Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ “ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ”

Η πρώτη είναι ο νέος Αναπτυξιακός νόμος – Η δεύτερη, η Αναθεώρηση του Συντάγματος – Και η τρίτη, η αλλαγή του εκλογικού νόμου


Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό, λόγω των λαϊκών αντιδράσεων που πηγάζουν από το τρίτο μνημόνιο που είναι και το πλέον επώδυνο, ενώ τον προσεχή Σεπτέμβριο με τη δεύτερη αξιολόγηση, θα δοκιμαστεί ακόμη πιο σκληρά, γιατί θα συζητηθεί με τους θεσμούς νέες παρεμβάσεις στα εργατικά θέματα και το πιο δύσκολο, την αλλαγή του νόμου περί συνδικαλισμού, οπότε ο κάθε συνδικαλιστής θα αντιδράσει με λύσσα, για να μη μεταβληθεί το φαύλο καθεστώς που διέπει το συνδικαλιστικό κίνημα, που μαζί με τις κυβερνήσεις της χρεωκοπίας κατέστρεψε την ελληνική οικονομία.



Η αριστεροδεξιά κυβέρνηση δέχεται πλήγματα από τους ίδιους οπαδούς της, από τους ψηφοφόρους της, που αποδοκιμάζουν, βρίζουν και λοιδορούν, υπουργούς και βουλευτές της, φτάνοντας πολλές φορές στα άκρα.

Οι διάλογοι μεταξύ υπουργών, βουλευτών και στελεχών, με εξαγριωμένους πολίτες που ακούμε στην τηλεόραση, αποδεικνύουν ότι οι πολίτες, όχι μόνο τους ψήφισαν, αλλά και τους γνωρίζουν καλά, ως φίλους που έγιναν πλέον εχθροί.

Ποτέ κατά το παρελθόν, δεν συνέβησαν τέτοιου απείρου κάλλους σκηνές, μεταξύ οπαδών και κυβερνητικών στελεχών.

Ο πρωθυπουργός και τα στελέχη του, προφανώς έχουν λάβει τα λαϊκά μηνύματα, που άλλωστε αποτυπώνονται και στις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ξεκάθαρα ότι Σύριζα και Ανέλ, καταρρέουν, ενώ ανέρχεται η αξιωματική αντιπολίτευση και η Χ.Α.

Γι’ αυτό ο στόχος τους, πλέον, είναι να διατηρηθούν στην εξουσία, όσο περισσότερο μπορούν, για να μην αποτελέσουν μία μικρή χρονικά παρένθεση.

Παρά ταύτα, εξακολουθούν να φέρονται αλαζονικά, να περιφρονούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και τον λαό που έχουν κατακρεουργήσει.

Παράλληλα εξακολουθούν να εκτοξεύουν επικοινωνιακές ρουκέττες, εναντίον της διαπλοκής υποτίθεται, για να θέσουν τα ΜΜΕ και δη τους τηλεοπτικούς σταθμούς υπό τον απόλυτο έλεγχο τους, διαπράττοντας όμως ασυγχώρητα σφάλματα, γιατί προχωρούν αστή δημοπρασία-αδειοδότηση μόνο για 4 πανελλήνιας εμβέλειας κανάλια, ενώ στην ψηφιακή πλέον εποχή, μπορούν να λειτουργήσουν πολύ περισσότερα, όπως ήδη γίνεται.

Στην απελπισία της η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί τα σπίτια μικροοφειλετών στις εφορίες, ενώ κρατά στο απυρόβλητο μεγάλους οφειλέτες, φοροφυγάδες και λαθρέμπορους, που απλά τους απειλεί με δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο των κάθε είδους οφειλών τους.

Δεν πρόκειται προφανώς για ταξική συμπεριφορά, από μία αριστερή κυβέρνηση, αλλά για προσπάθεια κατατρομοκράτησης των πολιτών, πλήν ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος.

Βεβαίως οι πολίτες ξέρουν, ότι κατά τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές θα δύνανται να τιμωρήσουν πίσω από τα παραβάν τους ψεύτες που υπέκλεψαν την ψήφο τους.

Αλλά η κυβέρνηση διαθέτει ακόμη πολύ θράσος, όπως απέδειξε με την προσπάθεια της να συκοφαντήσει ή και να ματαιώσει την πρόσφατη εκδήλωση διαμαρτυρίας «παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα, στην Αθήνα, θεωρώντας μέσω απαίδευτων υπουργών της αυτή την συγκέντρωση ως σχεδόν αντισυνταγματική.

Έτσι η κυβέρνηση οδηγήθηκε σε μετωπική σύγκρουση με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που όμως δεν είχαν καμμιά οργανωτική σχέση με αυτή την ειρηνική συγκέντρωση πολιτών.

Και ποιος προσπάθησε, έστω λεκτικά, να απαγορεύσει μία συνάθροιση πολιτών που προστατεύει το Σύνταγμα;

Μα ο πρώτος διδάξας τις συγκεντρώσεις, τα συλλαλητήρια, τις πορείες, τις καταλήψεις, ο Σύριζα και τα στελέχη του.

Ήδη εκτοξεύτηκαν από την κυβέρνηση τρεις νέες επικοινωνιακές φωτοβολίδες, που όμως δεν θα φέρουν την ανάπτυξη, δεν θα απορροφήσουν τους άνεργους, δεν θα σώσουν όσους ζουν στα όρια της φτώχειας ή κάτω από αυτά, δεν θα αλλάξουν τη ζοφερή ατμόσφαιρα της μιζέριας.

Η πρώτη, είναι ο αναπτυξιακός νόμος που παρέχει κίνητρα για νέες επενδύσεις και έχει προϋπολογισμό 3,5 δισ. ευρώ, πλην τα 2,5 δισ. θα δοθούν για πληρωμές υποχρεώσεων του δημοσίου από προηγούμενους σχετικούς νόμους.

Με το 1 δισ. ευρώ θα δημιουργηθούν 15.000 θέσεις εργασίας, αν βρεθούν επενδυτές, ικανοί να αντιμετωπίσουν τη γραφειοκρατία, την υπερφορολόγηση και το εχθρικό προς το επιχειρείν κλίμα που διαμορφώνει η κυβέρνηση.

Η δεύτερη, είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος που σίγουρα η κυβέρνηση θα του προσδώσει αριστερό «άρωμα», οπότε δεν θα ψηφίσουν τις αναθεωρητέες διατάξεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης και δεν θα επιτευχθούν οι αυξημένες πλειοψηφίες που απαιτούνται, άρα θα πέσει στο κενό.

Η τρίτη αφορά στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, που αν είναι απλή αναλογική ή περιέχει καλπονοθευτικές διατάξεις, δεν θα ψηφιστεί προφανώς από 200 βουλευτές για να ισχύσει από τις αμέσως προσεχείς εκλογές, όπως επιθυμεί η κυβέρνηση για να ρίξει τη χώρα στην ακυβερνησία.

Μόνη λύση: Παραιτηθείτε.



Παναγιώτης Μποκοβός

Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστήμων,

πρώην Υφυπουργός Οικονομικών
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...