Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Υπάρχει κίνηση στις πλωτές εξέδρες

Το χρονικό διάστημα 15 Ιουλίου – 15 Αυγούστου ήταν αυτό με τη μεγαλύτερη κίνηση στο κεντρικό λιμάνι της πόλης, όσον αφορά τη λειτουργία των πλωτών εξεδρών. Τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Οργανισμός Λιμένα, δείχνουν ότι αυτό το χρονικό διάστημα των τριάντα ημερών, από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τα μέσα τρέχοντος μηνός, στις πλωτές εξέδρες έφταναν κι εξυπηρετούνταν ανά εβδομάδα, πέντε με έξι σκάφη αναψυχής, που επισκέπτονταν την πόλη της Καβάλας.
Πρόκειται για επισκέπτες που ήρθαν στην Καβάλα λόγω των πλωτών εξεδρών, μένοντας λίγες ημέρες, το πολύ τρεις. Οι επισκέψεις = δηλαδή οι αφίξεις – των σκαφών αναψυχής εξυπηρετούνται φυσικά στο χώρο των πλωτών εξεδρών, με προτεραιότητα την πρώτη συστάδα, δηλαδή τις πλωτές εξέδρες μπροστά από το ΝΟΚ. Εάν δεν υπάρχει χώρος ή αν οι κενές θέσεις καλυφθούν τότε τα σκάφη αναψυχής εξυπηρετούνται σε μικρή απόσταση από τις πλωτές εξέδρες και δένουν μπροστά από το κτήριο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.

Ο Οργανισμός μελετά διάφορες προτάσεις, που του γίνονται για ακόμα περισσότερες θέσεις κι έργα που θα γίνουν στη χειμερινή περίοδο, ώστε του χρόνου οι πλωτές εξέδρες να έχουνε ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες. Η οικονομική πλευρά του ζητήματος δεν φαίνεται ότι ευνοεί τα δεδομένα του Οργανισμού. Το τιμολόγιο είναι ιδιαίτερα φθηνό, δηλαδή τα χρήματα που εισπράττει ο Οργανισμός από τα σκάφη αναψυχής που έρχονται για λίγες ημέρες στην Καβάλα είναι σχετικά λίγα. Υπολογίζεται – είναι πρώτος και πρόχειρος υπολογισμός – ότι τα έσοδα του Οργανισμού Λιμένα του 2016 από τη λειτουργία των πλωτών εξεδρών θα είναι το πολύ 70.000 ευρώ. Ενώ τα έξοδα φαίνεται ότι θα είναι περισσότερα χρήματα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...