Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Ο Καμμένος επιστρέφει με το Σύνταγμα


 EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

efsyn.gr


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παραδέχθηκε σήμερα ότι η κυβέρνηση έχει πάρει πολλά μέτρα «που δεν είναι ευχάριστα» και μάλιστα ότι «κάποια εξ αυτών δεν συμβαδίζουν με το νόημα του Συντάγματος».

Η παραδοχή αυτή έγινε σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, με αφορμή ερώτημα για την επιβολή ΦΠΑ στα νησιά. Όπως είπε, ο ΦΠΑ στα νησιά αλλά και άλλα μέτρα αντίκεινται σε σε διατάξεις οτυ ελληνικού Συντάγματος, ωστόσο παρουσίασε ως αντιστάθμισμα τη συμφωνία του Ιουλίου, που« κατέληξε και σε συμφωνία στο Eurogroup» και στην εκταμίευση της δόσης.

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κέρδισαν και έχασαν μάχες.

«Σε θέματα που είχαμε προτάξει δώσαμε μεγάλη μάχη, σε άλλα κερδίσαμε, σε άλλα χάσαμε. Κερδίσαμε στα ειδικά μισθολόγια, παρότι υπήρχε μεγάλη πίεση. Χάσαμε τον ΦΠΑ στα νησιά, η πίεση που υπήρχε ήταν να καταργηθούν όλα τα προνόμια, καταφέραμε να τα διατηρήσουμε στα μικρά νησιά».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας «ξεκινάει μια νέα εποχή, είναι βασικό το θέμα της ψυχολογίας, που μπορεί να βοηθήσει την οικονομία. Φαίνεται ότι θα υπάρξει έκρηξη επενδύσεων, που θα βοηθήσει στο να αντιμετωπιστεί η ανεργία και να έρθει η ανάπτυξη. Πρέπει να δώσουμε και ψυχολογικά ένα σύνθημα ότι η οικονομία θα βελτιωθεί».

Ως επιχείρημα ανέφερε το υψηλό ενδιαφέρον για επενδύσεις από το εξωτερικό, οι οποίες θα βελτιώσουν την οικονομία και τα σκληρά μέτρα θα ανατραπούν.

Τέλος, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του Eurogroup, είπε πως «η χώρα απελευθερώνεται και μπαίνουμε σε απομνημονιοποίηση της ζωής μας».

Όπως τόνισε, «η χώρα απελευθερώνεται από το ζυγό» και η «οικονομία θα βελτιωθεί».

Επίσης κάλεσε όλους να σταματήσουν τα καθημερινά «μνημόσυνα» και να αισθανθούν όλοι την αλλαγή που έρχεται στη χώρα μετά τη συμφωνία στο περασμένο Eurogroup και την απόφαση για εκταμίευση της δόσης.
Αντιδράσεις

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τη Ένωση Κεντρώων, η οποία κατήγγειλε την κυβέρνηση για ασυνεννοησία και ανευθυνότητα.

Στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι ο Πάνος Καμμένος «ανέφερε ότι η κυβέρνηση ψήφισε νόμους που δεν συμβαδίζουν με το νόημα του Συντάγματος. Ο κ. Σπίρτζης υπέγραψε για το Ελληνικό αλλά δεν είναι ικανοποιημένος από την συμφωνία. Οι κυβερνώντες θα συνεννοηθούν μεταξύ τους; Έχουν καταλάβει ότι έχουν στα χέρια τους το μέλλον της χώρας;»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...