Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Προώθηση στην απασχόληση ανέργων σε «πράσινα επαγγέλματα» από το Επιμελητήριο Καβάλας

Το Επιμελητήριο Καβάλας εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Πράσινη Βιώσιμη Απασχόληση, στο πλαίσιο της Τοπικής Δράσης για την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων, μέσα από την προώθηση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας αυτών στον δυναμικό κλάδο της «πράσινης» οικονομίας στον Νομό Καβάλας Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποίησε ειδική ημερίδα ευαισθητοποίησης εργοδοτών το απόγευμα της Δευτέρας, με θέμα «Προώθηση στην απασχόληση ανέργων σε «πράσινα επαγγέλματα».



Ομιλητές ήταν οι εκπρόσωποι από τους φορείς, Επιμελητήριο Καβάλας , Αναπτυξιακή Σύμπραξη Πράσινη Βιώσιμη Απασχόληση και ΟΑΕΔ Καβάλας.

Η πράξη εντάσσεται στο πλαίσιο της Δράσης 3 «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της κατηγορίας παρέμβασης 1 «Πρόσληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του θεματικού άξονα προτεραιότητας 4 «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ανθρώπινων ευκαιριών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανθρώπινουν Δυναμικού 2007-2013»






Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ Μάρκος Δέμπας και ο εκπρόσωπος του ΟΑΕΔ κ Πρωτόγερος Γιώργος μας ενημέρωσαν για τις δράσεις αυτές αναλυτικότερα. Για το πόσα άτομα θα απασχοληθούν πανελλαδικά , τον χρόνο απασχόλησής τους, την πληρωμή τους και τα επαγγέλματα που θα επιλεγούν για να μπούν στα προγράμματα αυτά.

Οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων ΤΟΠΕΚΟ και ΤΟΠΣΑ είναι 34.600 σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ τρέχουν άλλα 4 προγράμματα με 35.000 θέσεις εργασίας και θα διαρκέσει 4 μήνες. Είναι προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας και την διατήρηση θέσεων εργασίας, με δραστηριοποίηση του ιδιωτικού τομέα.

Τα άτομα μέχρι 25 ετών θα επιδοτούνται με 15 ευρώ την ημέρα και τα άτομα από 25 και πάνω με 18 ευρώ την ημέρα.

Βασική προυπόθεση είναι να μην υπάρχει μείωση προσωπικού μιας επιχείρησης και μάλιστα η ενδιαφερόμενη επιχείρηση να μην έχει απολύσει προσωπικό με καταγγελία σύμβασης τους τελευταίους 3 μήνες.

Οι επιχειρήσεις που δεν μπορούν να κάνουν προσλήψεις είναι :

Νυχτερινά κέντρα, φύλαξης, καθαριότητας , σύλλογοι και σωματεία που δεν έχουν προσωπικό ή έχουν απασχολήσει τα ίδια άτομα πριν από ένα χρόνο.

Οι επιχειρήσεις που ενδιφέρονται να μπουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα το πράξουν ηλεκτρονικά και η άδεια από τον ΟΑΕΔ εκδίδεται άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...