ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ;
Στην Λωζάνη το 1923, η Κοινωνία των Εθνών έκρινε πως Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, δεν δύνανται να συνυπάρχουν στις ίδιες περιοχές, τόσο στην Ελληνική επικράτεια, όσο και στην Τουρκική – Παρομοίως έκρινε και για τις Βουλγαρικές, καθώς και άλλες Βαλκανικές περιοχές.
Τα κύματα των λαθρομεταναστών, εξακολουθούν να κατακλύζουν την Ελλάδα με αμείωτο ρυθμό.
Ήδη από επίσημα χείλη αξιωματούχων διατυπώνονται βάσιμες υπόνοιες, ότι μεταξύ των παράνομων μεταναστών, διεισδύουν στην χώρα μας, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους παριστάνοντας τους πρόσφυγες.
Πέραν των ανωτέρω, τα δημογραφικά στοιχεία δείχνουν πτωτική πορεία των γεννήσεων και καταδεικνύουν την μοιραία συρρίκνωση του Χριστιανικού πληθυσμού της Ελλάδος.
Που θα καταντήσει μέχρι το 2023, σε μια Ισλαμική χώρα.
Υπάρχει όμως και μια άλλη σπουδαιότερη διάσταση στο θέμα των ισλαμιστών λαθρομεταναστών.
Και αυτή ανατρέχει στο σκεπτικό της Συνθήκης της Λωζάνης, που οδήγησε στην ανταλλαγή πληθυσμών, μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
Διαβάστε το κρίσιμο ερώτημα που θέτει ο ερευνητής-δημοσιολόγος κ. Γιώργος Ανεστόπουλος:
***
Θα ρωτήσω για μία ακόμη φορά και θα το επαναλαμβάνω διαρκώς αφού δεν το κάνει κανείς άλλος και αφού δεν υπάρχει ουδείς να το θέσει τόσο στα «περιβόητα ΜΜΕ» όσο και στη Βουλή όσο και στα διεθνή fora:
«Στη Λωζάννη το 1923 η Κοινότητα των Εθνών έκρινε πως Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι δεν δύνανται να συνυπάρχουν στις ίδιες περιοχές, τόσο στην Ελληνική επικράτεια όσο και στην Τουρκική, καθ” ότι κάτι τέτοιο οδηγούσε ΠΑΝΤΑ και αναπόφευκτα σε Πολεμικές περιπέτειες όλη την ευρύτερη περιοχή.
Παρομοίως είχε κρίνει και νωρίτερα για τις Βουλγαρικές και γενικότερα άλλες Βαλκανικές περιοχές.
Με αυτό το σκεπτικό οδηγήθηκαν στην απόφαση για την μεγαλύτερη μαζική μετακίνηση/ανταλλαγή πληθυσμών – που γενικά είχε σημειωθεί ποτέ – μεταξύ των εμπλεκομένων χωρών.
Στην περίπτωσή μας κυρίως με την Τουρκία…
…Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε πως ο αριθμός των μουσουλμάνων στην Ελλάδα αυξάνει ραγδαία, αγγίζοντας κατά ορισμένες εκτιμήσεις τις κάμποσες εκατοντάδες χιλιάδες έως – κατ” άλλες – μερικά εκατομμύρια.
…Το ερώτημα που προκύπτει είναι:
Οι αποφάσεις διεθνών οργανισμών – ιδίως τόσο σοβαρές που κρίθηκε στο παρελθόν πως μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές συρράξεις – είναι ή όχι έγκυρες σε βάθος δεκαετιών;
Η απόφαση εκείνη της Κοινωνίας των Εθνών παραμένει ή όχι ακόμη έγκυρη και ισχυρή;
Η απόφαση εκείνη ανατράπηκε μήπως ποτέ από κάποια άλλη πιο πρόσφατη ισότιμη του ΟΗΕ;
Εάν όχι, τότε γιατί επετράπη να εξελίσσεται κάτι (η «τεχνητή γέννηση» μιας τεράστιας ισλαμικής ομάδας εντός της Χριστιανικής Ελλάδας) που υπάρχουν όλα μα όλα τα εχέγγυα και βεβαιώσεις πως θα οδηγήσει σε μια πάρα πάρα πολύ σοβαρή σύρραξη όπου θα επηρεαστεί βαρύτατα όχι μόνον η Ελλάδα αλλά όλη η ευρύτερη ευαίσθητη περιοχή Βαλκανίων, Ευρώπης, Καυκάσου, Μέσης Ανατολής, Αφρικής;
Το ερώτημα αυτό δεν θα έπρεπε να τεθεί με κάθε επιμονή από κάποιους – αν όχι την ίδια την επίσημη Ελληνική Πολιτεία – στον ΟΗΕ – και όχι μόνον;
Γιώργος Ανεστόπουλοςelthraki.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
skaleadis