Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Με τέτοιο Ισλάμ, κανείς νορμάλ δεν θα είχε πρόβλημα…

muslims-against-isis
Τεράστιας συμβολικής και ουσιαστικής σημασίας είναι η ενέργεια μουσουλμάνων κληρικών στην πόλη Ντίαρμπορν στην πολιτεία Μίσιγκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι οργάνωσαν μεγάλη εκδήλωση και προσευχή, στη μνήμη του αδικοχαμένου Αμερικανού δημοσιογράφου, Τζέιμς Φόλεϊ, που αποκεφαλίστηκε από τους ψυχοπαθείς ισλαμιστές δολοφόνους του Ισλαμικού Κράτους (IS: Islamic State / πρώην ISIL).
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Συμβούλιο της Μουσουλμανικής Κοινότητας του Μίσιγκαν (Michigan Muslim Community Council). Οι συγκεντρωμένοι, κρατούσαν στα χέρια τους κεριά αναμμένα, ενώ το πανό που κρατούσαν στα χέρια τους έγραφε «Μουσουλμάνοι κατά του ISIS» (ISIS είναι η άλλη ονομασία της αιμοσταγούς οργάνωσης ισλαμιστών μαχητών, που σημαίνει Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία).
Συμμετέχουσα, η οποία είχε μεταναστεύσει από το Ιράκ δήλωσε, «ανησυχώ πολύ για όλο τον πλανήτη… με κάνει να κλαίω συνεχώς γιατί βλέπω αθώους ανθρώπους να πεθαίνουν… οφείλω να υψώσω τη φωνή μου». Οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι ιερωμένοι είπαν μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ότι οι μουσουλμάνοι είναι ανάγκη να αντιτίθενται δημοσίως σε κάθε ομάδα που χρησιμοποιεί τη βία στο όνομα του Ισλάμ.



Ένας ιμάμης μάλιστα, μιας τοπικής οργάνωσης με την επωνυμία «Ισλαμικός Οίκος της Σοφίας» (Islamic House of Wisdom), δεν μάσησε καθόλου τα λόγια του και προέβη σε αναφορά που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κι εμείς οι ίδιοι: «Οι μαχητές του IS είναι παρανοϊκοί εγκληματίες που κακοποιούν τη θρησκεία μας… είστε μια ομάδα γκάγκστερ, δεν είστε ισλαμικοί».
Για να συμπληρώσει ένας άλλος, «ο αποκεφαλισμός του Τζέιμς Φόλεϊ, αποτελεί καθαρή παραβίαση του ιερού Κορανίου και των διδαχών του προφήτη Μωάμεθ… η ISIS δεν εκπροσωπεί ούτε το Ισλάμ, ούτε τους μουσουλμάνους».

ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΜΕΙΨΗΦΙΑ ΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΣΥΜΒΙΩΣΕΙ, ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΠΕΛΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΕΜΦΟΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...