Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Παράξενη Hexagon-Shaped Δομή του Κρόνου - Παρόμοια Τίποτα δεν έχει ποτέ δει σε οποιοδήποτε πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα

Τώρα ήρθε η ώρα να αποκαλύψει μερικά από τα μυστικά της μυστηριώδους εξαγωνικό κύμα του Κρόνου, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου περιστροφής της, η οποία θα μπορούσε να είναι ότι του ίδιου του πλανήτη.

Μια ασυνήθιστη δομή με ένα εξαγωνικό σχήμα που περιβάλλει τον Κρόνο βόρειο πόλο είχε εντοπιστεί στον πλανήτη για πρώτη φορά πριν από τριάντα χρόνια. Τίποτα παρόμοιο με μια τέτοια τακτική γεωμετρία είχε ποτέ δει σε οποιοδήποτε πλανήτη στο Ηλιακό Σύστημα.

Ερευνητές από το Πλανητικό Επιστημών Ομάδα του UPV / EHU-Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων Countryhe Planetary Sciences ομάδα ήταν σε θέση να μελετήσει και μετρήσει το φαινόμενο και, μεταξύ άλλων επιτευγμάτων, καθορίζει η περίοδος περιστροφής της.




Εξάγωνο γύρω από τον Κρόνο του Πόλο. Credits: NASA


Τι είναι περισσότερο, αυτή η περίοδος μπορεί να είναι η ίδια με εκείνη του ίδιου του πλανήτη.Ο Κρόνος είναι ο μόνος πλανήτης στο ηλιακό σύστημα του οποίου ο χρόνος περιστροφής παραμένει άγνωστη.

Το 1980 και το 1981 της NASA Voyager 1 και 2 διαστημοσυσκευές πέρασε για πρώτη φορά πάνω από τον πλανήτη Κρόνο, σε απόσταση 1.500 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τον Ήλιο.Μεταξύ των πολυάριθμων ανακαλύψεις τους παρατήρησαν μια περίεργη, εξάγωνο σχήμα δομή στην ανώτατη σύννεφα του πλανήτη γύρω βόρειο πόλο του.

Το εξάγωνο παρέμεινε σχεδόν στατική, χωρίς να κινείται, έναντι των αναληφθεισών συνολική περιστροφή του πλανήτη που δεν ήταν γνωστή με ακρίβεια.




Τι είναι περισσότερο, οι εικόνες που λαμβάνονται από τους ανιχνευτές Voyager διαπίστωσε ότι τα σύννεφα κινούνται γρήγορα μέσα στο εξάγωνο σε ένα κλειστό ρεύμα jet και ήταν να παρασυρθούν από τους ανέμους που ταξιδεύουν σε πάνω από 400 km / h.

Τριάντα χρόνια αργότερα - το ισοδύναμο ενός Κρόνος έτους, με άλλα λόγια - οι ερευνητές στο Planetary Sciences Ομάδα UPV / EHU 's, σε συνεργασία με αστρονόμους από διάφορες χώρες, ήταν σε θέση να παρατηρήσει τη βόρεια πολική περιοχή του Κρόνου άλλη μια φορά λεπτομερώς και επιβεβαίωσε ότι το εξάγωνο συνεχίστηκε στη θέση του.




Μετά τη μέτρηση των θέσεων των κορυφών εξαγώνου με μεγάλη ακρίβεια, καθόρισαν ότι η κίνηση του παραμένει εξαιρετικά σταθερό, και επί τη βάσει των κινήσεων σύννεφο, ότι το ρεύμα jet εσωτερικό παραμένει αμετάβλητη.



Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Από αριστερά: Ο Κρόνος σε εικόνες που λαμβάνονται το 2013 με τις PlanetCam και ASTRALUX κάμερες στις 1.23 m και 2.2 m τηλεσκόπια στο Παρατηρητήριο Calar Alto.Το εξάγωνο αποτελεί την άκρη της σκοτεινής περιοχής στο βόρειο πόλο του πλανήτη.Ευχαριστίες: Planetary Science Ομάδα UPV / EHU. Στη δεξιά: Χάρτες από το βόρειο πόλο του Κρόνου που απεικονίζει την εξαγωνική δομή: (Α) Cassini ISS (3 Ιανουαρίου 2009)? (Β) Λεπτομέρεια από τα σύννεφα στο εσωτερικό του εξαγώνου (Cassini ISS στις 26 Αυγούστου 2008)? (C) τηλεσκόπιο των 2,2 μέτρων του Calar Alto Obervatory: ASTRALUX κάμερα (13-16 Ιούλιος 2013). Ευχαριστίες: Planetary Science Ομάδα UPV / EHU-Cassini της NASA / ESA.


Για τη μελέτη αυτή οι ερευνητές χρησιμοποίησαν εικόνες που λαμβάνονται από τη Γη μεταξύ των ετών 2008 και 2014? που χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, η PlanetCam αστρονομικές κάμερες (που αναπτύχθηκε από την ίδια ομάδα Επιστημών Πλανητικό) και ASTRALUX, εξοπλισμένο με τα τηλεσκόπια του Calar Alto Παρατηρητήριο στην Αλμερία (Ισπανία)?Επιπλέον, χρησιμοποίησαν τις εικόνες πολύ υψηλής ανάλυσης που λαμβάνονται από το διαστημικό σκάφος Cassini, το οποίο έχει σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο από το 2004.
Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Αυτό το εντυπωσιακό, που προκαλούν ίλιγγο, ψευδώς έγχρωμη εικόνα από την αποστολή Cassini της NASA, αναδεικνύει τις θύελλες στον Κρόνο βόρειο πόλο.Πιστωτικά Εικόνα: NASA / JPL-Caltech / SSI


Λόγω της κλίσης περίπου 27 º του πλανήτη Κρόνου, πολική ατμόσφαιρα υφίσταται έντονες εποχιακές διακυμάνσεις με μεγάλη πολικές νύχτες που διαρκούν πάνω από επτά χρόνια, ακολουθούμενη από μια μακρά περίοδο 23 ετών μεταβλητού φωτισμού.

Ωστόσο, οι εποχικές μεταβολές αυτές δεν επηρεάζουν το εξάγωνο και jet ρεύμα της σε όλα, έτσι και οι δύο είναι μέρος ενός εκτεταμένου κύματος, βαθιά ριζωμένη στην ατμόσφαιρα του Κρόνου. Οι ερευνητές UPV / EHU δείχνουν ότι το εξάγωνο και το ρεύμα του είναι η εκδήλωση μιας «Rossby κύμα" παρόμοιες με αυτές που σχηματίζονται στα μέσα γεωγραφικά πλάτη της γης. Στον πλανήτη μας, το ρεύμα jet ελίσσεται από τα δυτικά προς τα ανατολικά και φέρνει, που συνδέονται με αυτό, το σύστημα των περιοχών χαμηλής πίεσης και αντικυκλώνες που έχουμε δει τακτικά στους μετεωρολογικούς χάρτες.

Στις Κρόνος, ένας πλανήτης αερίου υδρογόνου, δέκα φορές το μέγεθος της Γης, το κρύο στην ανώτερη σύννεφα της, χωρίς στερεή επιφάνεια και με μια ατμόσφαιρα τόσο βαθιά όσο εκείνη ενός ωκεανού, "η εξαγωνική κυματισμό του αεροχειμάρρου αναμένεται να αναπαράγεται κάθετα και μας αποκαλύπτουν πτυχές του κρυμμένου ατμόσφαιρα του πλανήτη », τόνισε ο Agustín Sánchez-Lavega, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της Planetary Sciences.

«Η κίνηση του εξαγώνου θα μπορούσε να συνδέεται με τα βάθη του Κρόνου, και η περίοδος εναλλαγής αυτής της δομής, η οποία, όπως έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίζουν, είναι 10 ώρες και 39 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα, θα μπορούσε να είναι ότι του πλανήτη το ίδιο ", πρόσθεσε.

Ο Κρόνος είναι ο μόνος πλανήτης στο ηλιακό σύστημα του οποίου η περίοδος περιστροφής δεν είναι ακόμη γνωστή.

Χαρτί .



MessageToEagle.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...