Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ένα μήνα του Ισλάμ στη Βρετανία: Απριλίου 2014 από Soeren Kern


Θέματα Ισλάμ και το Ισλάμ που σχετίζεται με τα πανταχού παρόν στη Μεγάλη Βρετανία κατά τη διάρκεια του μηνός Απριλίου 2014, και μπορούν να ταξινομηθούν σε τρεις βασικούς άξονες:

1) της βρετανικής κυβέρνησης αυξανόμενη ανησυχία για τον ισλαμικό εξτρεμισμό και οι εγχώριες επιπτώσεις στην ασφάλεια της βρετανικής τζιχαντιστές στη Συρία

2) Η συνεχιζόμενη εξάπλωση του ισλαμικού νόμου της Σαρία σε όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής βρετανικής

3) Συνεχίζεται ζητήματα ένταξη των μουσουλμάνων στη βρετανική κοινωνία.

1. τον ισλαμικό εξτρεμισμό και τη Συρία απειλών που αφορούν

Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε μια «εμπεριστατωμένη ανιχνευτή» των δραστηριοτήτων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Βρετανία. Σε συνέντευξη Τύπου, είπε:

. "Θέλουμε να αμφισβητήσει την εξτρεμιστική αφήγηση που μερικές ισλαμικές οργανώσεις έχουν τεθεί εκτός Αυτό που νομίζω ότι είναι σημαντικό για την Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι να καταλάβουμε τι αυτή η οργάνωση είναι, τι αντιπροσωπεύει, τι πεποιθήσεις του είναι από την άποψη της διαδρομής του εξτρεμισμού και του βίαιου εξτρεμισμού, τι συνδέσεις είναι με άλλες ομάδες, αυτό που η παρουσία του είναι εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο. "

Η αναθεώρηση θα διευθύνεται από τον Sir John Jenkins, ο Βρετανός πρέσβης στη Σαουδική Αραβία. Αυτό έχει οδηγήσει μερικούς αναλυτές να υποθέσει ότι η πλούσια σε πετρέλαιο χώρα, η οποία βλέπει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα ως απειλή για τη δική της σταθερότητα, πιέζει τον Cameron του να απαγορεύσει την ομάδα από το βρετανικό έδαφος. (Ανακοίνωση Cameron ήρθε μόλις εβδομάδες μετά τη Βρετανία οριστικοποιηθεί μια συμφωνία για την πώληση του 72 Eurofighter Typhoon αεριωθούμενα απεργία στη Σαουδική Αραβία.) Jenkins έχει κληθεί να συντάξει έκθεση σχετικά με του κινήματος «φιλοσοφία και τις αξίες και τις φερόμενες διασυνδέσεις με τον εξτρεμισμό και τη βία."

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είχε απαγορευτεί από την Αίγυπτο και πολλά μέλη εκδιώχθηκαν μετά το πραξικόπημα εκεί τον Ιούλιο του 2013. Η ομάδα άνοιξε πρόσφατα ένα νέο αρχηγείο πάνω από ένα αχρησιμοποίητο κατάστημα κεμπάπ σε Cricklewood, βορειοδυτικά του Λονδίνου.

το πιο ανώτερος ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που ζουν σε εξόριστος στη Βρετανία, Ibrahim Μουνίρ, αρνήθηκε ισχυρισμούς ότι η ομάδα κινείται βρετανική δραστηριότητές της από το Λονδίνο στην αυστριακή πόλη Γκρατς. Η Daily Mail, μια βρετανική εφημερίδα, ανέφερε στις 12 Απριλίου, ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα ετοιμαζόταν να μεταφέρει την έδρα της στην Αυστρία σε μια «προφανή προσπάθεια να αποφευχθεί μια έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητές της που έχει συσταθεί από τον πρωθυπουργό."

Munir φαίνεται να εκδίδει μια απειλή, όταν είπε ότι η απαγόρευση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας θα αυξήσει τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βρετανία. "Αν αυτό [απαγόρευση] συμβεί, αυτό θα κάνει πολλοί άνθρωποι στις μουσουλμανικές κοινότητες πιστεύουν ότι οι αξίες [ειρηνική] Μουσουλμανική Αδελφότητα ... δεν λειτούργησε και τώρα έχουν οριστεί μια τρομοκρατική ομάδα, η οποία θα κάνει τις πόρτες ανοιχτές για όλους επιλογές », δήλωσε Munir σε 5 Απρ συνέντευξη με την εφημερίδα The Times.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...