Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΣαΤυΡόΠρΟκΕς Νο 68 – Ο Κομαντάντε Τσε Λοβέρδο, η χύτρα και το ρουκετοβόλο

Ο Κομαντάντε Τσε Λοβέρδο, η χύτρα και το ρουκετοβόλο

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

- Η στήλη αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τον αμέριστο θαυμασμό της στον αγωνιστή-επαναστάτη Τσε Λοβέρδο αφιερώνοντάς του τους στίχους ενός πολύ γνωστού τραγουδιού.

Πυξίδα μέσα στο χρόνο/ ο ΕΟΠΥΥ που έχεις φτιάξει

Τα μέτρα που έχεις ψηφίσει/και όσα έχεις χαλάσει

Εδώ θα μείνουν για πάντα/ όσα έχεις γκρεμίσει

Φωτιά παντού έχεις σκορπίσει/Κομαντάντε Τσε Λοβέρδο



Σα θρύλος γύρω καλπάζεις/από τη ΝΕΤ ως το Μέγκα

Με το Γιωργάκη τα βάζεις/τη ρικσυ σου ετοιμάζεις

Γενόσημα έχεις φτιάξει/για να σκοτώσεις τη φτώχεια

Τα στήθη σου έχεις προτάξει/Κομαντάντε Τσε Λοβέρδο



- Αχ βρε Ανδρέα! Πού να το φανταζόσουν ότι θα εισέπραττες την αχαριστία του πρώην αρχηγού σουόταν, μόνο εσύ, απείλησες με «μακελειό» στην περίπτωση που κάποιος τολμούσε να τον πειράξει;

- Πώς θα μπορούσες να μαντέψεις ότι οι πρώην σύντροφοί σου, πριν καν περάσουν δύο κυβερνήσεις, θα σε αποκαλούσαν ψεύτη;

- Πώς δεν σου πέρασε ποτέ από το μυαλό, αγνέ και άδολε Ανδρέα, ότι αυτοί οι πολίτες, που τόσο ευεργέτησες με τις αποφάσεις σου, θα είχαν τελικά μνήμη ελέφαντα και όχι μνήμη χρυσόψαρου; Ντροπή τους που δεν ξέχασαν!

- Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά, με το που σταμάτησαν τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστές, έπιασαν αμέσως δουλειά και έβγαλαν παράνομη την απεργία στα ΜΜΜ.

- Ο κύριος Δένδιας γιατί τα έβαλε με τους δικαστές; Επειδή έκριναν ως παράνομη την απεργία στα ΜΜΜ; Επιτέλους, να ένας υπουργός, που παίρνει το μέρος των εργαζομένων.

- Αποσύρονται από την αγορά, όλες οι χύτρες ταχύτητας. Στο εξής από τα καταστήματα θα πωλούνται μόνο τα παραδοσιακά τσουκάλια.

- Ευτυχώς που ο Γιώργος «πάει» Χάρβαρντ και δεν είναι εδώ για να δηλώσει πάλι ότι «Η Δημοκρατία δεν δημοκρατείται!». Ετούτοι εδώ οι δικοί μας αρκούνται σε κλισέ όπως «Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται».

- Απορώ γιατί διαμαρτύρονται κάποιοι για τη μη φορολόγηση των σκαφών άνω των 6 μέτρων, σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο;

- Θεωρούν δίκαιο να φορολογείται ένα κότερο «με το μέτρο»; Τι είναι, δηλαδή, τα κότερα; Υφάσματα επιπλώσεων; Δεν καταλαβαίνουν ότι θίγουν την αξιοπρέπεια των κατόχων τους;

- Και τέλος πάντων, είναι σωστό σε τούτη τη χώρα, να μην υπάρχει κανένας άνθρωπος με αξιοπρέπεια; Επειδή την έχασαν οι εργαζόμενοι φτωχομπινέδες πρέπει να τη χάσουν και οι κοτεράτοι; Αδικία δεν είναι;

- Άσε που το κότερο δεν είναι παιδί για να φορολογηθεί! Ούτε σχολείο θα πάει, ούτε για δουλειά θα ψάχνει, ούτε και ψηφίζει.

- Αν σκεφτούμε ποιοι έχουν κότερο πάνω από 6 μέτρα, θα συμπεράνουμε ότι πρόκειται τελικά για ένα φιλολαϊκό-φορολογικό μέτρο.

- Όλοι τους ξέρουμε! Ο άνεργος της διπλανής πόρτας, ο υπάλληλος που δουλεύει τις μισές μέρες της εβδομάδας, εκ των οποίων η μία είναι η Κυριακή, ο συνταξιούχος και οι όμοιοί τους. Με λίγα λόγια όλη η μπουρζουαζία.

- Κατά μία εκδοχή, τρομοκρατία σημαίνει η επικράτηση του τρόμου ή η επικράτηση διά του τρόμου.Αυτός που τρομοκρατεί, λέγεται τρομοκράτης.

- Προσωπικά, ένιωσα τρόμο πολλές φορές τα τελευταία 3 χρόνια από τότε που η τρόικα κατσικώθηκε στη χώρα μας. Μήπως πρέπει να επέμβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία;

- Ρουκετοβόλο: Το νέο αξεσουάρ που θα συνοδεύει το φετινό χειμώνα, όλα τα δελτία ειδήσεων. Καλά, αυτοί που επιτέθηκαν με σφαίρες στα γραφεία της ΝΔ, είχαν και το ρουκετοβόλο στον ώμο;

- «Κοιτάξτε εκείνο το παλικάρι με το ρουκετοβόλο στην πλάτη! Δεν είναι πολύ της μόδας;», είπαν οι περαστικοί χωρίς να ξαφνιαστούν. Δεν υπήρχε λόγος. Ρουκετοβόλο είδαν οι άνθρωποι. Δεν είδαν και κανένα κανόνι.

- Τελικά ποιο το όφελος από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ; Πως, πως! Πέρασε κοντά ένας μήνας και το μόνο κέρδος είναι ότι ξεχάσαμε λίγο το φορολογικό, τις αυξήσεις στη ΔΕΗ, το κρύο και την ανεργία.

- Σε ντέρμπι εξελίσσεται η αναμέτρηση ΝΔ-ΣυΡιζΑ. Όλα θα παιχτούν στο ποια ομάδα θα κερδίσει το «κέντρο».

- Αυξήθηκαν οι εξαγωγές το τελευταίο χρονικό διάστημα, κυρίως, λόγω της αύξησης του αριθμού των βουλευτών και των πρώην υπουργών που εξάγουμε.

- Θυμήθηκα την Άννα την πρώην υπουργό παιδείας. Πόσο δίκιο είχε όταν έλεγε ότι οι εκπαιδευτικοί που μίλησαν για υποσιτισμό των μαθητών ήταν συκοφάντες; Τ΄ακούς κύριε Αρβανιτόπουλε;  kyrgiakischristos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...