Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Στο Φεστιβάλ της Μόσχας η νέα ταινία του Νίκου Τριανταφυλλίδη


Η Αυγή

Στη Μόσχα, στο 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της ρωσικής πρωτεύουσας, θα προβληθεί η νέα ταινία του Νίκου Τριανταφυλλίδη “Οι αισθηματίες”. Πρόκειται για ένα νεο- νουάρ, που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Μόσχας, το οποίο ξεκινά στις 19 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 28 του μήνα.

“Οι αισθηματίες” του Νίκου Τριανταφυλλίδη

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στο ρωσικό περίπτερο του Φεστιβάλ των Καννών, παρουσιάστηκε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής θα είναι φέτος ο διάσημος Ρώσος σκηνοθέτης Γκλεμπ Παμφίλοφ.

Ο γεννημένος το 1966 Νίκος Τριανταφυλλίδης “επιστρέφει” στο σινεμά μυθοπλασίας δεκαπέντε χρόνια μετά το “Μαύρο Γάλα”. Είχε ξεκινήσει με την πτυχιακή του ταινία “Dogs Licking My Heart” (“Τα σκυλιά γλείφουν την καρδιά μου”) με τον τζαζίστα Μπλέιν Ρέινινγκερ και τον Παναγιώτη Θανασούλη να κερδίζει το πρώτο Βραβείο Μυθοπλασίας στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας το 1993.

Τώρα, στους “Αισθηματίες”, ένας μεσήλικας αστός υπεράνω πάσης υποψίας, με το παρατσούκλι “Δάσκαλος” (Τάκης Μόσχος), ζει απομονωμένος στην παραθαλάσσια έπαυλή του μαζί με την έφηβη κόρη του (Ηλιάνα Μαυρομάτη). Πίσω όμως από τη μάσκα του εκκεντρικού λάτρη της τέχνης, θησαυρίζει ως τοκογλύφος και αρχαιοκάπηλος, διακινώντας τα κλοπιμαία του μέσα σε νεκροφόρες που διασχίζουν την Αθήνα. Τις δουλειές του έχουν αναλάβει να διεκπεραιώνουν δύο νεαροί, o Eρμής (Δημήτρης Λάλος) και ο Γιάννης (Χάρης Φραγκούλης). Και οι δύο θα κάνουν από ένα μοιραίο λάθος. Ο μεν Ερμής ερωτεύεται την έφηβη κόρη του «Δασκάλου», ο δε Γιάννης παθιάζεται με μια πόρνη (Ευτυχία Γιακουμή). Και οι δύο θα πληρώσουν ακριβά το τίμημα…

Η ταινία απέσπασε πρόσφατα το βραβείο καλύτερης μουσικής (The Boy) στα ετήσια βραβεία της Ελληνικής Ακαδημία Κινηματογράφου, ενώ ήταν υποψήφια και για το βραβείο καλύτερης ταινίας. Για το ελληνικό κοινό, η έξοδος της ταινίας στην αίθουσες προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο του 2014. Εκτός από τον Τάκη Μόσχο, τον Δημήτρη Λάλο, τον Χάρη Φραγκούλη, την Ηλιάνα Μαυρομάτη, την Ευτυχία Γιακουμή, συμμετέχουν και οι Αθηνά Παππά, Αντώνης Σπίνουλας, Κώστας Ξυκομηνός, Ρένος Χαραλαμπίδης, Αλέξανδρος Βούλγαρης, Blaine L. Reininger, Στάθης Σταμουλακάτος, Ιωάννα Μπακαλάκου και ο Λευτέρης Μυτιλην
αίος.  agora-dialogue.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...