Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Προηγείται ο Σκιόλι στην Αργεντινή: Θα χρειαστεί και 2ος γύρος


Υποψήφιος για την προεδρία της Αργεντινής Daniel Scioli παρακολουθεί εκδήλωση κλεισίματος της εκστρατείας του στο Λούνα Παρκ στο Μπουένος Άιρες, Αργεντινή.  Οι Αργεντινής γενικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 25 Οκτωβρίου 2015, με Scioli και ηγέτη της αντιπολίτευσης Mauricio Macri ως κύριους διεκδικητές.  EPA / DAVID FERNANDEZΟ Ντανιέλ Σκιόλι, υποψήφιος της κεντροαριστεράς, έχει ευρύ προβάδισμα μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Αργεντινή, σύμφωνα με τα δημοσκοπήσεις εξόδου που μεταδόθηκαν μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα χρειαστεί η διεξαγωγή και 2ου γύρου εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου, καθώς ο Σκιόλι δεν φαίνεται να κερδίζει την απαραίτητη πλειοψηφία.

Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του αντιπολιτευόμενου υποψηφίου Μαουρίσιο Μάκρι υποστήριξε πως για την ανάδειξη προέδρου θα χρειασθεί δεύτερος γύρος.

Για να κερδίσει από τον πρώτο γύρο, ένας υποψήφιος χρειάζεται το 45% των ψήφων ή 40% και απόσταση 10 ποσοστιαίων μονάδων από τον επόμενο υποψήφιο.

Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...