστίου, αλλά και για μουσουλμάνοι μετανάστες που θα φθάσουν τα επόμενα χρόνια.

    Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Ρουμανία τον Απρίλιο του 2015, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσετο τζαμί θα είναι η "η πιο όμορφη έκφραση του διαλόγου και της αλληλεγγύης μεταξύ των δύο χωρών."

    Ένας Ρουμάνος μουσουλμάνος ηγέτης, ωστόσο, εξέφρασε σκεπτικισμό σχετικά με τις προθέσεις της Τουρκίας. "Έχουμε ακούσει γι 'αυτό από την τηλεόραση, όπως όλοι οι άλλοι», είπε. "Είμαστε ρουμανική μουσουλμάνοι, αλλά τώρα η τουρκική έρχονται και παίρνουν τη γη. Όταν ολοκληρωθεί το κτίριο, δεν θα μας επιτρέψει ακόμα εκεί. Γι 'αυτό και πωλούνται, πέταξαν έξω."

    Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Τουρκία Μάρτη 2016, ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις προσπάθησε να καθησυχάσει Ερντογάν ότι το έργο τζαμί κινείται προς τα εμπρός, παρά την τοποθέτηση της αντιπολίτευσης στο σπίτι. Σχολιάζοντας το ταξίδι, η καθημερινή Romania Libera έγραψε :


    "Προφανώς Iohannis απαίτησε τίποτε άλλο παρά ένα ευτελές Ορθόδοξη εκκλησάκι που κατά πάσα πιθανότητα θα κατασκευαστεί κάπου στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης, σε αντάλλαγμα για την κατασκευή του τεμένους .... Ερντογάν έχει κληρονομήσει από τους Οθωμανούς η ικανότητα να κάνει τους επισκέπτες του να αισθάνονται πιο σημαντικό από ό, τι οι. ... Iohannis έγινε δεκτός με στρατιωτικές τελετή καθώς και στην εκτόξευση των salvoes 21 κανόνια που μόνο σουλτάνων προσφέρουν στους επισκέπτες τους. ... στο τέλος, όμως, ο Ερντογάν θα τον περιφρονεί για να αφήσει τον εαυτό του να εξαπατηθούν και να το καταστήσει τόσο εύκολο για να γυρίσει τον πρόεδρο ενός κράτους της ΕΕ σε υποτελή του δικαστηρίου του. "

    Μερικά Ρουμάνοι πολιτικοί τώρα ζητούν δημοψήφισμα για το τζαμί. Περισσότερο από το 90% του κοινού είναι σε αντίθεση με το έργο, σύμφωνα με μια online έρευνα που διενεργήθηκε από το mainstream εφημερίδα Gandul .

    Εν τω μεταξύ, η εκκρεμής δίκη ζητεί από το δικαστήριο να ακυρώσει την επιχορήγηση της ελεύθερης γης της πόλης της κυβέρνησης για το έργο τζαμί. Η μήνυση αναφέρει :


    «Θεωρούμε ότι η διάθεση των ελεύθερων οικοπέδων τα οποία, κατά ειρωνεία της τύχης, ανήκε στην οικογένεια του Πρίγκιπα Κωνσταντίνου Brâncoveanu, ο οποίος αποκεφαλίστηκε από τους Τούρκους στις 15 Αυγούστου, 1714, για να είναι μια προδοσία του ρουμανικού λαού. Στο σημερινό πλαίσιο στο οποίο όλα της η Ευρώπη έχει γονατίσει από τρομοκρατικές επιθέσεις από μουσουλμάνους εξτρεμιστές, έχουμε το δικαίωμα να φοβούνται τη δημιουργία ισλαμικών σχολείων μάθησης. πιστεύουμε ότι το ρουμανικό κράτος δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών της, και την έγκριση ενός μέγα-τζαμί στη Ρουμανία θα μπορούσε να δημιουργήσει προηγούμενο με απρόβλεπτες καταστροφικές συνέπειες. " https://www.gatestoneinstitute.org/9122/romania-mega-mosque
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...