Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Η Δικαιοσύνη αποφάσισε και η Κυβέρνηση διέταξε: Επιστρέφεται στους δικαστικούς το 25% των φόρων!

Επιστροφή του 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων και στους συνταξιούχους δικαστικούς, αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, υλοποιώντας την απόφαση του μισθοδικείου που πάρθηκε στo πλαίσιo της ίσης φορολογικής μεταχείρισης των μισθών των δικαστικών με αυτούς των βουλευτών.


Ο γενικός γραμματέας Γ. Πιτσιλής με σχετική εγκύκλιο η οποία δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, καλεί τις Εφορίες να εκτελέσουν την απόφαση. στo πλαίσιo της ίσης φορολογικής μεταχείρισης των μισθών των δικαστικών με αυτούς των βουλευτών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, «προκειμένου να αποφευχθεί άσκοπη επιβάρυνση των δικαστηρίων και ταλαιπωρία των πολιτών, οι υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών θα προβούν σε νέα εκκαθάριση, υπολογίζοντας τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμες). Το τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό επιστρέφεται λαμβάνοντας υπόψη και τις διατάξεις περί παραγραφής».

Η απόφαση αυτή έρχεται την ώρα που έχει ανοίξει νέος κύκλος αντιπαράθεσης στους κόλπους της Δικαιοσύνης με αφορμή τη συζήτηση για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστών πέρα των 67 ετών που προβλέπει το Σύνταγμα.



ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Λυπούμαστε για τη φωτο, αλλά η κοινωνία, την οποία επικαλούνται ανώτατοι δικαστές, αυτή τη γνώμη έχει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...