Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Χάθηκε ο φάκελος;

pasxalidisg11
5 μήνες η δωρεά των Ιταλών στην γραφειοκρατία των Ελλήνων

Μέσω του βουλευτή Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη παρελήφθη τον Δεκέμβρη του 2013 από το Νοσοκομείο Καβάλας μεταχειρισμένο ασθενοφόρο, δώρο του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού. Από τότε πέρασαν 5 περίπου μήνες αλλά το όχημα παραμένει σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης του Νοσοκομείου, δεν χρησιμοποιείται για γραφειοκρατικούς λόγους. Το συγκεκριμένο όχημα έχει τελικό παραλήπτη το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης. Όταν με το καλό λυθούν τα διάφορα γραφειοκρατικά προβλήματα….

Όλα αυτά είναι λίγο πολύ αναμενόμενα. Ζούμε στην Ελλάδα όπου τέτοιες «περιπέτειες» είναι συνηθισμένο γεγονός. Το κράτος πνίγεται συνεχώς σε μια κουταλιά νερό. Δεν το κρύβει αλλά δεν το αλλάζει κιόλας. Όποιος μάλιστα ασχοληθεί με τις λεπτομέρειες του θέματος μένει άφωνος. Μείζον πρόβλημα ήταν και η αλλαγή ελαστικών του οχήματος αφού έπρεπε να αντικατασταθούν τα υφιστάμενα επειδή ήταν χιονολάστιχα. Κι όταν αυτό το εμπόδιο λύθηκε (ή τουλάχιστον δρομολογήθηκε η επίλυση του) ήρθαν άλλα, σημαντικότερα. Ο κ. Πασχαλίδης αναζήτησε τη συνέχεια της υπόθεσης που την είχε αφήσει στα χέρια του Νοσοκομείου Καβάλας. Πρόσφατα πληροφορήθηκε ότι ο φάκελος του οχήματος στάλθηκε από την Καβάλα στην Αθήνα με ημερομηνία αποστολής 14 Μαρτίου. Στην Καβάλα έγιναν όσα έπρεπε (έγιναν αλλά με καθυστέρηση), η τελική φάση των διαδικασιών πρέπει να γίνει στην Αθήνα, στο αρμόδιο Υπουργείο Υγείας. Όταν πρόσφατα ο Γιάννης Πασχαλίδης αναζήτησε τη συνέχεια έμαθε (ευρισκόμενος στο Υπουργείο Υγείας) ότι ο φάκελος δεν έχει παραληφθεί ακόμη! Είναι –όπως φαίνεται- στο δρόμο από την Καβάλα για την Αθήνα…. Εκτός αν παίζει ρόλο ότι ο αρμόδιος υπάλληλος του Υπουργείου απουσιάζει με άδεια.

Όλοι καταλαβαίνουν ότι με τόσα προβλήματα και τόσο μεγάλη καθυστέρηση η δωρεά εξουδετερώνεται στη πράξη. Ο βουλευτής θα επανέλθει αυτές τις ημέρες στην πρωτεύουσα για να βρει τον φάκελο που έστειλε στο Υπουργείο Υγείας το Νοσοκομείο Καβάλας αλλά οι άσχημες εντυπώσεις έχουν ήδη δημιουργηθεί. Τόσο καιρό το αυτοκίνητο βρίσκεται στο πάρκινγκ παρκαρισμένο, ο κόσμος που ξέρει τι έχει προηγηθεί το βλέπει (χωρίς πινακίδες) και σχολιάζει αρνητικά. Η αναπληρώτρια διοικητής του Νοσοκομείου Στέλλα Παπαδοπούλου που εξ αρχής χειρίζεται το θέμα (κι όπως φαίνεται δεν γνωρίζει την περιπέτεια του φακέλου που ακόμη δεν έφθασε στο υπουργείο Υγείας) είπε χθες ότι το όχημα θα αποκτήσει άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες μέσω του υπουργείου. «Εκεί βρίσκεται το θέμα, στο Υπουργείο. Είναι στην τελική φάση της η διαδικασία» μας είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...