Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Το Ισραήλ αψηφά τις προσπάθειες του ΟΗΕ για να την ευθυγραμμίσουν με Int'l νόμο: Καθηγητής William A. Cook

Εικόνα: Καθηγητής William A. Cook


Με Kourosh Ziabari 01/03/2016

Σχεδόν επτά δεκαετίες μετά την έκρηξη του ό, τι αποδείχθηκε να είναι μια από τις πιο μακροχρόνιες, πιο βίαιες συγκρούσεις της σύγχρονης ιστορίας, η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση συνεχίζει να είναι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, και παρά την απώλεια τόσο πολύ την πολιτική και οικονομική πρωτεύουσα , αρνείται να επιλυθούν με ουσιαστικό και βιώσιμο τρόπο.



Σε μια πρόσφατη op-ed στο The New York Times, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν επανέλαβε έμφαση του στο απαραβίαστο της κατοχής, επισημαίνοντας ότι η απογοήτευση και τα παράπονα του παλαιστινιακού λαού αυξάνονται καθώς κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι "η καθημερινή πραγματικότητα της κατοχής προκαλεί θυμό και την απελπισία. "

Η επέκταση των οικισμών, η αποτυχία της διεθνούς κοινότητας να βοηθήσει περισσότερους από 5 εκατομμύρια Παλαιστίνιους πρόσφυγες εκτοπίστηκαν ως αποτέλεσμα της 1948 έξοδος και μείωση του πληθυσμού των παλαιστινιακές πόλεις και χωριά, και την κατανομή των διπλωματικών προσπαθειών για να φέρει τους Ισραηλινούς και Παλαιστινίους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχουν άφησε την κατάσταση στο κενό και να καταστεί το μέλλον απελπιστική.

Εν τω μεταξύ, το Τελ Αβίβ βρίσκει τις σχέσεις της με μερικούς από τους στενούς συμμάχους της ΕΕ σε κίνδυνο. Μόλις πρόσφατα, ένας γόνος ξέσπασε μεταξύ του Ισραήλ και της Σουηδίας μετά την Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Margot Wallström ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας σε «εξώδικη δολοφονία" του Ισραήλ των Παλαιστινίων αμάχων από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2015.

Ένας Αμερικανός καθηγητής πανεπιστημίου ο οποίος έχει σε μεγάλο βαθμό μελετήσει την ιστορία της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης, λέει η Ευρωπαϊκή ευρύ κοινό αντιδρά αρνητικά στη θεραπεία του Ισραήλ από τους Παλαιστίνιους, ενώ «οι ηγέτες τους είναι υποχρεωμένοι οικονομικά να παραβλέψει την ηθική υπέρ της προσωπικής και κρατικής συναίνεση" στο Ισραήλ.

Καθ William A. Cook ισχυρίζεται ότι το Ισραήλ έχει αψήφησε κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται από τα Ηνωμένα Έθνη για να το φέρει σε συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

William A. Cook είναι καθηγητής Αγγλικών στο Πανεπιστήμιο του La Verne στη νότια Καλιφόρνια. Υπηρέτησε για 13 χρόνια ως αντιπρόεδρος του πανεπιστημίου Ακαδημαϊκών Υποθέσεων. Καθ Cook έχει αποκτήσει το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Lehigh. Συμβάλλει στην CounterPunch, Pacific Free Press, αντιφρονούντα Φωνής και Πληροφοριών Εκκαθάρισης και έχει συνεργαστεί με την Παλαιστίνη Χρονικό ως συμβάλλοντας συντάκτης. Έχει έγραψε πολλά δοκίμια, op-επιμ και βιβλία σχετικά με την αραβο-ισραηλινής διένεξης.

Σε μια συνέντευξη με την Αλήθεια ΜΚΟ, ο καθηγητής Κουκ μοιράστηκε μαζί μας τις απόψεις του σχετικά με την κατάσταση των σχέσεων Ισραήλ-ΕΕ, στην πρόσφατη διαμάχη με τη Σουηδία και το κίνημα BDS κερδίζει έδαφος σε έναν αριθμό ευρωπαϊκών κρατών.

Ερ: Μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ βρίσκει πιο στενούς συμμάχους της μεταξύ των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια 2014 BBC World Service δημοσκόπηση έδειξε ότι το 64% των Γάλλων πολιτών, το 72% των Βρετανών, το 61% των Ισπανών και το 67% των Γερμανών δείτε Ισραήλ αρνητικά. Ποιος είναι ο λόγος γι 'αυτή την δυσαρέσκεια εναντίον του Ισραήλ στα μάτια των πολιτών από αυτές τις μεγάλες χώρες της ΕΕ, ενώ οι κυβερνήσεις τους συνήθως ρίξει το βάρος πίσω από το Ισραήλ και την υποστηρίξει σε διάφορες μορφές;

A: Μπορείτε να παραθέσουμε τα 2014 τα αποτελέσματα του BBC World Service Δημοσκόπηση που δηλώνουν απερίφραστα τη στάση της αρνητικότητας των Ευρωπαίων απέναντι στο Ισραήλ. Αυτή η κατανόηση έχει αυξηθεί όλο και πιο αρνητική από την εισβολή του 2006 στο Λίβανο, την επόμενη των Χριστουγέννων καταστροφή της Γάζας, και την πρόσφατη ανελέητη καταστροφή της Γάζας ορατή σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως ήταν στους Ισραηλινούς που την είδε από πλαγιές με ξαπλώστρες κάνοντας γραφικά η νοοτροπία που διαμορφώθηκε από τη σιωνιστική κυβέρνηση. Ωστόσο, οι κυβερνήσεις των αντίστοιχων χωρών τους υποστηρίζουν οικονομική, στρατιωτική και διπλωματική ανάγκες του Ισραήλ. Αυτή είναι η απάντησή σας: οι Ευρωπαίοι αντιδρούν στην βαρβαρότητα του τρομοκρατικό κράτος του Σιωνισμού, αλλά οι ηγέτες τους είναι υποχρεωμένοι οικονομικά να παραβλέψει την ηθική υπέρ της προσωπικής και κρατικής συναίνεση στις απαιτήσεις των Σιωνιστών ». Το ίδιο ισχύει και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και το ποσοστό της αρνητικότητας θα είναι ελαφρώς λιγότερο, επειδή οι Αμερικανοί θωρακισμένο από το σιωνιστικό-ελεγχόμενο τύπο και το σιωνιστικό-ελεγχόμενο Κογκρέσο.

Ερ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μακρά ταχθεί υπέρ της λύσης των δύο κρατών ως η πιο βιώσιμη απάντηση στις περισσότερες από έξι δεκαετίες της ισραηλο-παλαιστινιακής σύγκρουσης. Η εκλογή του Βενιαμίν Νετανιάχου, για τέταρτη συνεχόμενη θητεία ως πρωθυπουργός του Ισραήλ σε συνδυασμό με την αναβίωση του ακροδεξιού Λικούντ Κόμμα στην Κνεσέτ έχει εν μέρει σβήσει ελπίζει ότι το καθεστώς των δύο κρατών θα υλοποιηθεί στο άμεσο μέλλον. Ποια είναι η άποψή σας για τις προσπάθειες της ΕΕ να προωθήσει την ιδέα ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους;

Α: Ιστορικά από το 1947, η λύση των δύο κρατών έχει υπάρξει μέσω ενός ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών να το εγκρίνει. Ο ΟΗΕ δεν ενήργησε επίσημα για την πρόταση αυτή, διότι ποτέ δεν προσήχθη ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας. Οι ΗΠΑ μέσω του [προέδρου Χάρι] Τρούμαν και η Σοβιετική Ένωση μετά από το κοστούμι ενέκρινε το ισραηλινό κράτος και ο ΟΗΕ δέχθηκε ότι το έθνος ως μέλος της οργάνωσης το 1949. Από αυτήν την ημερομηνία, το κράτος του Ισραήλ έχει αψήφησε κάθε δυνατή προσπάθεια από τον ΟΗΕ για να να το φέρει σε συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και τους χάρτες του ΟΗΕ.Πράγματι, πριν από δύο μήνες, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε 164-5 για τη μόνιμη κυριαρχία του παλαιστινιακού λαού στο έγγραφο A / 70/480, συμπεριλαμβανομένης της εν λόγω δράσης λεπτομερή διαπόμπευση της περιφρόνησης του σιωνιστικού κράτους με αναφορές σε πολλαπλά ψηφίσματα που ενέκρινε κατά τα προηγούμενα έτη . Αλλά η ενέργεια που συνιστάται από τη Γενική Συνέλευση το 1947, το ψήφισμα 181, παραμένει η βάση για τη λύση των δύο κρατών. Ισραηλινή δράση στο να κλέβει παλαιστινιακά εδάφη μετά την ημερομηνία αυτή καθιστά την λύση των δύο κρατών πρακτικά αδύνατη.

Κατά συνέπεια, ως απάντηση στην ερώτησή σας, την άποψη μου για τις προσπάθειες της ΕΕ να προωθήσει ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, θεωρώ ότι είναι μια μάταιη άσκηση, εκτός αν αναγνωρίζει ότι το Ισραήλ πρέπει να αναγκαστούν να παραιτηθούν από περισσότερο από το 25% της γης που κατέχει τώρα, και η ζήτηση του ΟΗΕ ότι το ψήφισμα 181 να είναι η βάση για την UN-ελεγχόμενη διαπραγματεύσεις εάν δύο πληθυσμοί είναι να ζουν στην Παλαιστίνη. Αν τα Ηνωμένα Έθνη παραμένει κλειδωμένη κάτω από το βέτο των ΗΠΑ υπέρ του Ισραήλ, καμία δικαιοσύνη μπορεί να ασκηθεί στο λαό της Παλαιστίνης. Ως εκ τούτου, ο ΟΗΕ και όλα τα κράτη μέλη της πρέπει να αναγκάσει ένα μέσο με το οποίο μπορεί να παρακαμφθεί ότι το βέτο, αν είναι να ενεργεί για τους σκοπούς που έφερε τον ΟΗΕ σε ύπαρξη στην πρώτη θέση. Και στη δημιουργία του σχεδίου κατανομής το 1947, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, πρέπει να φέρουν την ευθύνη για την αδικία που έγινε στον παλαιστινιακό λαό. Όπως δομημένη σήμερα, ο ΟΗΕ είναι ένας αβοήθητος λιλιπούτειο πληθυσμού που προσπαθούν μάταια να καθηλώνουν τις ΗΠΑ Γκιούλιβερ. Αν είναι να δράσει ως η φωνή του κόσμου, πρέπει να έχει τα μέσα για να κάνει ακριβώς αυτό. Μόνο μια ηχηρή και συνεχή επιθετική εκστρατεία για να makeover ο ΟΗΕ μπορεί να σπάσει αυτό το αδιέξοδο.

Ίσως αν ο κόσμος κοινότητες ήταν να επενδύσει $ 25 εκατομμύρια για να αντισταθμίσει την ισραηλινή μηχανή δημοσίων σχέσεων που δικαιολογούν την κατοχή του, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών θα μπορούσε να προσφέρει νομοθεσία που θα διορθώσει το δικαίωμα του βέτο και αφήστε τον κόσμο να μιλήσει κατά της αδικίας.

Οι άνθρωποι του κόσμου έχουν καταστήσει σαφές ότι το Ισραήλ πρέπει να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους και να εργαστούν για τη δημιουργία του παλαιστινιακού κράτους από το Ισραήλ καταλαμβάνει όλα, αλλά το 22% του συνόλου των παλαιστινιακών εδαφών. Ισραήλ στο πλαίσιο σημερινή κυβέρνηση του έχει δεσμευθεί να μην έχουν ένα παλαιστινιακό κράτος στα δυτικά του Ιορδάνη. Ακόμα και τώρα που κλέβει περισσότερο έδαφος στη Δυτική Όχθη και γελάει με τον Αμερικανό Πρόεδρο και coddles το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών από το κουνάμε πράσινο πλάτες μπροστά τους.

Ερ: Αυτό είπε, θα επιδεινωθεί η ΕΕ-Ισραήλ δεσμούς εάν η λύση των δύο κρατών δεν έχει μεταφραστεί σε πραγματικότητα και η κατοχή παραμένει;

Α: Θα επιδεινωθεί η ισραηλινή-ΕΕ δεσμούς; Όχι, αν η ΕΕ υποκλίνεται πριν από τα χρήματα και συνθηκολογεί με τους διεθνείς εξαναγκασμό, καθιστώντας την κλοπή και η δωροδοκία ισχύει στρατηγικές για τις διεθνείς διαπραγματεύσεις. Οι σιωνιστικό κράτος ανάγκες αγοράζουν μόνο από μια μερικά σε κάθε μεγάλη χώρα της ΕΕ, όπως η Κάμερον στη Βρετανία και Hollande στη Γαλλία για τον έλεγχο της ψηφοφορίας. Ποτέ δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον για τα ευρωπαϊκά ή αμερικανικό λαό. Από την εποχή του Μοσέ Νταγιάν στην δεκαετία του '40, που κάνουν ό, τι θέλουν, όταν θέλουν και χλευάζουν όσους αντιτίθενται. "Αμερικανοί φίλοι μας, μας προσφέρουν χρήματα, όπλα, και την παροχή συμβουλών.Έχουμε λάβει τα χρήματα, παίρνουμε τα όπλα, και να αρνηθεί την παροχή συμβουλών "στο The Wall σιδήρου, σ. 316.

Ερ: Ας φτάσουμε στην τελευταία αψιμαχία μεταξύ του Ισραήλ και της Σουηδίας. Η σχέση μεταξύ των δύο χωρών έχει δει συχνά σκαμπανεβάσματα τα τελευταία χρόνια, και σε πολλές και διάφορες συγκυρίες, ξανάρχισαν να πικρή διπλωματική διαχωριστικά. Μία από αυτές τις κρίσιμες συγκυρίες ήταν η γραμμή που ακολούθησε η δήλωση του Σουηδού Υπουργού Εξωτερικών Margot Wallström, τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, όταν απαίτησε μια έρευνα για «εξώδικη δολοφονία» του Ισραήλ από τους Παλαιστίνιους. Πώς βλέπετε τις διακυμάνσεις των σχέσεων της Σουηδίας και του Ισραήλ, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι η Σουηδία έχει συμβατικά διατηρηθεί στενή και ανενόχλητοι δεσμούς με το Ισραήλ;

Α: Είναι σαφές ότι η Σουηδία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών της, δεν έχει ξεχάσει τις ουσιαστικές ηθικά ζητήματα που περιβάλλουν την κατοχή και την καταπίεση του λαού της Παλαιστίνης. Η επιμονή της για την ανίχνευση των τελών των εξωδικαστικών εκτελέσεων πηγαίνει κατευθείαν στη νομική πηγή του πολιτισμένου κράτους, δεδομένου ότι η χρήση του θα ήταν απόδειξη ότι το Ισραήλ δεν είναι πλέον ένα δημοκρατικό κράτος διοικείται από αναγνωρισμένο νόμους των Ηνωμένων Εθνών, αλλά από ανελέητο τρομοκράτες που σκοτώνουν σε θα αδιαφορώντας για τη διεθνή δικαιοσύνη. Μήπως υπεράσπιση της για την φυλακή, όσοι κρατούνται χωρίς απαγγελία κατηγορίας για χρόνια σε έναν χρόνο, μερικοί δολοφονήθηκαν στη φυλακή, και εκείνα που αλιεύονται στο στόχαστρο του όπλου ενός ελεύθερου σκοπευτή διαταράξει τις σιωνιστικές πολιτικοί; Όχι, όμως, προσθέτοντας ηθική κατακραυγή Margot Wallström κατά τέτοιο βαρβαρότητα στη σουηδική ιστορία για λογαριασμό της δικαιοσύνης για τους Εβραίους και τους Παλαιστίνιους ενισχύει τη φήμη του σουηδικού λαού πριν από ολόκληρο τον κόσμο. Ήταν μετά από όλα Count Folke Bernadotte της Σουηδίας ο οποίος, το 1948, σκοτώθηκε από μέλη της εβραϊκής υπόγεια οργάνωση LEHI, παρόλο που ο ίδιος είχε σώσει χιλιάδες Εβραίους από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ως διαπραγματευτής του ΟΗΕ. Η πραγματικότητα ότι η δολοφονία του είχε μια εκτέλεση έγινε από τους Σιωνιστές μαρτυρεί μόνο για την αρχή έκδοσης όλες οι ερωτήσεις σας να αυξήσει: Είναι το ισραηλινό κράτος ένα νόμιμο κράτος και μια εποικοδομητική μέλος του ΟΗΕ; Η απάντηση είναι όχι και μόνο τα κράτη μέλη της εν λόγω οργάνωσης να αναλάβει δράση εναντίον της για την επιβολή των ηθικών ενεργειών ζήτησε από την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αλλά παραβιάζονται συστηματικά από το κράτος του Ισραήλ.

Ερ: Η αντίδραση του Ισραήλ στην κριτική της σουηδικής FM της συσκευής ασφαλείας του Τελ Αβίβ ήταν εξαιρετικά πρύμνη. Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε σε δήλωσή του ότι η Σουηδία δεν θα έχει κάποιο ρόλο στο μέλλον διπλωματική εμπλοκή με τους Παλαιστινίους πια. Είναι ο αποκλεισμός της Σουηδίας από τις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης μέσω διαπραγματεύσεων στην κρίση μια ρεαλιστική απόφαση;

Α: Σε απάντηση σε [αυτή] ερώτημα, μπορεί να δηλωθεί μόνο ότι το Ισραήλ εκμεταλλεύτηκε απαιτήσεις Wallstrom πάνω μηχανισμό ασφαλείας της απαντώντας aggressively.They χρησιμοποιείται δήλωσή της για να καταδικάσουν τους επικριτές του Ισραήλ χωρίς να διαταραχθεί προσπάθειά τους να πείσουν τους ηγέτες της ΕΕ ότι γνωρίζει καλύτερα πώς να ασχοληθεί με τους τρομοκράτες - επειδή έχει να υπερασπιστεί τους ανθρώπους της. Εκείνοι που πιστεύουν ότι το Ισραήλ και τον πρωθυπουργό της, αποκλείοντας τη Σουηδία από μελλοντικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, έχουν λάβει κάποια σοβαρά βήματα που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους τη δυνατότητα ειρηνευτικών προσπαθειών παιδί. Το Ισραήλ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις? ότι δεν συμμετείχε ποτέ σοβαρά στη δημιουργία δύο κρατών, ποτέ.

Q: Λοιπόν, τι είναι η άποψή σας για κατασκευές οικισμό του Ισραήλ στα εδάφη πέρα ​​από τα σύνορα του 1967; Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ για τις συνέπειες των δραστηριοτήτων οικισμού αρκετές φορές και μία φορά είπε Ilana Νταγιάν του ισραηλινού Channel 2 τηλεόραση ότι με την επιμονή των στρατηγικών που το Ισραήλ έχει θέσει σε εφαρμογή, θα ήταν δύσκολο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να υπερασπιστεί πιστός σύμμαχος της στη Μέση Ανατολή μακροπρόθεσμα. Στις 18 Ιανουαρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε επίσης ψήφισμα επικρίνοντας τις κατασκευές οικισμός στα Κατεχόμενα Εδάφη. Με τη σαφή αντίθεσή έρχονται από την Ουάσιγκτον και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, θα συνεχίσει το Ισραήλ την επιβολή αμφιλεγόμενη πολιτική διευθέτηση της ανεμπόδιστη;

Α: Kourosh, ξέρετε έχω ερευνήσει το θέμα σε βάθος. «Τα δεινά των Παλαιστινίων" που δημοσιεύθηκε από Macmillan το 2010 και να επανεκδοθεί το χαρτόδετο βιβλίο μέσα σε δύο μήνες περιγράφει λεπτομερώς τη σιωνιστική πρόθεση για την εξάλειψη κάθε αραβικό από τη γη της Παλαιστίνης, όπως αναφέρεται στην ίδια τους τα λόγια από τα έγγραφα που κατασχέθηκαν από την εντολή της αστυνομίας στην 1940. Η επεξεργασμένη τόμος περιέχει κεφάλαια από τον παγκοσμίου φήμης συγγραφείς που περιγράφουν με ζωηρές λεπτομέρειες ότι η γενοκτονία συνεχίζεται στην πρώτη δεκαετία του νέου αιώνα.

Τι μπορώ να σκεφτώ για την κατασκευή οικισμού στα εδάφη πέρα ​​από τα σύνορα του 1967; Τι γίνεται με την πρόθεση των Σιωνιστών »για να απαλλαγούμε από τους Άραβες πριν από την κυβερνητική εντολή θα μπορούσε να βγείτε από τη γη και 418 πόλεις και χωριά καταστράφηκαν, μερικοί πριν ανακοινώθηκε η« Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας »στις 14 Μάη 1948; Το κράτος του Ισραήλ που διακηρύχθηκε στη ολοσέλιδες διαφημίσεις που θα τηρήσει το σχέδιο κατανομής, όπως παρουσιάστηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Ποτέ δεν το έκανε. Οι Σιωνιστές δεν είχαν τα σύνορα στο μυαλό πριν από το σχέδιο κατανομής και δήλωσε στα έγγραφα αυτά ότι αν χρειαζόταν περισσότερη γη θα το πάρετε. Στην πραγματικότητα, το σχέδιο κατανομής έγινε το όχημα για την επέκταση που γνωρίζουμε σήμερα. Το Ισραήλ δεν έχει σύνορα, έτσι ώστε να μιλάμε για σύνορα του 1967 είναι να αγοράσουν στα ψέματα που έχουν διαπραχθεί από αυτή την κατάσταση για την περαιτέρω ατζέντα τους ότι πίσω από κλειστές πόρτες περιλαμβάνει όλα Μεγάλου Ισραήλ, από τον Ευφράτη στο Νείλο. Η ερώτησή σας, θα συνεχίσει το Ισραήλ την επιβολή αμφιλεγόμενη πολιτική εποικισμού της; Ναι, εκτός και αν οι ΗΠΑ αποφασίζει να σταματήσει τη χρηματοδότηση του Ισραήλ συνολικά. Αυτό δεν μπορεί να γίνει, διότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ ανήκει στους Σιωνιστές και όποιος πιστεύει ότι χρήζουν μόνο ελέγξτε τις ψηφοφορίες στο Κογκρέσο, μια διαβουλευτική σώμα που ψηφίζει το 100% σχεδόν σε οποιοδήποτε θέμα έφερε σε αυτήν από AIPAC.

Ερ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε το Νοέμβριο του περασμένου έτους να εκδώσει κατευθυντήριες γραμμές για την επισήμανση των προϊόντων που εξάγονται προς τα κράτη μέλη από τους οικισμούς στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη. Τα προϊόντα αυτά αντιπροσωπεύουν μόνο το 1% του συνόλου της ισραηλινής εμπορίου στην ΕΕ, αλλά η συναίνεση για την επισήμανσή τους έχει συμβολική σημασία. Μήπως η κίνηση αυτή σημαίνει ότι το κίνημα βάσης BDS έχει εξοφληθεί και έχουν παρατηρήσει από τους ηγέτες της ΕΕ;

Α: Αυτή η ερώτηση είναι η μόνη ελπίδα στους ανθρώπους του κόσμου μικρότερη από τη διάλυση της σημερινής δομής του ΟΗΕ. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ηθικά για την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ. Η Βρετανική Εντολή δεν οραματίζονται ένα εβραϊκό κράτος στην Παλαιστίνη - δείτε τα δεινά των Παλαιστινίων, τμήμα 3. Η σιωνιστική εξουσία είναι κοσμική? δεν βασίζεται στην εβραϊκή πίστη, εκτός όταν πρόκειται για διεκδίκηση μιας "ιστορικής" δικαίωμα στη γη δόθηκε από Γιαχβέ. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία ιστορική απόδειξη ότι οι εκτάσεις αυτές ποτέ δόθηκε στους Εβραίους, ούτε υπάρχουν ενδείξεις ότι οι δυνάμεις του Ιησού του Ναυή κατέκτησαν οι Χαναναίοι ή Χετταίων ή Φερεζαίους et al. Οι αρχαιολογικές μελέτες, όπως ανακαλύφθηκαν δεν είναι σε συγχρονισμό με τις ιστορίες της Βίβλου. Άλλοι άνθρωποι εγκαταστάθηκαν και έζησαν σε αυτή τη γη και έχουν τόσο πολύ ιστορικό δικαίωμα να τους Εβραίους. Υπάρχει μόνο ένα λογικό και πολιτισμένο τρόπο για να καθορίσουν τους ιδιοκτήτες της γης της Παλαιστίνης και ότι είναι στα Ηνωμένα Έθνη και χάρτες της, όπως συμφωνήθηκε από 194 έθνη. Μποϊκοτάζ, εκποιήσεις και οι κυρώσεις μπορεί να είναι η μόνη οδός για να αναγκάσει το Ισραήλ να κατανοήσει το γεγονός αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...