Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Άρθρο του Γ. Λιναρδή στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή«

Ο γεωπολιτικός στοχαστής των ΗΠΑ Nicholas Spykman, ο οποίος διασκεύασε εν μέρει την θεωρία του Halford Mackinder, θεωρούσε ότι ο γεωπολιτικός άξονας της Ευρασίας δεν βρίσκεται στην ευρασιατική ήπειρο αυτή καθ’ αυτή, αλλά στον εσωτερικό δακτύλιο γύρω από αυτή. Ο δακτύλιος αυτός περιλαμβάνει χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως την Ελλάδα, την Τουρκία και άλλους σημερινούς συμμάχους των ΗΠΑ όπως την Ιαπωνία και την Νότιο Κορέα. Σύμφωνα με τον Spykman όποιος ελέγχει την ευρασιατική ήπειρο ελέγχει τον κόσμο. Η θεωρία του Spykman αποτέλεσε τον πυρήνα της γεωπολιτικής στρατηγικής των ΗΠΑ, μια στρατηγική που άρχισε να υλοποιείται από τα τέλη της δεκαετίας του 1940 (δόγμα Τρούμαν, σχέδιο Μάρσαλ) και συνεχίζεται αναλλοίωτη μέχρι των ημερών μας (δόγμα Μπρεζίνσκι).

Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης αρχές της δεκαετίας του 1990 και την εμφάνιση στο προσκήνιο της μη κομμουνιστικής Ρωσίας ως μεγάλης δύναμης και ως δυνητικού αντιπάλου των ΗΠΑ, θεωρήθηκε μια μελλοντική Ενωμένη Ευρώπη που θα συμπεριελάμβανε την Ρωσία, μια Ευρώπη που θα είχε αυτόνομη γεωπολιτική υπόσταση και στρατηγική ως μέγας κίνδυνος για τα συμφέροντα των Αμερικανοσιωνιστών. Έτσι από το τέλος της δεκαετίας του 1990 οι ΗΠΑ κινητοποιούνται για να αποσταθεροποιήσουν την Ευρώπη και την Ρωσική Ομοσπονδία μέσω της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς, μέσω της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, μέσω της κρίσης στην Ουκρανία και μέσω της αθρόας λαθρομετανάστευσης.

Η πολιτική των ΗΠΑ για την Ευρώπη τις τελευταίες δυο δεκαετίες προωθεί μεν την ευρωπαϊκή ενοποίηση, αλλά μόνο στο πλαίσιο των θεσμών και στα πλαίσια πάντα του ΝΑΤΟ, το οποίο ελέγχουν απόλυτα στρατιωτικά και πολιτικά. Η ενοποίηση αυτή έχει ως στόχο να συμπεριλάβει και την Τουρκία, καθώς και τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών, έτσι ώστε η θεσμικά ενωμένη Ευρώπη να γίνει μια φυλετικά πολτοποιημένη ήπειρος και όχι μια Ενωμένη Ευρώπη των Εθνών. Μια Ενωμένη Ευρώπη των Εθνών αργά ή γρήγορα θα γινόταν ένας αντίπαλος γεωπολιτικός πόλος για τις ΗΠΑ, ένας πόλος που θα μπορούσε να εκτείνεται από την Πορτογαλία έως το Βλαδιβοστόκ και ο οποίος θα είχε διαφορετικά συμφέροντα από αυτά των Αμερικανοσιωνιστών.

Για να ευοδωθούν τα γεωπολιτικά σχέδια των ΗΠΑ η Ελλάδα πρέπει απαραίτητα να ανήκει ως υποτελής χώρα στον δακτύλιο του Spykman, διότι χωρίς την Ελλάδα ενταγμένη στο ΝΑΤΟ και στην φυλετικά ακαθόριστη ΕΕ η φιλοαμερικανοσιωνιστική Τουρκία θα ήταν αποκομμένη και ο δακτύλιος δεν θα μπορούσε να κλείσει. Ο στόχος λοιπόν των ΗΠΑ για την Ελλάδα είναι μέσω της αθρόας και ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης και της οικονομικής υποταγής στα σιωνιστικά τοκογλυφικά συμφέροντα, να γκρεμιστεί κυριολεκτικά η εθνική ταυτότητα του Ελληνικού Έθνους και να αμφισβητηθούν τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Μια αποδυναμωμένη Ελλάδα, μια δουλική Ελλάδα δεν θα έχει την δυνατότητα επιλογών και δεν θα μπορεί να αντισταθεί συμμαχώντας με το αντίπαλο δέος των ΗΠΑ.

Για τις ΗΠΑ και τους Αμερικανοσιωνιστές η ευρασιατική γεωστρατηγική περιλαμβάνει μια υποτελή και εξαρτημένη από την Ευρώπη των θεσμών Ελλάδα, μια Ελλάδα που σε θέματα Οικονομίας θα εξαρτάται από την Ευρώπη των τοκογλύφων και των τραπεζιτών και σε θέματα Ασφαλείας από την Τουρκία και το Ισραήλ.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που αμφισβητεί αυτά τα γεωπολιτικά σχέδια των ΗΠΑ για την πατρίδα μας και θα αντισταθεί με την βοήθεια του ελληνικού λαού μαχητικά στην περαιτέρω υλοποίηση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...