Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

«Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ επένδυσαν στην πτώση της κυβέρνησης»


EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

efsyn.gr


Τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ότι «από την πρώτη στιγμή επένδυσαν στο ότι η κυβέρνηση αυτή θα πέσει» και στη συνέχεια «επιχείρησαν μια προσωπική αποδόμηση του ίδιου του πρωθυπουργού», κατηγόρησε η Όλγα Γεροβασίλη.

Σε συνέντευξη «Kontra Channel"» η κυβερνητική εκπρόσωπος επέκρινε επίσης τη Ν.Δ. για το γεγονός ότι επιθυμούσε το ναυάγιο της αξιολόγησης, αλλά σημείωσε ότι «οι στόχοι της δεν επετεύχθησαν και έτσι τώρα θα πρέπει να το πάρει απόφαση ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και να στηρίξει τις προσπάθειες για το εθνικό συμφέρον αντί να τις υπονομεύει».

Ως μέρος αυτής της στρατηγικής, η κ. Γεροβασίλη περιέγραψε την κινητοποίηση «κίτρινων εφημερίδων» με παραποιημένα γεγονότα, δημοσιεύματα τα οποία ακολουθούν ανακοινώσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. «Αυτό δηλητηριάζει την πολιτική ζωή», είπε η κ. Γεροβασίλη κάνοντας αναφορά σε χαρακτηρισμούς σε βάρος του πρωθυπουργού, «μακριά από κανόνες δεοντολογίας και ηθικής».

«Εγώ έκανα πολιτική κριτική χωρίς ύβρεις και στον κ. Κουμουτσάκο και στον κ. Σαμαρά και εισέπραξα δύο μηνύσεις για την πολιτική κριτική», είπε η κ. Γεροβασίλη και αναρωτήθηκε που θα έπρεπε να είναι σήμερα, όλοι εκείνοι που με ύβρεις έχουν αναφερθεί στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, αν η κυβέρνηση είχε επιλέξει την ποινική διαδικασία.

Αναφερόμενη στα μέτρα του προγράμματος χρηματοδοτικής στήριξης υποστήριξε ότι «το 80% της συμφωνίας του καλοκαιριού έχει ήδη τελειώσει μέχρι εδώ» και ταυτόχρονα μπαίνουν εμπροσθοβαρώς χρήματα στην πραγματική οικονομία, προκειμένου στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 να περάσουμε σε ρυθμούς που θα αντιστρέφουν το κλίμα στην οικονομία.
Για Ελληνικό και Φίλη

Σχετικά με το Ελληνικό, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά σε μια συμφωνία δομημένη από την προηγούμενη κυβέρνηση και ξαναμπήκε σε διαπραγμάτευση για τη βελτίωση των όρων, πράγμα που έγινε.

Δεν παρέλειψε να πει ότι η υπογραφή της σύμβασης ήταν προαπαιτούμενο και η κυβέρνηση πάλεψε και με την ανάδοχη εταιρεία, διαπραγματεύτηκε και «πραγματικά ήρθαν όροι, οι οποίοι είναι πολύ καλύτεροι, σχετικά με την αρχική σύμβαση».

Η κ. Γεροβασίλη παραδέχτηκε ότι το τίμημα θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο, επισήμανε ωστόσο ότι έχουν υπάρξει σημαντικές βελτιώσεις όσον αφορά στον ελεύθερο χώρο, τις κοινόχρηστες επενδύσεις κοινωφελούς χαρακτήρα, με ανοιχτή παραλία, με «όλο το έργο ανοιχτό στην κοινωνία», με μείωση των συντελεστών δόμησης.

«Είχαμε δύο επιλογές: η μία ήταν να διαπραγματευτούμε το τίμημα και η άλλη επιλογή ήταν να διαπραγματευτούμε όλα αυτά τα οποία συζητήσαμε», είπε ακόμη η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι το τίμημα θα πήγαινε στους δανειστές, αφού «όλο το τίμημα πάει στο χρέος, ενώ τα έργα μένουν εδώ».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει θέμα Φίλη στην κυβέρνηση, είπε ότι ο υπουργός Παιδείας εκείνο που έκανε ήταν να ερμηνεύσει το τι είναι το κίνημα «Παραιτηθείτε» και ποιος το υποκινεί. Το χαρακτήρισε ως «κίνημα κατσαρόλας», είπε η κ. Γεροβασίλη.

Πρόσθεσε ότι ο υπουργός Παιδείας μίλησε για τη Ν.Δ. και τις ακροδεξιές παρεκκλίσεις του συγκεκριμένου κινήματος. Επισήμανε επίσης ότι απομονώθηκε μια φράση του και πρόσθεσε ότι «ο κ. Φίλης πυροβολείται σήμερα», όπως πριν από λίγες ημέρες πυροβολούσαν άλλον.

«Ο καθένας έχει τον τρόπο που εκφράζεται. Σημασία έχει τι λέει. Αν αυτά που λέει ενδιαφέρουν ή δεν ενδιαφέρουν. Και αν αυτός ο άνθρωπος παλεύει για να γίνουν αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα που είναι αναγκαίες. Έχει ανοίξει τον διάλογο με την κοινωνία, με φορείς και νομίζω ότι η Νέα Δημοκρατία απέχει, όπως δήλωσε, διότι λέει ότι δεν χρειάζονται οι διάλογοι. Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι ότι όλη η επικοινωνιακή τακτική του αποδομούμε πρόσωπα για να αποδομήσουμε την κυβέρνηση και να δημιουργήσουμε εικόνα ακυβερνησίας στη χώρα και κυβέρνηση που καταρρέει, δεν υφίσταται», υπογράμμισε.
Εκλογικός νόμος και ανασχηματισμός

Σε ό,τι φορά το πότε θα γίνουν εκλογές, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας διότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές και γιατί έχει κυβέρνηση.

«Μου έκανε εντύπωση κάτι που άκουσα πριν από τον κύριο Κουμουτσάκο. Όταν ρωτήθηκε για τον εκλογικό νόμο, η απάντηση ήταν «δεν θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος», «δεν θα αφήσουμε τον Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ να έχουν μια τέτοια νίκη». Αυτό είναι συγκλονιστικό», είπε η κ. Γεροβασίλη και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ενώ όλοι γνωρίζουν πως ο εκλογικός νόμος χρειάζεται αλλαγή, η ΝΔ τηρεί σήμερα αυτή τη στάση.

Ειδικότερα για τον εκλογικό νόμο, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι θα ακολουθήσει συζήτηση στα κυβερνητικά και κομματικά όργανα ώστε να κατατεθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση σε δημόσιο διάλογο.

Στην ερώτηση πως οραματίζεται η κυβέρνηση τον εκλογικό νόμο, η κ. Γεροβασίλη απάντησε ότι το όραμα αυτό είναι η απλή αναλογική και πρόσθεσε ότι συζητούνται διάφορες προτάσεις προκειμένου να εξασφαλίζεται μια σταθερότητα στα κυβερνητικά σχήματα.

Αναφορικά με την διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι αυτή θα γίνει όπως ορίζει το Σύνταγμα ενώ σε ερώτηση για τα δημοψηφίσματα, υπογράμμισε ότι η απάντηση που έδωσε στο τελευταίο briefing ήταν ότι δεν αποκλείει δημοψήφισμα για επιμέρους σημαντικά ζητήματα.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν υπάρχει ζήτημα ανασχηματισμού, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι μέσα στην κυβέρνηση δεν υπάρχει συζήτηση για το θέμα. «Ο πρωθυπουργός θα κρίνει αν χρειάζεται ανασχηματισμός», είπε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...