Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Περί ονομασίας "Μακεδονίας" και της καπηλευτικής προσπάθειας της Vardarska.


Για το θέμα της ονομασίας που αφορά την δημοκρατία της Βαρντάρσκα που θέλει να ονομαστεί "Δημοκρατία της Μακεδονίας" , ενώ σε διμερείς διεθνείς σχέσεις με εμάς αλλά και σε διεθνείς συναντήσεις αποκαλείται ως "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας" έχουν γραφτεί δεκάδες κείμενα. Κείμενα με ιστορικές αποδείξεις για το γραφικό της διεκδίκησης από πολύ μεγάλους και έγκυρους επιστήμονες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.


Επειδή όμως αρκετοί "Νεο-Έλληνες" που προφανώς στο βωμό της παγκοσμιοποίησης και για να φανούν "cool" και προχωρημένοι αποφασίζουν να δώσουν "Γη και ύδωρ" παραχωρώντας ονόματα, σύμβολα, ιστορία... ας δώσουμε και μερικά στοιχεία από σημερινή κατάσταση και real politics γιατί προφανώς έχουν άγνοια και αυτών, που κάνουν χρήση ως δικαιολογία για τις πεποιθήσεις τους.

1. Το κρατίδιο της Βαρντάρσκα είναι τεχνητό. Είναι δηλαδή κράτος-έθνος όπως είναι και τα κράτη της Μ.Ανατολής. Είναι μια οντότητα που δημιουργήθηκε τεχνητά από τις ΗΠΑ για να ελέγχουν την περιοχή των Βαλκανίων (H.Kissinger - Diplomacy) έτσι ώστε να έχουν και πρόσβαση σε χώρες που μέχρι τότε (δεκαετία 1990) είχαν και αρκετές Ρωσικές προσεγγίσεις. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΦΥΛΗ πέρα από την Σλάβικη και την Ελληνική. Οι Μακεδόνες της αρχαιότητας ναι μεν είχαν μικρές σχέσεις με τις υπόλοιπες πόλεις κράτη της περιοχής των Ελλήνων, όμως μιλούσαν Ελληνικά και αποκαλούσαν αυτούς ακόμα και μετά τις κατακτήσεις του Φιλίππου ως Άρχοντες Ελλήνων. Ο βασικός ορισμός λοιπόν που χρειάζεται κάποιος για να αυτο-ανακηρυχθεί σε μειονότητα που είναι ο φυλετικός πυρήνας και προσδιορισμός ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.

2. Η "φυτεμένη" ανακήρυξη του κρατιδίου ως "Μακεδονία" και η αναγνώριση του σε διμερείς σχέσεις μεταξύ αυτού και αρκετών χωρών έχει να κάνει με γεωπολιτική. Όχι με αναγνώριση. Το κρατίδιο έχει σημαντική γεωγραφική τοποθεσία ανάμεσα σε Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία, Ελλάδα και ως εξασθενημένη οντότητα (πλήρως ετερόφωτο σε οικονομία και πολιτική) είναι εύκολα διαχειρίσιμο σε εκείνον που το δημιούργησε ή θα το ευεργετήσει. Αυτοί μπορεί να είναι οι ΗΠΑ, η Τουρκία αλλά και η Ρωσία.

Έτσι είναι προφανώς προς το συμφέρον τους να υπάρχει μια οντότητα ως κράτος-έθνος που θα λειτουργεί ως προγεφύρωμα απαιτήσεων ανάμεσα στις παραπάνω χώρες. Ειδικά με Αλβανία που αποτελεί το "μαντρόσκυλο" των Βαλκανίων.

3. Το προφανές τώρα πρόβλημα με την Ελλάδα είναι πώς η αυθαίρετη και καταχρηστική ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΠΗΛΕΥΣΗ ονομασίας και ιστορίας της Μακεδονίας είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από την εποχή του Τίτο (1945 Γιουγκοσλαβία) για να διατηρήσει μια συνοχή σε μια περιοχή της αχανούς τότε Γιουγκοσλαβιας, αλλά και παράλληλα να διεκδικήσει μετά το πέρας του WWII την πολυπόθητη έξοδο σε θάλασσα για την χώρα του. Αυτό λοιπόν συνεχίζεται και σήμερα από το ποικιλόμορφο παζλ εθνικοτήτων της Βαρντάρσκα (Αλβανοί, Βούλγαροι, Σλάβοι κτλ. ) ..... αλλά κυρίως.. διότι όπως ανέφερα και στο 1 για να θεωρηθούν κράτος με σοβαρές συνθήκες εθνικού προσδιορισμού χρειάζεται ιστορία παρουσίας, έστω και τεχνητή. Διαφορετικά....

Αλβανία και Βουλγαρία. ήδη εδώ και καιρό έχει αναφερθεί από τις χώρες αυτές πως δεν αποδέχονται την προσπάθεια αυτοπροσδιορισμού του κρατιδίου και συντάσσονται (προσωρινά) με την Ελλάδα στο θέμα ενώ μάλιστα έχει υπάρξει και στήριξη τους και στο ΝΑΤΟ απέναντι στο βέτο που έχουμε αντιτάξει εμείς για την ένταξη της Βαρντάρσκα. Μια ένταξη που εναγωνίως ψάχνουν καθώς τότε και μόνο τότε δεν θα κινδυνεύουν από διάλυση ή/και αφομοίωση.

4. Οι κατά καιρούς αλυτρωτικές πράξεις και απειλές από την πόλη των Σκοπίων (κυρίως) είναι ενδεικτικές και της διάθεσης που έχουν απέναντι στο ζήτημα και στο πώς διαχειρίζονται το θέμα εθνικιστικά για τα παραπάνω αλλά δημιουργούν και επικίνδυνο προοίμιο για την χώρα μας.

Η αυτοανακήρυξη και αυτοπροσδιορισμός ναι μεν είναι δικαίωμα όπως αναφέρει και ο ΟΗΕ αλλά μόνο αν υπάρχει ΕΘΝΙΚΟ ΦΥΛΟ. Αν τώρα γίνει αποδεκτή αυτή η στάση από Ελλάδα , τότε σειρά θα έχουν η Θράκη και τα Δωδεκάνησα που αναμένεται να υποκινηθεί από την πλευρά της Τουρκίας που στηρίζει την κυβέρνηση της πΓΔΤΜ όπως είναι προφανές.

5. Οικονομία. Είναι γνωστό εδώ και καιρό πώς η πΓΔΤΜ δεν έχει ουσιαστικά οικονομία και είναι πλήρως εξαρτημένη ύπαρξη από logistics και κάποιες επιδοτήσεις που παρέχονται από Ε.Ε. αλλά και Ελλάδα ( !!! ). Η αποδοχή της Ελλάδος στο αίτημα για το όνομα Μακεδονία, θα ισχυροποιήσει την ΠΛΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΣΤΗΡΙΧΤΗ θέση του Γκρουεφσκι , στο ότι η Ελλάδα χρωστά αποζημίωση μαμούθ για περιουσίες των υπηκόων του που δέσμευσε (κατα΄αυτόν) το Ελληνικό κράτος. Φυσικά το γεγονός πώς έκαναν εποικισμό με την είσοδο των Ναζί και την προώθηση τους από Βουλγαρία με σφαγές και εξανδραποδισμούς Ελλήνων, δεν τους περιέχει πουθενά η επιχειρηματολογία του, καθώς είναι πράξεις εγκληματικές και αποτέλεσαν εχθρικές στάσεις προς την Ελλάδα όπου και απωθήθηκαν με αμυντικές πράξεις. Με απλά λόγια ... ζητούν και τα ρέστα γιατί δεν τους άφησαν οι Έλληνες να παραμείνουν ως κατακτητές.

6. Σκοπιμότητα δική μας. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται και δεν θέλει άλλον έναν αντίπαλο με αλυτρωτικές διαθέσεις στα σύνορα της. Η Αλβανία και η Τουρκία είναι αρκετές ως χώρες. Αν τώρα είναι στο χέρι μας να επιμείνουμε στο θέμα και να μην δεχτούμε επ' ουδενί την ονομασία του κρατιδίου και τις πλαστές και κάλπικες απαιτήσεις του, καλά κάνουμε. Είναι θεμιτό και πολιτικά σωστό να αποκόψεις κάθε ελπίδα επικράτησης ενός αντιπάλου και να τον αφήσεις να διαλύσει εκ των έσω όπως και γίνεται σήμερα, μέχρι να αποδεχτεί ότι έχει δικαίωμα ύπαρξης αλλά χωρίς να αποζητεί δικαιώματα εις βάρος άλλων.

Τώρα για τον κάθε λογής ηλίθιο (κατ' εμέ) που στηρίζει τέτοιες απόψεις (της Βαρντάρσκα) ότι μπορεί να ονομάζεται "Μακεδονία" ... καλά θα κάνει να δώσει πίσω το διαβατήριο του, να ζητήσει αλλού υπηκοότητα καθώς σίγουρα η θέση του αποτελεί εθνική προδοσία (ότι και αν ισχυρίζονται) και ενώ σαφώς έχουν δικαίωμα άποψης, σε θέματα εθνικής σημασίας η δημοκρατία έρχεται δεύτερη. Πρώτο σαν προτεραιότητα είναι η διατήρηση του έθνους-κράτους της χώρας μας για να υπάρχει μετά και δημοκρατία και δικαίωμα άποψης.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...