Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Αντιπροσωπείας της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών να παρατηρήσει την κατάσταση των φυλακών στην Ιταλία

Δελτίο Τύπου - Θεμελιώδη δικαιώματα - 25-03-2014 - 17:23

Μια αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, θα επισκεφθεί την Ιταλία στις 26-28 Μαρτίου έως συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με το σωφρονιστικό σύστημα στην Ιταλία. Η αντιπροσωπεία θα αξιολογήσει τα δικαιώματα των κρατουμένων και τις συνθήκες, πριν από τη δίκη και το καθεστώς των φυλακών για τους αλλοδαπούς και την εκτέλεση των ποινών. Οι ευρωβουλευτές θα συναντηθεί με τον Ιταλό Υπουργό Δικαιοσύνης Αντρέα Ορλάντο, τα μέλη του ιταλικού Κοινοβουλίου, του προσωπικού της Rebibbia (Ρώμη) και Poggioreale (Νάπολη) φυλακές, οι κρατούμενοι και άλλες αρχές, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των ΜΚΟ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Οι δραστηριότητες των αντιπροσωπειών

Την Τετάρτη 26 Μάρτη, οι βουλευτές θα ενημερωθούν στη Ρώμη από τον Mauro Palma, Πρόεδρο του Συμβουλίου για Penological Συνεργασίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, και θα επισκεφθεί τις Rebibbia κρατητήρια, συμπεριλαμβανομένων των γυναικείων φυλακών, όπου θα συναντήσουν πολλά μέλη του προσωπικού . Αργότερα την ίδια μέρα θα γίνει δεκτός από τον ιταλό υπουργό δικαιοσύνης, Ανδρέα Ορλάντο, και ο Διευθυντής των Φυλακών Τμήμα Διαχείρισης, Giovanni Tamburino.


Την Πέμπτη 27 Μαρτίου, η αντιπροσωπία θα γίνει δεκτή από τον Luigi Manconi, Πρόεδρος της Γερουσίας της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Οι ευρωβουλευτές θα συναντηθεί επίσης με διάφορους εμπειρογνώμονες που θα τους ενημερώσει σχετικά με τη νομική συνεργασία, την προστασία των δικαιωμάτων των κρατουμένων και η προ-δίκη και φυλάκιση καθεστώς των αλλοδαπών. Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, θα συζητήσει επίσης με τα μέλη του ιταλικού κοινοβουλίου πώς να βελτιώσουν την κατάσταση των κρατουμένων, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δικαστική συνεργασία.


Την ίδια μέρα, οι ευρωβουλευτές θα ταξιδέψουν στη Νάπολη, όπου θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του προσωπικού των φυλακών και το περιφερειακό φορέα που είναι αρμόδιος για την υγειονομική περίθαλψη στις φυλακές. Οι συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων στη Νότια Ιταλία και τα δικαιώματα των κρατουμένων θα είναι τα κύρια θέματα της συζήτησης.


Την Παρασκευή, 28 Μαρτίου, η αντιπροσωπία θα γίνει δεκτή από τον Δήμαρχο της Νάπολης, Luigi de Magistris, και θα επισκεφθεί τη φυλακή Poggioreale.


Τα μέλη της αντιπροσωπείας


Οι παρακάτω ευρωβουλευτές θα λάβουν μέρος στην αντιπροσωπεία:

Juan Fernando López Aguilar (S & D, ES) (πρόεδρο της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, επικεφαλής της αντιπροσωπείας)
Frank Engel (ΕΛΚ, LU)
Kinga Göncz (S & D, HU)
Salvatore Iacolino (ΕΛΚ, IT), που συνοδεύει μέλος
Clemente Mastella (ΕΛΚ, IT), που συνοδεύει μέλος
REF. : 20140325IPR39765
Ενημερώθηκε: (25-03-2014 - 17:32)
Επαφή

Ναταλία DaSilva
Μονάδας Τύπου
Αριθμός τηλεφώνου(+32) 2 28 44301 (BXL)
Αριθμός τηλεφώνου(+33) 3 881 73661 (STR)
Κινητό αριθμό(+32) 498 98 39 85
0libe-press@europarl.europa.eu
Twitter@ EP_Justice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...