Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΣ-ΦΥΓΙΚΟ


Προσέξτε κάτι απλό :
Η Ε.Ε. στη βασική της χάρτα, επιβάλλει στα κράτη-μέλη, τη χορήγηση ασύλου, είτε πολιτικού, είτε προσφυγικού, σε όποιον το αιτείται, εφόσον πληρούνται μερικές βασικές προυποθέσεις.
Να υπάρχει πολιτική αστάθεια κι επιβολή καθεστώτος με τη βία ή εμπόλεμη ή εμφύλια σύρραξη, στη χώρα προέλευσης του αιτούντος και ο ίδιος να είναι υπό δίωξη ή να κινδυνεύει η ζωή του.
Άρα το ζήτημα είναι απλό. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στη τουρκία και θεωρούν ότι πληρούν αυτές τις προυποθέσεις και οι ίδιοι θεωρούν ότι θα είναι ασφαλείς στη Γερμανία ή στην Αυστρία, ή στην Αγγλία κλπ, δεν έχουν παρά να πάνε μέχρι την Άγκυρα ή την Κωνσταντινούπολη και να αιτηθούν άσυλο, στην εκεί Πρεσβεία αυτών των κρατών.
Τόσο απλά...... Εκείνοι όμως τι κάνουν; Πληρώνουν χιλιάδες ευρώ σε δουλέμπορους, φοράνε ένα σωσίβιο, μπαίνουν σε ένα θαλασσοπνίχτη και διασχίζουν το Αιγαίο, για να στοιβαχτούν κατόπιν σε αποθήκες, λεωφορεία, πλατείες και στα κλειστά σύνορα, παίζοντας φάπες με ντόπιους και αστυνομικές αρχές. Γιατί άραγε;
Μα είναι προφανές: αν πάνε στη Πρεσβεία, όπως ανέφερα παραπάνω, οι Διπλωμάτες εκεί, είναι υποχρεωμένοι ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΑΣΥΛΟ !! Απλά διότι με βάση τη σχετική νομοθεσία και συμφωνίες, ΔΕΝ πληρούν τις προυποθέσεις, από τη στιγμή που βρίσκονται στο έδαφος της τουρκίας. Αν κάποιος υποχρεούται να εξετάσει αίτημά τους για άσυλο, είναι μόνο η τουρκία. Η οποία όμως επειδή δεν είναι μέλος της Ε.Ε. δεν δεσμεύεται να παραχωρήσει άσυλο αν δεν θέλει.
Άρα, οι διοικούντες την Ε.Ε. και την Ελλάδα και την τουρκία και το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ. Δεν υπάρχει προσφυγικό θέμα. Είναι μια μεγάλη απάτη προς την Ελλάδα και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Τους λόγους δεν έχω το "πολιτικό βάθος" να εξηγήσω. Αλλά εδώ ισχύει ο νόμος του Ασανσέρ: αν βρίσκεσαι μέσα σε ένα ασανσέρ, γεμάτο με κόσμο και κάποιος την αμολήσει, δεν χρειάζεται να ξέρεις ποιος την άφησε. Απλά σου βρωμάει.
Γιατί μας λένε ψέματα εκείνοι που έχουμε ψηφίσει για να μας προστατεύουν; Ποιός τους προστατεύει από το αδίκημα της απιστίας απέναντι στο λαό;; (MYPMIΔONAΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...