Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Schaldemose: "Energy drinks shouldn't have any kind of health claims on them"

<iframe scrolling="no" width="560px" height="344px" frameborder="0" src="http://europarltv.europa.eu/admin/plugins/MFEmbeded.aspx?id=562b0a95-ef4a-4c16-ad13-a62100f47ced&language=en&autosize=true" allowFullScreen></iframe>
Θα πρέπει να επιτρέπεται ενέργειας και τα ζαχαρούχα ποτά για να διεκδικήσει στις ετικέτες τους ότι η καφεΐνη σε αυτά ενισχύει την εγρήγορση και τη συγκέντρωση; επιτροπή για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φοβάται ότι αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τα παιδιά και οι έφηβοι, οι οποίοι είναι οι κύριοι καταναλωτές των ενεργειακών ποτών. Την Τετάρτη 15 Ιουνίου τα μέλη της επιτροπής να συζητήσουν αν θα καταψηφίσει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία επιτρέπει αυτό. Μιλήσαμε για την Christel Schaldemose, υπεύθυνος για την καθοδήγηση των σχεδίων μέσω του Κοινοβουλίου, γιατί αντιτίθεται.


Στην ΕΕ ισχυρίζεται ότι ένα προϊόν διατροφής ωφελεί την υγεία σας - για παράδειγμα με τη μείωση του βάρους σας ή την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος - μπορεί να αναφέρεται μόνο σε μια ετικέτα, εάν έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων είναι υπεύθυνη για την αξιολόγηση των επιστημονικών στοιχείων.


Η Επιτροπή θέλει τώρα να επιτρέψει τους ισχυρισμούς υγείας σχετικά με την καφεΐνη, εκτός από τα φάρμακα και τα προϊόντα για παιδιά και εφήβους. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυτούς που τίθεται σε ενεργειακά ποτά, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως από εφήβους. Αυτά τα ποτά περιέχουν υψηλά επίπεδα σακχάρου και υψηλή κατανάλωση ζάχαρης σε νεαρή ηλικία μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης αργότερα στη ζωή. Ενεργειακά ποτά έχουν επίσης συνδεθεί με προβλήματα ύπνου, πονοκεφάλους και προβλήματα συμπεριφοράς σε νέους ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν τακτικά. Ένας λόγος παραπάνω για Schaldemose, το δανικό μέλος της ομάδας S & D, για να μην επιτρέψει αυτούς τους ισχυρισμούς υγείας στις ετικέτες των ενεργειακών ποτών. «Από τα στατιστικά στοιχεία γνωρίζουμε ότι πολλοί νέοι άνθρωποι, ακόμη και τα παιδιά πίνουν πολλά από αυτά τα ενεργειακά ποτά», είπε. "Έτσι δεν είναι μόνο η καφεΐνη, είναι επίσης ότι τα ενεργειακά ποτά περιέχουν πολλή ζάχαρη, όπως καλά. Και δεν νομίζω ότι αυτό το είδος των ποτών θα πρέπει να έχει κάθε είδους ισχυρισμών υγείας βάλει πάνω τους."





Schaldemose πρόσθεσε ότι δεν ήταν για την απαγόρευση των ποτών ενέργειας για τους νέους, αλλά για να μην λέγοντάς τους ότι θα έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο:. «Εμείς δεν πρόκειται να πει ότι οι ενήλικες δεν πρέπει να πίνουν καφέ ή τα ενεργειακά ποτά Εμείς απλά δεν το κάνουν θέλουν να [βοηθούν τις εταιρείες] κερδίσουν πολλά χρήματα σχετικά με ισχυρισμό υγείας που πιστεύουμε ότι δεν είναι κατάλληλο για μικρά παιδιά. "
REF. : 20160613STO31976
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...