Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Οι Ρώσοι διανοούμενοι στο πλευρό της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας – Παπική η συμπεριφορά του Βαρθολομαίου – προλέγουν για αποτυχία της «Πανορθοδόξου»!!!

Η Ρωσική Λέσχη » Izborskiy» [Изборский клуб] τα μέλη της οποίας αποτελούν την «αφρόκρεμα» των ανθρώπων του πνεύματος και της διανόησης του Ρωσικού πολιτιστικού κινήματος, με έκτακτη συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου, εξέδωσαν ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο στηρίζουν την θέση του Προκαθημένου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Μακαριοτάτου Πατριάρχη Μοσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου για την «Πανορθόδοξη» Σύνοδο της Κρήτης.


Το ψήφισμα είναι ιδιαίτερα καυστικό προς το πρόσωπο του κ. Βαρθολομαίου και μάλιστα έως και του σημείου να μην τον προσφωνούν καθόλου ως Οικουμενικό, αλλά απλά ως Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως!

«Τα μέλη της λέσχης «Izborskiy» υποστηρίζουν σθεναρά την θέση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στο πρόσωπο των λαϊκών, των ιερέων, της Ιεράς Συνόδου και προσωπικά του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών ΚΥΡΙΛΛΟΥ σε σχέση με την επικείμενη Πανορθόδοξη Σύνοδο, όπου πολύ πριν την έναρξη των διεργασιών έχουν δημιουργηθεί εκτός από Θεολογικές έριδες και γεωπολιτικές συγκρούσεις» αναφέρουν στον ψήφισμα.

Και συνεχίζουν, «Θεωρούμε ότι είναι απολύτως δικαιολογημένη η πρόταση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σχετικά με την ανάγκη σύγκλισης έκτακτης πρό-Συνοδικής Συνόδου όπου θα επανεξετάσει την κατάσταση, αλλά και τα αιτήματα των κατά Τόπους Ορθόδοξων Εκκλησιών και την τροποποίηση των ήδη διαμορφωμένων κειμένων».

Επίσης επισημαίνουν στο ψήφισμα ότι, » το Οικουμενικό Πατριαρχείο επηρεάζεται από την Δυτική πολιτική και κύκλους των Δυτικών υπηρεσιών ασφαλείας. Επίσης πρέπει να επιδείξουμε ιδιαίτερη προσοχή στην υποστήριξη που υπογείως δίδει το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε αυτονομιστικές ομάδες της Ουκρανίας [σ.σ.αναφέρονται στο Πατριαρχείο Κιέβου και Ουνίτες] οι οποίες προχωρούν σε μαζική κατάσχεση των Ορθοδόξων Εκκλησιών και σε ξυλοδαρμούς ιερέων και λαϊκών.Κάθε προσπάθεια επιβολής μίας άνομης ενέργειας, με σκοπό να προχωρήσουν στην απόδοση Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία η οποία ήταν, είναι και θα είναι , έδαφος κανονικό της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αποτελεί εμπόδιο, την στιγμή που το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν αναγνωρίζει την ανάγκη Αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής [σ.σ.Τι πάει να κάνει ο κ. Βαρθολομαίος στην Ουκρανία, με ποιο δικαίωμα;]. Προσωπικά ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος προσπαθεί να υποστηρίξει τον ρόλο και την υπεροχή ενός «Ορθόδοξου Πάπα» , πράγμα αβάσιμο και αντίθετο ως προς το πνεύμα των Οικουμενικών Συνόδων της Ορθοδοξίας» τονίζουν στο έγγραφο ψήφισμα τους.

Και τελειώνουν, «Σε περίπτωση άρνησης της πρότασης που κατέθεσε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία προ-Συνοδικής Συνόδου, της «Πανορθοδόξου», με σκοπό την εξέταση των προτάσεων και των τροπολογιών στα κείμενα, όπως κατατέθηκαν ως αιτήματα τόσο από την Ρωσική Εκκλησία όσο και από τις άλλες Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες , η ευθύνη για την αποτυχία της Συνόδου η οποία προετοιμάζεται περισσότερο από μισό αιώνα , θα βαρύνει το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως».

Σημαντική σημείωση: Μέλος ιδρυτικό της εν λόγω λέσχης τυγχάνει ο προσωπικός σύμβουλος του προέδρου Πούτιν Αλεξάντερ Ντούγκιν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...