Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Ειδήσεις ΑΠΟ την ΕΡΤ Καβάλας

Δςλτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Έναρξη μονοδρόμησης τμήματος της οδού Βενιζέλου
Σε ισχύ τίθεται από αύριο Τετάρτη (17 Φεβρουαρίου) στις 8 το πρωί, το μέτρο της μονοδρόμησης της οδού Βενιζέλου με κατεύθυνση από τον κόμβο Φαλήρου προς την οδό Δαγκλή, κατ’ εφαρμογή της μελέτης εργοταξιακής σήμανσης που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Πρόκειται για την έναρξη των εργασιών στο συγκεκριμένο τμήμα της οδού Βενιζέλου στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Βιοκλιματική αναβάθμιση τμήματος του αστικού κέντρου της πόλης της Καβάλας»,




Καβάλα: Ερώτηση Παναγιωτόπουλου για τα κέντρα προσφύγων σε Α.Μ.-Θ.
Διευκρινίσεις σχετικά με το σχεδιασμό της κυβέρνησης ως προς τη δημιουργία κέντρου υποδοχής προσφύγων-μεταναστών στη θέση των Κ.Α.Α.Υ. στην Κεραμωτή του Δήμου Νέστου και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ζητά με σχετική ερώτησή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο βουλευτής ρωτά αν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες καθώς και ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ως προς τη δημιουργία κέντρων υποδοχής προσφύγων – μεταναστών στην ευαίσθητη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
«Είχα δημοσιογραφικές πληροφορίες»
Μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας, ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήγησε ότι οι πληροφορίες που έχει προέρχονται από δημοσιογραφικές πηγές και όφειλε να καταθέσει ερώτηση στην Βουλή για να ξεκαθαριστεί το θέμα.
«Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο»
Από την πλευρά του, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, Γιώργος Παπαφιλίππου διαψεύσει κατηγορηματικά, με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Καβάλας, το ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων στην Κεραμωτή, θέμα που προέκυψε μετά από την ερώτηση του κ.Παναγιωτόπουλου. Ο κ. Παπαφιλίππου διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία βάση στην πληροφόρηση του κ. Παναγιωτόπουλου. Η Ενημέρωση που έχει από την κυβέρνηση καθιστά σαφές ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.

Καβάλα: «Χρήσιμη η δράση των εθελοντών στο λιμάνι»
Στο μεταξύ, ο τέως δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής με δήλωσή του, παίρνει θέση στο θέμα της βοήθειας προς τους πρόσφυγες που προσφέρουν εθελοντές της πόλης στο λιμάνι, σε αντίθεση με όσα εκφράστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα και τον δημοτικό σύμβουλο Ευάγγελο Παππά.
«Είναι γνωστό πως η βοήθεια προς τους ξένους έρχεται δεύτερη, αφού τόσο ο Δήμος όσο και οι Σύλλογοι βοηθούν πρώτα κάθε Έλληνα και Καβαλιώτη που δυσκολεύεται, είναι σποραδική και συμπτωματική, αφού σχετίζεται με την έλευση πλοίων, υποκαθιστά την παντελή έλλειψη κρατικής φροντίδας προς κατατρεγμένους ανθρώπους και είναι χρήσιμη για το σύντομο και ειρηνικό πέρασμά τους από την πόλη» αναφέρει κ.Σιμιτσής.

Καβάλα: Συνεχίζεται το έργο της Διασυλλογικής για τους πρόσφυγες
Συνεχίζεται η διασυλλογική προσπάθεια των εθελοντών της Καβάλας σε ό,τι αφορά την υποδοχή των προσφύγων στο λιμάνι της Καβάλας «σε μία προσπάθεια να τους απαλύνουν το ταξίδι τους για τα σύνορα», όπως δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου «Αγ.Νέστωρ», Νίκη Ανέστη. Οι ανάγκες της Διασυλλογικής εντοπίζονται κυρίως σε μπουφάν, ξηρούς καρπούς, παιδικά σκουφάκια και κασκόλ. Η κ.Ανέστη ευχήθηκε να βρεθεί μια οριστική λύση και να μην χρειάζεται να ταξιδεύουν/

Καβάλα: Συνάντηση Καφεζυθοπωλών
H Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας καλεί τα μέλη του Σωματείου Καφεζυθοπωλών και Ιδιοκτητών Καφετεριών Καβάλας σε συνάντηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στις 2.30 μετά το μεσημέρι, για να συζητηθούν τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τον κλάδο.

Καβάλα: Έκκληση στους αγρότες των μπλόκων από το υπεραστικό ΚΤΕΛ
Παράκληση να μην επιβαρύνονται οι άλλες επαγγελματικές και λοιπές τάξεις από τους αποκλεισμούς των δρόμων από τους αγρότες, ζητά με ανακοίνωση του το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, που υπολειτουργεί λόγω των μπλόκων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του, Παναγιώτη Τσεντεμεϊδη. ‘Όπως ξεκαθάρισε, μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας, είναι στο πλευρό των αγροτών, πλην όμως ζήτησε από αυτούς να βρεθεί μία συμβιβαστική φόρμουλα ούτως ώστε να μπορούν να εκτελούνται τα δρομολόγια με μεγαλύτερη σταθερότητα..

Δράμα: Ημερίδα για τα αρωματικά φαρμακευτικά φυτά
Ενημερωτική ημερίδα για την καλλιέργεια των Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών (ΑΦΦ) και τη Φαρμακογνωσία, διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ), στο 5ο χλμ. Δράμας – Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...