Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Το κράτος στην υπηρεσία των αλλοδαπών: Με παρακάλια κατάφεραν να μετακινήσουν 174 αλλοδαπούς από τη Χίο στην Κω

Με 174 αλλοδαπούς από αραβικές και ασιατικές χώρες , που τελικά πείσθηκαν κατόπιν προσπαθειών από τις «αρχές» να μεταφερθούν οικειοθελώς από τη Χίο στην Κω, αναχώρησε το απόγευμα από το λιμάνι των Μεστών το ναυλωμένο από το υπουργείο ναυτιλίας πλοίο «Τέρα Τζετ».

Στόχος είναι να αποσυμφορηθούν οι εγκαταστάσεις μόνιμης παραμονής αλλοδαπών στη Χίο,. Πρόκειται για αλλοδαπούς που μπήκαν παράνομα φυσικά στη χώρα μετά τις 20 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας, στο βόρειο Αιγαίο βρίσκονται 7.091 άτομα από αραβικές, ασιατικές και αφρικανικές χώρες που μπήκαν παράνομα στη χώρα από τις 20 Μαρτίου, ημερομηνία ισχύος της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας.

Από αυτούς στη Χίο ζούσαν 2.418 άτομα, κυρίως σε εγκαταστάσεις μόνιμης διαμονής.

Η επιχείρηση μεταφοράς ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή, όμως δεν κατέστη δυνατή αφού την τελευταία στιγμή οι 220 από τους συνολικά 300 αρνήθηκαν να μετακινηθούν, χωρίς κανείς να μπορεί να τους φέρει αντίρρηση.



Στις 10 το πρωί ήταν μόλις 80 οι αλλοδαποί που είχαν δεχθεί, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται παράνομα στη χώρα, να μετακινηθούν στην Κω. Κι αυτό, επειδή όλοι ζητούν επιτακτικά να πάνε στον Πειραιά και όχι σε άλλο νησί.

Τελικά, τα παρακάλια των στελεχών της Αστυνομίας και μεταφραστών ευοδώθηκαν ευτυχώς αφού πείσθηκαν να μετακινηθούν άτομα που διέμεναν κυρίως στην πόλη της Χίου.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...