Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Συνάντηση στην Καβάλα Εντολή Μητσοτάκη για υπερψήφιση Μέτιου… με τη στήριξη και του τουρκικού Προξενείου!

Οι «ύποπτες» συναλλαγές της ΝΔ με το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής δημιουργούν ήδη κλίμα ανησυχίας στους κατοίκους της Θράκης

Θέση για τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 30 Οκτωβρίου

στην αίθουσα συνεδριάσεων «Γεώργιος Παυλίδης» της Π.Ε. Ροδόπης φαίνεται πως πήρε οριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας «γραμμή» για την υπερψήφιση της υποψηφιότητας Μέτιου.

Η «γραμμή» αυτή δόθηκε από συνεργάτη του Μητσοτάκη σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27/10 σε καφετέρια της Καβάλας μεταξύ αυτού και περιφερειακών συμβούλων της παράταξης της «Περιφερειακής Αναγέννησης» με τους τελευταίους όμως να αντιδρούν έντονα και να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για την πολιτική αυτή στήριξη.

Το ανησυχητικό ωστόσο της όλης ιστορίας είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επετεύχθη επιπλέον συμφωνία σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ της ΝΔ και του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής για την υπερψήφιση του Μέτιου από τους μειονοτικούς συμβούλους προκειμένου να «κλειδώσει» και η εκλογή του.

Ανησυχητικό διότι το κόμμα της ΝΔ και προσωπικά ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθιστούν με την πράξη τους αυτή το τουρκικό Προξενείο ως ένα σημαντικό πολιτικό παράγοντα που θα έχει λόγο και θα καθορίζει τις εξελίξεις σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ καθώς στη συμφωνία αυτή σίγουρα δόθηκαν και τα σχετικά «ανταλλάγματα».

Από όλες αυτές τις εξελίξεις έχει ήδη δημιουργηθεί όπως είναι φυσικό ένα αρνητικό κλίμα δυσαρέσκειας και ανησυχίας στους κατοίκους της Θράκης λόγω της άμεσης πλέον εμπλοκής του τουρκικού παράγοντα στην πολιτική ζωή του τόπου.

Μετά από όλα αυτά, το ερώτημα που πλανάται είναι ένα. Ως πότε η ΝΔ θα παίζει «ύποπτα» παιχνίδια εξουσίας με «παράξενες» συναλλαγές οι οποίες υπονομεύουν ακόμα και τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας στην περιοχή;
fonirodopis.
Λευτέρης Γλερίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...