Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Σπάνιες φωτογραφίες από την Allied εισβολή της νότιας Γαλλίας, 1944

 Ένας φωτογράφος μάχης με την Αμερικανική Ακτοφυλακή στη διάρκεια του πολέμου, μετέπειτα έργο Rooks είχε εμφανιστεί σε περιοδικά και εφημερίδες, όπως εμφανή και ποικίλες, όπως ΜΑΤΙΑ,το σπίτι Όμορφη , LIFE, Fortune , Science Illustrated και το The New York Times . Αλλά ήταν το έργο του Michigan μητρική του στα μέσα της δεκαετίας του 1940 σε μέρη όπως η Μασσαλία, Τουλόν και σε άλλες πόλεις και χωριά στο νότο της Γαλλίας που έπεσε στην αντίληψή μας.



Ήταν αμέσως φανερό ότι εδώ ήταν ένας τεχνίτης του οποίου η εργασία, κατά καιρούς, ότι συναγωνίστηκε του γιόρτασε - και πολύ πιο γνωστά - φωτογράφοι πολέμου. Επιπλέον, για όλες τις προθέσεις και τους σκοπούς, τις φωτογραφίες Rooks είχε δει από σχεδόν κανείς, εκτός από την οικογένειά του και τους φίλους της οικογένειας για τα τελευταία 70 χρόνια. Είναι, στην πραγματικότητα, πραγματικά σπάνια πετράδια από τον καθορισμό των συγκρούσεων του 20ου αιώνα. Εδώ, για την Ημέρα Μνήμης Σαββατοκύριακο, LIFE αποτίει φόρο τιμής στην Αμερική πεσόντων από εκείνο τον πόλεμο και από όλους τους πολέμους της Αμερικής - και εορτάζουμε την επίτευξη Rooks του - με μια σειρά από φωτογραφίες που έκανε κατά τη διάρκεια και μετά το 1944 συνδεμένη εισβολή της νότιας Γαλλίας .

Μετά τον πόλεμο, Dale Rooks μεταφέρθηκε πίσω στο Γκραντ Ράπιντς, Μιχ, για να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση και να κάνει μια καριέρα ως φωτογράφος. Παντρεύτηκε, και με τη σύζυγό του Σάλι είχε τρία παιδιά - Jan, Daryll και Dalene. Πύργοι συγγράψει, επίσης, μια πρώιμη DIY βιβλίο για την φωτογραφία, Φωτογραφία Course Καθένας , που ο γιος του Jan ελπίζει να διαθέτουν σύντομα, στο σύνολό της, στην ιστοσελίδα που είναι ήδη κτιρίου για τα τελευταία χρόνια: dalerooks.org .

Dale Rooks πέθανε το 1954 από καρκίνο, όταν ήταν μόλις 37 ετών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επειδή οι ​​πληροφορίες λεζάντα που συνοδεύει τόσες πολλές φωτογραφίες Dale Rooks από τη Γαλλία είναι περιορισμένη - και συχνά ανύπαρκτες - ελπίζουμε ότι ορισμένοι θεατές της αίθουσας αυτής μπορεί να αναγνωρίσει συγκεκριμένες θέσεις ή ακόμη και ιδιώτες στις εικόνες. Αν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε είναι σε θέση να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με οποιαδήποτε ή όλες τις εικόνες, παρακαλώ επικοινωνήστε Jan Rooks στο jan.rooks442 @ gmail.com .

[Μάθετε περισσότερα σχετικά με Dale Rooks και να δείτε περισσότερες φωτογραφίες του στο dalerooks.org.]

[Μάθετε περισσότερα για τη ζωή στο κατάστρωμα του USS Duane στο «Warbook John Baker.»]


Jan RooksΒιβλία και άλλα αντικείμενα - συμπεριλαμβανομένων εκτυπώσεις, σημειώσεις και μια κακοποιημένη (αλλά λειτουργική) Royal γραφομηχανή - από τη συλλογή του Jan Rooks, ο γιος της αμερικανικής ακτοφυλακής φωτογράφος (1944-1945) Rooks Dale.



Read more: Rare Photos From the Allied Invasion of Southern France, 1944 | LIFE.com http://life.time.com/history/rare-photos-from-the-allied-invasion-of-southern-france-1944/#ixzz32V8xRW9Y

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...