Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Κρίση χρέους: «Το δυστύχημα είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη"

Η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ φέρνει την Ευρώπη ένα οικονομικό κραχ όλο και πιο κοντά. Τα χαμηλά επιτόκια, που απειλούνται με εξαφάνιση συντάξεις και προβληματικών τραπεζών είναι μόνο η αρχή, καθώς η οικονομολόγος και συγγραφέας του best seller Matthias Weik. Το κατασκεύασμα του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος δεν είναι πλέον βιώσιμο. Αν θα εισαχθούν σύντομα δεν αποτελεί εντελώς νέο νομισματικό σύστημα, απειλεί την πλήρη κατάρρευση του οικονομικού κόσμου.

Η πτώση του ευρωπαϊκού νομίσματος συνεχίζεται. (Φωτογραφία: AP)



Γερμανικά Οικονομική News: Θεωρούνται τα «κραχ προφήτες» - και τώρα δεν έχει συμβεί ακόμη. Αν κάνετε λάθος;

Matthias Weik και Marc Friedrich: Όχι, η συντριβή θα έρθει. Το ερώτημα δεν είναι αν, αλλά μόνο όταν η κατάρρευση έρχεται. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, η συντριβή ήδη σε πλήρη εξέλιξη - εμφανίζεται αποσπασματικά στις: Έχουμε μια φάση μηδενικό επιτόκιο, Riester έχει αποτύχει, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι σε πτώχευση, οι τράπεζες της Ιταλίας προβληματική. Πολλές από τις προβλέψεις μας έχουν φτάσει στο μεταξύ και φοβόμαστε ότι, δυστυχώς, το υπόλοιπο θα συμβεί.Μέχρι τώρα έχει κερδίσει μόνο σε ακριβά χρόνο παγκόσμια κλίμακα. Το ερώτημα που προκύπτει μόνο, με ποιο κόστος; Όπως και πριν, γίνεται μια προσπάθεια σε παγκόσμιο επίπεδο, να πληρώσει τα χρέη με το χρέος, το οποίο δεν είναι ούτε βιώσιμη, ούτε εργάζεται σε μακροπρόθεσμη βάση. Από το 2008, το συνολικό χρέος έχει διπλασιαστεί στα 200 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Οι κεντρικές τράπεζες καταπολέμηση απεγνωσμένα την κρίση με ιστορικά χαμηλά επιτόκια - που είναι, με μια πλημμύρα του φθηνού χρήματος. Με στόχο να κρατήσει το καρουσέλ χρήματα τρέξιμο, οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες για την άντληση εκατοντάδες δισεκατομμύρια για να συνεχίσουν σε ένα εντελώς προβληματική χρηματοπιστωτικό σύστημα. Οι κεντρικές τράπεζες που είναι εμπρηστές και πυροσβέστες σε, αμφιβολία αυτό είναι ότι είναι ακριβώς τα χαμηλά επιτόκια που προκάλεσε την τελευταία κρίση. Με περιπλανώμενος παράφρων πολιτική των κεντρικών τραπεζών, οι αγορές μετοχών ήταν παγκόσμιο διογκωθεί σε μεγάλο βαθμό. Και πάλι, που προκαλείται από τα πολλά φθηνά φυσαλίδες χρήματα στις αγορές ακινήτων, μετοχών και ομολόγων. Εν τω μεταξύ, οι αγορές είναι τόσο εξαρτημένη από φθηνό χρήμα που κανείς δεν τολμά να τους στερήσει από τα χρήματα των ναρκωτικών. Έτσι βλέπουμε ότι ο κόσμος είναι γεμάτος από τις προειδοποιήσεις και τη συντριβή, και ηθικά, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Γερμανικά Οικονομική News: Ίσως κάποιος κάνει μια απλοϊκή αντίληψη της συντριβής. Πως εξελίχθηκε το χρηματοπιστωτικό σύστημα;

Weik & Friedrich: Το σύστημα συνολικά πλημμύρισε με τους τόνους των χρημάτων και ώθησε τα επιτόκια προς τα κάτω στο υπόγειο για να κρατήσει το καρουσέλ χρήματα τρέξιμο. Χρηματοοικονομική καταστολή εναντίον των πολιτών είναι το μυστικό όπλο και ο πραγματικός λόγος για τον οποίο η οικονομική καζίνο καθόλου στροφές. Με τα χρήματα από τις πλημμύρες οι τράπεζες έχουν γίνει ακόμη μεγαλύτερο και έτσι ακόμα πιο συστημικά σημαντικά από το 2008, η συνολική αξία των παραγώγων είναι τώρα μεγαλύτερη από ό, τι πριν από τη συντριβή της Lehman και στη Wall Street και πάλι κερδίσει πολλά χρήματα. Από όλα πολυδιαφημισμένες μεταρρυθμίσεις για να πάρετε το οικονομικό κόσμο στη φτέρνα, ήρθε τίποτα και οι φορολογικοί παράδεισοι πνίξει στο bunkered χρήματα οι εταιρείες και υπερ-πλούσιο κόσμο.

Γερμανικά Οικονομική News: Λέτε ότι οι πολιτικοί παίζουν για το χρόνο. Είσαι εκπλαγείτε με το πόσο καιρό δημιουργήσει αυτό;

Weik & Friedrich: Ναι! Αποδεδειγμένη διαμορφώθηκε το οικονομικό μας σύστημα από το 2008 πάνω από 10 φορές στην ισορροπία και κάθε φορά που διασώθηκε με δυσνόητο πακέτα υψηλή χρήματα και δημοκρατικά αμφισβητήσιμη μέσα. Αυτό οδήγησε σε νέες φούσκες στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Απαιτεί πάντα νέα, πάντα μεγαλύτερες φυσαλίδες να αντικαταστήσει τη γέφυρα. Οι πολιτικοί και οι κεντρικές τράπεζες παρέχουν το ένα χέρι, εφ 'όσον πιστεύουμε στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και την αξία των χρημάτων μας, και από την άλλη πλευρά όσο το αφήνουμε να μας προσφέρει, μας αδειάσει τις τσέπες και να απαλλοτριώσει της ΕΚΤ.

Γερμανικά Οικονομικά Νέα: Ποιες αλλαγές για τα αρνητικά επιτόκια έχουν επιφέρει;

Weik & Friedrich: Εν τω μεταξύ που συνέβη, αυτό που ήταν αδιανόητο χρόνια πριν, και από ό, τι έχουμε προειδοποιήσει - αρνητικά επιτόκια. Ένα υπεύθυνο άτομο που παίρνουν προφυλάξεις για τους ηλικιωμένους, οι ειλικρινείς αποταμιευτές που απαλλοτριώθηκαν ανελέητα από τον Mario Draghi της ΕΚΤ. Ο καθένας μπορεί τελικά να καταναλώνουν σώσει αντ 'αυτού. Αυτό είναι απόλυτη τρέλα. Η πολιτική της ΕΚΤ:

- Στερημένων τον πληθυσμό και κάνοντας ασφαλή συνταξιοδότηση αδύνατο!
- Κάνει τη στέγαση πιο ακριβά!
- Δημιουργεί χρηματοοικονομικών και ακινήτων φυσαλίδες!
- Είναι οι μεγάλες οικονομικές ομάδες και κατέστρεψαν τις τοπικές τράπεζες (Sparkassen και Volksbanken)
- οδηγεί σε υψηλότερα τραπεζικά έξοδα
- καθιστά το εργατικοί φτωχαίνει και οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι
- αποκαλύπτει την απελπισία του πρωταγωνιστή
- δείχνει ότι το σύστημά μας είναι στο τελικό στάδιο

Είναι καιρός που τελικά ο Mario Draghi - ο οποίος εξελέγη δημοκρατικά από κανέναν από εμάς, αλλά εξακολουθεί να κυβερνά πάνω από τα χρήματά μας - και όλη η ΕΚΤ δείχνουν την κόκκινη κάρτα. Για το λόγο αυτό, έχουμε τώρα «να σταματήσει ΕΚΤ - δεν πληρώνουμε για την κρίση σας» ξεκίνησε την online αίτηση.Μόνος μπορούμε να κάνουμε τίποτα, αλλά με πολλά πολύ καλά. Είναι καιρός που δεχόμαστε πλέον την απαλλοτρίωση των πολιτών μας από τις κεντρικές τράπεζες, εμμέσως πλην ενωθούν και να συνεργαστούν για να τραβήξει μαζί, γιατί είμαστε όλοι θύματα αυτό το τρελό και καταδικασμένο πείραμα Fed.

Γερμανικά Οικονομική News: Είστε και ήταν πάντα ευρωσκεπτικιστές - το ευρώ έχει σωθεί από την Ελλάδα ούτως ή άλλως;

Weik & Friedrich: Όχι! Εδώ αναπαράγεται μόνο στην ώρα τους. Εμείς αντιπροσωπεύουν περισσότερο από ποτέ τη γνώμη ότι το ευρώ είναι καταδικασμένο. Χρόνο με το χρόνο, ωθώντας το ευρώ μια μεγαλύτερη σφήνα μεταξύ των λαών της Ευρώπης και όλο και περισσότεροι προσπαθούμε να πιάσουμε στα κεφάλια μας και αναρωτιέμαι τι αυτό είναι πραγματικά μια χρήματα που έχουμε, αυτό που πρέπει να αποθηκευτεί μόνιμα. Θα πρέπει να είναι σαφές σε όλους το εξής: τα χρήματα που έχετε για να σώσει, δεν υπάρχουν χρήματα! Είναι αδύνατο να έχουν διαφορετικούς βαθμούς των οικονομιών σε μια νομισματική ένωση - εκτός και αν κάνετε μια ένωση μεταφοράς. Αυτό πρέπει να είναι οι πολίτες, στη συνέχεια, αλλά και δύσκολο να επικοινωνήσουν. Όλες οι νομισματικές ενώσεις έχουν αποτύχει στην πορεία της ανθρωπότητας - και γι 'αυτό είναι επίσης το ευρώ. Πολύ περισσότερο βλέπουμε την αποτυχία ήδη. Το Art νόμισμα Euro είναι ακριβώς το γλυκό 15 χρόνια τους νέους και για αρκετά χρόνια είναι ήδη στη ΜΕΘ. Δεν φαρμακευτική αγωγή, καμία θεραπεία επέφερε βελτίωση - μόνο δεινά έχει έσυραν έξω. Η παράπλευρες απώλειες θα είναι, αλλά όσο περισσότερο μπορούμε να επιμείνουμε σε αυτό αποδειχθεί, αποτυχημένο πείραμα νόμισμα, το μεγαλύτερο, νομισματικά και κοινωνικά!

Η Ελλάδα είναι φυσικά ούτε αποθηκεύεται ως Πορτογαλία. Η Ελλάδα συνεχίζει να είναι εντελώς πτώχευση και δεν θα έρθει ποτέ κάτω από το Euro στα πόδια της.Τελικά θα αναγνωρίσει ελπίζουμε ότι στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Μέχρι σήμερα, θα ματώνουν τη χώρα περαιτέρω και να καταστρέψουν διαδοχικά. Εμείς ποτέ δεν θα δούμε αυτά τα χρήματα και πάλι. Ωστόσο, δεν είναι μακριά τα χρήματα των φορολογουμένων, όπως πάντα διατηρούν οι πολιτικοί μας με τόλμη, αλλά μόνο αλλού - δηλαδή στις τράπεζες.

Στο νέο βιβλίο μας "σφάλμα κεφάλαιο" έχουμε παρουσιάσει ένα σχέδιο 4 σημείων για την Ελλάδα για να επιτευχθεί πραγματικά μια βελτίωση για τη χώρα και τους ανθρώπους.

Γερμανικά Οικονομική News: Πώς βλέπετε το πρόβλημα των επισφαλών δανείων;

Weik & Friedrich: Είναι μόνο θέμα χρόνου πριν από μας αυτό θα πετάξει γύρω από τα αυτιά. Από δραστικά στοιχεία εξακολουθούν να περιμένουν να συμβεί.Πολλές τράπεζες έχουν αυτά τα δάνεια, είτε κρυφή, η οποία ανατίθενται ή μεταβιβάζονται στους πολίτες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τώρα. Η Ιταλία, για παράδειγμα, που αγωνίζονται όλο και περισσότερο με προβληματικών τραπεζών της, η οποία είναι ο λόγος για το τεράστιο ποσό των 350 δις ευρώ προφυλακτικά αναθέσει σε εξωτερικούς συνεργάτες στο Bad Banks. Θα πρέπει να επιδιορθώνεται ακόμα και "αξίες" και πωλείται και πάλι. Οι τράπεζες είναι και πάλι από το γάντζο.Λυθεί το πρόβλημα δεν είναι τόσο - έχει μόνο μετατοπιστεί προς το μέλλον και να μετακυλίεται στους πολίτες. Στην Ελλάδα πάνω από το 40 τοις εκατό του συνόλου των δανείων υποφέρουν, στην Ισπανία, είμαστε επίσης μόλις κάτω από 200 δις ευρώ και πολλές τράπεζες, εμείς δεν γνωρίζουμε ακόμη τι ήταν τόσο πεταμένα στο υπόγειο.

Γερμανικά Οικονομική News: Ποια είναι η χειρότερη περίπτωση σας, όταν τα πάντα ακριβώς συνεχίσει να λειτουργεί όπως πριν;

Weik & Friedrich: Η πλήρης απαλλοτρίωση, την παρακολούθηση και την απο-εκδημοκρατισμού. Η χειρότερη περίπτωση θα ήταν η κλιμάκωση ανεξέλεγκτη, χαοτική και καταστροφική κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος. Ο αντίκτυπος θα είναι εποχής και θα υπερέχει πραγματικά στη σκιά, γιατί ποτέ δεν ήταν οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές και τις ταμειακές ροές στενά μεταξύ τους με την παγκοσμιοποίηση ως σήμερα. Εμείς ποτέ δεν είχε περισσότερο χρέος στο σύστημα και πιο ιδιαίτερα επικίνδυνο παράγωγα που εξακολουθούν να ενισχύουν το σύνολο. Η έκταση κάποιος δεν θα μπορούσε καν να φανταστεί. Θα ήταν μια καταστροφή του πλούτου σε ιστορικές διαστάσεις με καταστροφικές συνέπειες.

Γερμανικά Οικονομικά Νέα: Στην πραγματικότητα, εξακολουθούμε να βλέπουμε την αδιάσπαστη, παγκόσμια τρέχει σε πραγματικά περιουσιακά στοιχεία. Ποιος έχει τις καλύτερες κάρτες;

Weik & Friedrich: Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Ακόμα, το χρονικό παράθυρο ανοίγει για να καθορίσει την τύχη του σε διάφορα πόδια Sachwert. Σας προτείνουμε επίσης και τους πελάτες μας στην αμοιβή συμβούλου. Περισσότερο από ποτέ, πρόκειται για διαφοροποίηση, επειδή θα ξεφύγει, να φορολογούνται ή να απαλλοτριωθεί περιουσιακά στοιχεία στυλοβάτες.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πάει πολύ καλύτερα στο μέλλον ως ιδιοκτήτης των περιουσιακών στοιχείων του χαρτιού.

Γερμανικά Οικονομική News: όργια χρέους συνήθως καταλήγουν σε πολέμους - βλέπετε κάτι και για παγκόσμια κλίμακα;


Οι δύο οικονομολόγοι, στοχαστές, ηχεία και επίτιμος σύμβουλος Matthias Weik και Marc Friedrich. (Φωτογραφία: Christian Stehle, Asperg)

Weik & Friedrich: Ναι, το νέο μας βιβλίο, δεν βρήκαμε ότι τα χρέη δεν πληρώνονται, αλλά εξαφανίζονται μόλις τρεις τρόπους: ο πληθωρισμός, νομισματική μεταρρύθμιση ή πολέμου. Το τελευταίο είναι σίγουρα αποτρέψει. Έτσι μπορούμε να είμαστε ευτυχείς εάν καταλήγει σε μια νομισματική μεταρρύθμιση - η οποία θα είναι ήδη αρκετά πικρή. Θα πρέπει όλοι να δώσουμε. Το μόνο ερώτημα είναι πόσο - λέμε πάντα τους πελάτες μας, αν μπορούμε να παραδώσουμε από κοινού μόνο το 30 ή 50 τοις εκατό, τότε θα είναι μεταξύ των νικητών, επειδή η πλειοψηφία θα χάσει πολύ περισσότερα. Στην πραγματικότητα, έχουμε, όμως, πέτυχε την απόλυτη υψηλότερο επίπεδο του καπιταλισμού στο δυτικό κόσμο.Έχουμε τα πάντα, συχνά ακόμη και εις διπλούν ή τριπλούν. Στην πραγματικότητα, δεν χρειαζόμαστε τίποτα. Θα μπορούσαμε αρκετά χαλαρή επιβιώσουν τα επόμενα χρόνια, χωρίς να χρειάζεται να μας αγοράσει κάτι, εκτός από φαγητό και ποτό. Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο για τον καπιταλισμό. Αν θα κάνει τα πάντα, αλλά σπάσει και πάλι, τότε θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν και πάλι. Κάποιος μπορεί μόνο να ελπίζουμε ότι κανείς δεν έρχεται με την ιδέα να καταστρέψουν τα πάντα, και εμείς αντί να εφαρμόσει μια νέα και δίκαιη χρηματοπιστωτικό σύστημα και να πω αντίο στο τρελό καταναλωτισμό.

Γερμανικά Οικονομική ειδήσεις: Στην Ευρώπη, βλέπουμε ακροδεξιά και νέα κόμματα της δεξιάς και της άκρας αριστεράς ή αριστερά συμμαχίες. Θα μπορούσε να αλλάξει κάτι;

Weik & Friedrich: Όχι, το καλύτερο παράδειγμα είναι η Ελλάδα. επικρατεί υπάρχει ένας συνασπισμός μεταξύ των κομμάτων που δεν μπορεί να είναι πιο διαφορετικές, και εξακολουθεί να ποικίλλει - τίποτα, απολύτως τίποτα. Υπάρχει ακόμα η πρωτεύουσα, και κανένας άλλος. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για αριστερά, δεξιά, ή αλλιώς είναι ένα κόμμα που έχει τα ηνία στο χέρι του. Χρήματα κυβερνά τον κόσμο. Όλες οι χώρες του κόσμου είναι στο χρέος μέχρι το λαιμό της και το κρίσιμο ερώτημα είναι: Σε ποιον τα κράτη έχουν χρέη τους; Ποιος αγοράζει το χρέος; 99 τοις εκατό του χρέους έχει αγοραστεί από την οικονομική κοινότητα και για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει από το 2008 απολύτως τίποτα δεν άλλαξε στον οικονομικό κόσμο, δεν επιβάλλεται φόρος συναλλαγών έχει εγκατασταθεί ή να θέσει τις τράπεζες σε ένα λουρί. Ο πιστωτής καθορίζει ποιο τρόπο να πάει, και όχι ο οφειλέτης. Μέχρι να σπάσει αυτή η νοσηρή εξάρτηση της πολιτικής του χρηματοπιστωτικού κλάδου, τίποτα δεν θα αλλάξει, αλλά θα πάρει μόνο χειρότερα.Είμαστε, δυστυχώς, καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν θα αλλάξει τίποτα από πάνω, η αλλαγή θα έρθει από κάτω. Όπως πάντα. Αυτό ήταν το 1789 στο Παρίσι, καθώς και το 1989 στη Λειψία. Ας ελπίσουμε να τελειώσει ειρηνικά.

Γερμανικά Οικονομική News: Στο νέο βιβλίο σας προτείνει επίσης λύσεις για το πώς η οικονομία θα μπορούσε να λειτουργήσει. Ποια είναι η βασική διατριβή σας;

Weik & Friedrich: Καλούμε την πρώτη:

- Μια αναβίωση των δύο βαθμίδων τραπεζικού συστήματος
- την αύξηση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας για τις τράπεζες
- συστημικά σημαντικές τράπεζες πρέπει να πληρώσουν ένα ειδικό φόρο
- την καθιέρωση ενός φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών για να σταματήσει την τρελή συναλλαγές υψηλής συχνότητας σταματήσει
- υλοποίηση ενός σχεδίου αφερεγγυότητας για συστημικά σημαντικές τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες.
- Ένα μόνιμο, αντικυκλική ελέγχου κεφαλαιαγοράς!
- διαφανές εμπόριο (Όχι OTC επιχειρήσεων)
- απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων
- και στη συνέχεια ένα νέο νομισματικό σύστημα.

Giralgeldsystem μας πρέπει να καταργηθεί και να αντικατασταθεί από ένα διαφανές και ιδανικά που υποστηρίζεται από το σύστημα. Ζητούμε, επίσης, μια ανεξάρτητη, δημοκρατική κεντρική τράπεζα και γενικά εκλεγμένος πρόεδρος της Fed.

Γερμανικά Οικονομική News: Πού βλέπετε την ΕΕ τα επόμενα χρόνια;

Weik & Friedrich: Σε συνεχή κατάσταση κρίσης και στην αυτο-διάλυση. Η ΕΕ καταστρέφει τον εαυτό του. Εάν η ΕΕ το επόμενο έτος θα την καταπολέμηση των φορολογικών παραδείσων κάτω Πρόεδρος Jean-Claude Juncker, τότε πραγματικά κανένας λογικός άνθρωπος δεν την ΕΕ πιο σοβαρά. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην Ευρώπη δεν αισθάνονται κατανοητό και πήρε από τις Βρυξέλλες και την ΕΕ.πολιτικές ελίτ της ΕΕ ζουν εντελώς εκτός πραγματικότητας σε έναν επικίνδυνο παράλληλο κόσμο. Εάν τίποτα δεν αλλάζει Κατανόηση εδώ ακραία κόμματα θα συνεχίσουν να έχουν μαζική εισροή και νωρίτερα παρά αργότερα, θα τοποθετηθεί η ΕΕ ράφι.

Ζητάμε δημοψήφισμα για το μέλλον της ΕΕ! Αυτό θα ήταν πραγματική δημοκρατία - αλλά το παρελθόν είναι τόσο ότι ακριβώς πριν από την Κυρία και των Βρυξελλών έχουν φοβάται δυσκαμψία. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/05/13/schulden-krise-der-crash-ist-schon-voll-im-gange/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...