Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

«Ο Αλ. Τσίπρας βλέπει τις εκλογές σαν μοχλό αποσταθεροποίησης»

Samaras 1a speach elections podium happy LLLLΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε εκ νέου στην επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, καθώς και στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, τονίζοντας πως «οι αγορές ψήφισαν Ελλάδα, ψήφισαν αξιοπιστία».


Κλείνει η περίοδος των μνημονίων, των θυσιών, της ανεργίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε προεκλογική εκδήλωση τηςΝΔ στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι βλέπει τις εκλογές σαν μοχλό αποσταθεροποίησης του τόπου.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε εκ νέου στην επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, καθώς και στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, τονίζοντας πως «οι αγορές ψήφισαν Ελλάδα, ψήφισαν αξιοπιστία», ενώ διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο ούτε νέα μέτρα.

Τόνισε επίσης πως φέτος το φθινόπωρο θα έχει τακτοποιηθεί πλήρως και το χρέος και πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχει αποκατασταθεί η βιωσιμότητά του.

Επανέλαβε ακόμη πως αυτά τα δύο χρόνια έγιναν και αδικίες, δεσμευόμενος και πάλι για τη σταδιακή αποκατάστασή τους.

«Τα βλέπουμε και όλα τα διορθώνουμε βήμα βήμα» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως πάντως «τη μεγάλη καταστροφή που ερχόταν την αποτρέψαμε μια για πάντα».

Μάλιστα, με αφορμή και τα σχετικά δημοσιεύματα των Financial Times, είπε πως υπήρχε πραγματικό σχέδιο να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ. «Αυτό το σχέδιο το αποτρέψαμε» υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά τους φόρους, επανέλαβε πως η μείωσή τους θα γίνει σταδιακά, για να μην κινδυνεύσουν τα πλεονάσματα.

«Κλείνει μια δύσκολη περίοδος μεγάλων θυσιών του ελληνικού λαού και ανοίγει ο καινούργιος δρόμος της ελπίδας, για τη νέα Ελλάδα. Δεν γυρίζουμε πίσω, δεν υπάρχει πίσω», είπε ο πρωθυπουργός.

«Μέχρι το 2018 θα έχουμε 550.000 θέσεις εργασίας»

Φέτος θα έχουμε για πρώτη φορά ανάπτυξη και μέχρι το 2018 θα δημιουργηθούν 550.000 νέες θέσεις εργασίας και θα έχει υποχωρήσει 10 μονάδες η ανεργία, τόνισε ο κ. Σαμαράς και υπογράμμισε ότι μέχρι το 2020 η Ελλάδα θα έχει ανακτήσει πλήρως το βιοτικό επίπεδο, που είχε πριν από την κρίση, αλλά όχι με δανεικά, με ανάπτυξη και εξωστρέφεια.

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τη ΝΕΡΙΤ

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις προτάσεις του για την αναθεώρηση του Συντάγματος και είπε ότι ήρθε η ώρα να επιτραπούν, επιτέλους, τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα.

Ανακοίνωσε, ακόμα, πως σύντομα θα λειτουργήσει το δεύτερο τηλεοπτικό κανάλι της ΝΕΡΙΤ με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Πρωθυπουργός, αφού διερωτήθηκε αν «τώρα μπορούμε να κάνουμε πλέον πίσω» επιτέθηκε για άλλη μία φορά στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι «προσπαθεί να μας γυρίσει στην κρίση».

Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο σε συνθήκες κρίσης μπορεί να υπάρχει, για να καταγγέλλει τους πάντες.

«Προτάσεις δεν έχει, και όταν κάτι πάει να πει προκαλεί σύγχυση ακόμη και στους δικούς του» πρόσθεσε, ενώ τόνισε πως «κανείς δεν θα μας πάει πίσω».

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε με δριμύτητα και προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίρπα, τον οποίο κατήγγειλε ως υπονομευτή «της εθνικής μας προσπάθειας».

«Οι πολίτες θα εκλέξουν τους εκπρόσωπους τους στο Ευρωκοινοβούλιο και εκείνος του καλεί να ψηφίσουν για να πέσει η κυβέρνηση» είπε, κατηγορώνοντας τον ότι «βλέπει τις εκλογές σαν μοχλό αποσταθεροποίησης του τόπου».

Όπως ανέφερε, ο κ. Τσίπρας «καλεί τον λαό να συμπράξει μαζί του σε πολιτική ανωμαλία», υποστηρίζοντας ότι «ο ίδιος και η παρέα του επενδύει στην καταστροφή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...