Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Το ημερολόγιό μας γράφει…Παρασκευή 13 Μαΐου

Γιορτάζουν

Γλυκερία < γλυκερός < γλυκύς

 

Σαν σήμερα

Το 1982 πεθαίνει η Δέσποινα Αχλαδιώτη. Εμεινε στην Ιστορία ως η Κυρά τής Ρω, καθώς -επί 40 χρόνια- ύψωνε τη γαλανόλευκη σε αυτή την ακριτική νησίδα - είχε εγκατασταθεί με τον άντρα της από το 1924.
(Κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε περισσότερα για εκείνη και να δείτε την εκπομπή στην οποία την είχε φιλοξενήσει ο Φρέντυ Γερμανός)

Η πρώτη φορά που ύψωσε τη σημαία ήταν το 1927, όταν ξύπνησε ένα πρωί και είδε στην κορυφή τού νησιού να κυματίζει η τουρκική.

Δείτε τι θα βρείτε σήμερα στο Protagon… 

  • Οταν γερμανός δημοσιογράφος έκανε έξαλλο τον Νίκο Παππά

Η συνέντευξη για τον υπουργό Επικρατείας ήταν πιο δύσκολη από αυτές στις οποίες έχει συνηθίσει - Ο Μίχελ Φρίντμαν τού θύμισε, μεταξύ άλλων, το «λιάζονται» της Χριστοδουλοπούλου. Δείτε το βίντεο.

 
  • Γιατί δεν φταίει ο Νίκος Παππάς...

Πριν από 3 χρόνια -θυμίζει ο Κώστας Γιαννακίδης- και ο Τσίπρας είχε διακόψει συνέντευξη με γερμανικό μέσο επειδή δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις. Ομως, δεν έφταιγε. Οπως δεν φταίει και ο Παππάς. Φταίει ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η δημοσιογραφία στην Ελλάδα.    
 

  • Θάνου & Βγενόπουλος/ Οι μισές απαντήσεις είναι σιωπή

Ο επιχειρηματίας δεν μπορεί να κάνει μισές καταγγελίες - πρέπει να τα τεκμηριώσει. Και, συνεχίζει ο Γιώργος Καρελιάς, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν μπορεί να επικαλείται έλλειψη ενημέρωσης και να δίνει γενικόλογες απαντήσεις σε τόσο βαριές καταγγελίες.    
 

  • Ούτε με τον Αλέξη ούτε με τον Κυριάκο 

Η διαφαινόμενη συμφωνία και το κλείσιμο της Αξιολόγησης διαμορφώνει νέο πολιτικό σκηνικό και δίνει στον κ. Τσίπρα πολιτικό χρόνο, σημειώνει ο Μιχάλης Μιχαήλ. Θα μπορέσουν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι να προβάλλουν τη δική τους ατζέντα; 

 
  • Ανασχηματισμός/ Μπορεί να γίνει και με ποιους όρους;

Ενόψει της (δημοσκοπικής) καταβύθισης της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, η νέα φάση της κυβερνητικής θητείας ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες, υπογραμμίζει ο Αλέκος Παπαναστασίου. Πόσο θέλει ο Πρωθυπουργός να αλλάξει το σχήμα; Και πόσο μπορεί;
 

  • Σ’ αγαπάει ο Τσίπρας, βρε χαζό!

Ο Τσίπρας δεν νοιάζει, πια, τη Ρέα Βιτάλη. Ξεγέλαγε τον εαυτό  της ότι της φταίει ο Τσίπρας, μην και δει εσένα. Αυτό καθυστερούσε. Γιατί ο Τσίπρας σήμερα υπάρχει κι αύριο δεν υπάρχει. Εκείνη με σένα θα ζήσει κι όταν ακόμα φύγει ο Τσίπρας.   

 
  • Το Plan B για το Προσφυγικό είναι το... Plan A

Ο ένας μετά τον άλλο οι αξιωματούχοι τής Κομισιόν αποκηρύσσουν το Plan B στη συμφωνία με την Τουρκία. Η δυσάρεστη αλήθεια, κατά τονΑλέξη Πετρόπουλο, είναι ότι εναλλακτική δεν υπάρχει. Η ελληνική πλευρά είναι καταδικασμένη να… ελπίζει να τηρηθεί η συμφωνία.     
 

  • ΤTIP/ Αποφασίζουν εν κρυπτώ το μέλλον μας 

Η Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Εταιρική Σχέση θα διαμορφώσει το μέλλον: θα ορίσει κανόνες για το εργασιακό περιβάλλον, την ασφάλεια των τροφίμων, τα φάρμακα, την ενέργεια. Αλλά η συζήτηση, μας μεταφέρει η Μαρίνα Ρήγου, γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες...

 
  • Πώς η... φέτα μπορεί να ναυαγήσει την TTIP

Σε οριακό σημείο η Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Εταιρική Σχέση (TTIP). Οι Αμερικανοί δεν δέχονται καμία προστασία προϊόντων που φέρουν συγκεκριμένη γεωγραφική ένδειξη. Οι ανησυχίες της ελληνικής κυβέρνησης για την τύχη των παραδοσιακών τυριών.  

 
  • Τι κάνουν οι Γάλλοι στους δρόμους;

Οι Γάλλοι δεν μπορούν να γίνουν επαναστάτες από ιδεολογία, αλλά από ανάγκη, τονίζει ο Ανδρέας Ζαμπούκας. Οι φοιτητές που μαζεύονται στο nuit debout δεν αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα. Αλλο ο Μάης του '68, άλλο οι σύγχρονες ανάγκες.       

 
  • Ούτε ο Βελουχιώτης δεν θα ήθελε να τιμωρηθεί η ξαδέρφη τού Πολάκη

Ωρα για πολιτική ελαφρότητα, μέσα στη βαβέλ μας.

Ποιο είναι σήμερα το Πρόσωπο στο Protagon;  

Εμα Γουάτσον  
Η ακτιβίστρια με την... offshore στις Παρθένες Νήσους 
Η νεαρή βρετανίδα ηθοποιός δέχεται πυρά ακτιβιστών για την υπεράκτια εταιρεία που διατηρεί.
Λέει ότι δεν απαλλάσσεται από φόρους.

Εχουμε κι άλλα να διαβάσετε (και) σήμερα…  

  • Γιατί σας συμφέρει να μείνετε χήρα!

Η χήρα, υποστηρίζει Το κορίτσι του Διπλανού πόρταλ, έχει κάνει το καθήκον της ως γυναίκα και δεν υφίσταται την κοινωνική πίεση. Εχει παντρευτεί, έχει κάνει παιδιά, έχει κολλήσει τα σχετικά βαρέα ένσημα στον νεροχύτη.

 
  • Οι γυναίκες ζητούν περισσότερο χώρο στον αθλητισμό

Το πρόγραμμα «Make Place for One More Woman» έχει στόχο να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις για γυναίκες στον αθλητισμό. ΟΙάσονας Καραμήτσος μίλησε με τη Βούλα Κοζομπόλη που βρίσκεται πίσω από την προσπάθεια.

 
  • Ορίστε; Γυναίκα 72 ετών γέννησε στην Ινδία ένα αγοράκι!

Μητέρα στα 72, πατέρας στα 79. Η Κιάρα Σουγκανίδου έγραψε για ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στην Ινδία που μόλις απέκτησε μωρό, με εξωσωματική γονιμοποίηση. Η γυναίκα θα καταγραφεί στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.   

 
  • Διασχίζοντας πολιτιστικά τοπία

Φωτογραφίες όπου αποτυπώνεται αποκαλυπτικά η σχέση τού ανθρώπου με τη φύση παρουσιάζονται στην έκθεση που επιμελήθηκε ο γνωστός φωτογράφος Πλάτων Ριβέλλης για το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς.    

 
  • Για τον Banksy, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη

Κι ο κλήρος έπεσε στη Ρώμη - κι όχι χωρίς μια κάποια έκπληξη. Εκεί θα φιλοξενηθεί η πιο μεγάλη έκθεση που έχει γίνει ποτέ για τονγνωστό-άγνωστο Βρετανό, του οποίου η ταυτότητα έχει γίνει αντικείμενο έρευνας ακόμη και από το Queen Mary University.  

 
  • Παναθηναϊκός/ «Πρέπει να γίνει ομάδα», αλλά θα προλάβει;

Η ζημιά έχει βαθιές ρίζες, επισημαίνει ο Sportscaster μας. Χρονολογείται από το 2014, όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδιωξε έναν κανονικό προπονητή -τον Πεδουλάκη- επειδή το επώνυμό του δεν κατέληγε σε «-ιτς» κι άρχισε πειραματισμούς με τους Σέρβους.

 
  • Πώς έγιναν τα SUV πρωταθλητές Ευρώπης;

Εχουν χαρακτηριστεί οι «ελβετικοί σουγιάδες της αυτοκίνησης» γιατί μπορούν -με κάποιους συμβιβασμούς- να τα κάνουν όλα. Ακόμα και να κατακτήσουν την πρώτη θέση στις πωλήσεις στη Γηραιά Ηπειρο. Στην ψηλή θέση οδήγησης, ο Πέτρος Πιτσίνης.

 
  • Η μοναδική εμπειρία να οδηγείς ένα όχημα Tesla

Πώς είναι, άραγε, να κάθεσαι στην μπροστινή θέση τού αυτοκινήτου που έρχεται από το μέλλον; Επειδή για τους περισσότερους η αγορά ενός τέτοιου αμαξιού είναι μακρινό όνειρο, το video παρουσιάζει την εμπειρία της οδήγησης ενός πρωτοποριακού οχήματος. 
 

  • Και τώρα, ώρα για το τιραμισού των επιφωνημάτων   

Σας το υπογράφουμε πως είναι τέτοιο, που μπορεί να λήξει τις βαρετές πολιτικές συζητήσεις των ημερών για να δώσει χώρο στον γευστικό θαυμασμό!

Φλας, κομψά φορέματα και πολύ Τζούλια

Πάμε να δούμε τι γίνεται στο 69ο Φεστιβάλ Καννών.
Ο Κλούνεϊ και η Ρόμπερτς μονοπωλούν το ενδιαφέρον των φωτογράφων που στριμώχνονται για ένα καλό πλάνο.
Κάπου εκεί βρίσκεται και η Τζόντι Φόστερ που επισκέφτηκε το Φεστιβάλ στο πλαίσιο της νέας ταινίας που έχει σκηνοθετήσει.


The Protagon team    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...