Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΗΠΑ σε Σόιμπλε: Τελειώνετε με την αξιολόγηση


«Να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις» λέει ο Τζακ Λιου | AP Photo/Alex Brandon.efsyn.gr

Αυστηρό μήνυμα προς την Ευρώπη φαίνεται πως έδωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, σε συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Οι ΗΠΑ ζητούν την ολοκλήρωση «χωρίς καθυστέρηση» της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

«Προτροπές» προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τον Αμερικανό ομόλογό του Τζακ Λιού για γρήγορη ολοκλήρωση της πρώτη αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου του, είχε συζήτηση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την οποία του ζήτησε «να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις η αξιολόγηση», ενώ παραδέχθηκε ότι απομένει ακόμη σημαντική δουλειά μεταξύ των διαφόρων πλευρών.

Ο Τζακ Λιου προσέθεσε ότι «είναι σημαντικό οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τη δέσμευσή τους και να θέσουν το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη τροχιά μέσω μέτρων για την ελάφρυνσή του», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας γενικώς για την οικονομία από τη σύνοδο των G20 στη Σανγκάη, πρότεινε τη χρήση όλων των διαθέσιμων εργαλείων πολιτικής για τη στήριξη της οικονομίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνεδρίασης ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών τόνισε την ανάγκη οι χώρες να αποφύγουν την ανταγωνιστική υποτίμηση νομισμάτων.

Συνέχισε λέγοντας ότι «αυτό σημαίνει να χρησιμοποιηθούν οι δημοσιονομικοί μοχλοί, καθώς και η νομισματική πολιτική και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...