Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Η Ευρώπη Versus The Hipsters

ΜΑΤ στη Γερμανία 1α LΗ αύξηση των ενοικίων και ο εξευγενισμός προκαλεί κοινωνική αναταραχή σε όλη την Ευρώπη.

Χειμώνας ταραχές σε μια κατάληψη στο Αμβούργο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια βίαιη άνοιξη, γράφει ο Charles McPhedran

«ΜΑΤ στις διαδηλώσεις του Αμβούργου»



Για τους νέους της Ευρώπης, το Βερολίνο είναι μια πόλη του παιχνιδιού και της ελευθερίας. Για Southern ευρωπαϊκή νεολαία, τη στιγμή που ονομάστηκε Generation Όχι μέλλον, η πόλη θεωρείται συχνά ως ένα μέρος όπου μπορείτε να έχετε τον τρόπο ζωής της μεσαίας τάξης γονείς σας σας είπε θα ήταν δυνατή.

Σύμφωνα με τους μύθους είπε από εικοσάρηδων Ευρωπαίους, το Βερολίνο είναι ένα μέρος όπου τα διαμερίσματα είναι φθηνά, όπου το πράσινο αριστερά think κυριαρχεί και μπορείτε να βρείτε μια θέση εργασίας στο επιλεγμένο δημιουργικό τομέα σας. Μια δεκαετία μετά hipsters άρχισε να κινείται εδώ, αυτή η πόλη εξακολουθεί να παρέχει τη μελωδία για τις ραψωδίες πολλών Bohemians.

Αλλά - όπως με πολλούς θρύλους - ο μύθος είπε για την πρωτεύουσα της Γερμανίας φαίνεται σήμερα να χρονολογούνται από τον προϊστορικό παρελθόν.

Από το 2010, μια πρόσφατη μελέτη think-tank δείχνει , Βερολίνο τιμές ενοικίασης εδώ έχουν αυξηθεί 8 τοις εκατό ετησίως. Παρόλα αυτά, ακόμα και μετά από αυτές τις αυξήσεις, σήμερα bunking κάτω στη γερμανική πρωτεύουσα είναι περίπου τα δύο τρίτα τόσο ακριβά, όπως το Παρίσι και η αγορά ακινήτων είναι ακόμη φθηνότερα από ό, τι αυτό.

Άλλα στατιστικά στοιχεία δείχνουν καλύτερα γιατί οι τιμές ενοικίασης είναι το talk of the town, ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη εκείνα τα φτηνά ενοίκια. Ποσοστό ανεργίας του Βερολίνου εξακολουθεί να είναι κολλημένο σε πάνω από 11 τοις εκατό , χρόνια σε μία από τις μεγαλύτερες μεταπολεμικής οικονομικής άνθισης της Γερμανίας.

Και αυτούς που εργάζονται εδώ κερδίζουν περίπου το ένα τρίτο λιγότερο από τον μέσο Γερμανό - μόλις πάνω από 4.000 δολάρια Αυστραλίας ανά μήνα.

Έτσι, για χρόνια τώρα, αντιμέτωποι με την ταχεία αύξηση των ενοικίων, χιλιάδες Βερολινέζοι έχουν διαμαρτύρονται στους δρόμους. Σε gentrifying γειτονιές, οι ενοικιαστές έστω και περιστασιακά οχυρώνονται σε διαμερίσματα τους, όταν ο ιδιοκτήτης προσπαθεί να τους πετάξουν έξω για την αναδιαμόρφωση.

Τούτου λεχθέντος, με διαμερίσματα εξακολουθούν να είναι σχετικά προσιτές, θυμός Βερολινέζοι »πάνω εξευγενισμός δεν έχει ακόμη μεταφραστεί σε σημαντικές δράσεις. Το ίδιο δεν συμβαίνει βορειότερα στο Αμβούργο. Εκεί, τα διαμερίσματα είναι ένα τρίτο πιο ακριβά από τον εθνικό μέσο όρο. Από τα Χριστούγεννα, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας υπήρξε η σκηνή της μεγαλύτερης ταραχές της χώρας εδώ και χρόνια, πάνω από gentrification.

Αστική σύγκρουση του Αμβούργου άρχισε στις 21 Δεκεμβρίου, το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, μια εποχή όπου Χάμπουργκερ συνήθως ξεχνάμε την πολιτική, χώνω σε κιτς χριστουγεννιάτικες αγορές και να προετοιμαστούν για το ταξίδι στις πόλεις τους.

Αλλά αυτά τα Χριστούγεννα, πολλές χιλιάδες διαδηλωτές αγωνίστηκαν την αστυνομία για τον έλεγχο της Schanzenviertel , του μαθητή και των μεταναστών που κυριαρχείται γειτονιά πάνω στο οποίο οι επαγγελματίες και οι προγραμματιστές έχουν σφετεριστεί τα τελευταία χρόνια.

Η πρωτότυπη επίδειξη κλήθηκε οφείλεται σε ένα τοπικό αριστερές πολιτιστικό κέντρο και squat, Rote Flora . Λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της υψηλής παλίρροιας του κινήματος των καταλήψεων της Γερμανίας, στη δεκαετία του 1980, Φλώρα είχε μεταπωληθεί από την πόλη για τους προγραμματιστές πριν από μια δεκαετία. Αλλά - αν και το κέντρο φαίνεται να έχει όλα, αλλά εγκαταλείφθηκε - οι καταληψίες δεν έχουν ποτέ παρέδωσε τα κλειδιά στους νόμιμους ιδιοκτήτες των κτιρίων.

Για την αριστερά, το κέντρο έχει γίνει πάρα πολύ νόημα να παραδοθούν. Η Φλώρα έχει γίνει ένα σύμβολο της αριστερής ιστορίας του Αμβούργου και των φόβων η πόλη που μαστίζεται από γιάπηδες. Έτσι, στις 21 Δεκεμβρίου, σε απάντηση στις απειλές έξωσης, πέτρες και παγκάκια πέταξε ως διαδηλωτές μάχονταν με την αστυνομία, όταν η επίδειξή τους κηρύχθηκε παράνομη. Ο αέρας ήταν παχύς με δακρυγόνα και θραύσματα γυαλιού από τα παράθυρα κατάστημα ρυπαίνεται το πεζοδρόμιο.

Η αστυνομία προσπάθησε να τους διαδηλωτές μέχρι αργά τη νύχτα στο Reeperbahn, ένα κόκκινο φως μιλίων που είναι γνωστό σε όλη την Ευρώπη. Εκείνο το βράδυ, δεκάδες αστυνομικοί τραυματίστηκαν και εκατοντάδες διαδηλωτές υπέστησαν τραύματα. Ένα μήνα αργότερα, η πίκρα δεν έχει υποχωρήσει.

Μέρες και νύχτες της οργής ακολούθησε τις αρχικές ταραχές, με τους τραυματισμούς και στις δύο πλευρές. Οι αστυνομικοί αργότερα άρχισε επίσης την επίδειξη - για περισσότερες εξουσίες. Οι αξιωματούχοι των συντεχνιών », τα εν λόγω μέλη θα μπορούσε να εξετάσει το άνοιγμα φωτιά σε ορισμένες περιπτώσεις.

Και μετά από αυτό, στις αρχές του νέου έτους, ανώτεροι αξιωματικοί έχουν δηλωθεί στο κέντρο της πόλης του Αμβούργου ήταν πλέον μια « επικίνδυνη ζώνη ». Αυτό σήμαινε ότι οι αξιωματικοί είχαν πλέον το δικαίωμα να σταματήσουν και να ψάξουν κανείς περνώντας μέσα, χωρίς πρώτα να ζητήσει την έγκριση από τους δικαστές ή τους νομοθέτες.

Λόγω της Γερμανίας πολλές παρελθόν αστυνομικά κράτη, το μέτρο αποδείχθηκε αμφιλεγόμενη. Και μόλις φάνηκε να ηρεμήσει την κατάσταση. Αριστεροί και συμπαθούντες πήρε για να μεταφέρουν κρυμμένων πινέλα και αγγουράκια, για να διαμαρτυρηθούν για την υπερβολική αστυνόμευση . Όταν τοπική τηλεόραση γυρίστηκε το προκύπτον στάση και αναζητήσεις, η αστυνομική δύναμη της πόλης έγινε για να φανεί γελοίο και παρανοϊκός .

Ταυτόχρονα, όπως διαδηλώσεις και η βία συνεχίζεται, ο κόσμος άρχισε να λαμβάνουν ειδοποίηση και η πρεσβεία των ΗΠΑ θέτουν ένα ταξιδιωτικών συμβουλών για την πόλη .Τουρκική υποστηρικτές της κυβέρνησης, τώρα συνηθίσει να διαλέξεις από το Βερολίνο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αντέδρασε με μια αχαλίνωτη επίδειξη της Schadenfreude. Στο Twitter, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οπαδοί άρχισαν να την αποκαλούν Αμβούργου SchanzenviertelΆνγκελα Μέρκελ Gezi-Park .

Ένα μήνα μετά τις διαμαρτυρίες ξεκίνησαν, η αριστερά είναι ακόμα στους δρόμους του Αμβούργου σε χιλιάδες, σχεδόν καθημερινά. Αμβούργο αστυνομία μπορεί να έχουν λήξει την πραγματική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην πόλη. Και η πόλη λέει φέρεται Flora θα μείνει μια αριστερή κέντρο . Παρόλα αυτά, οι διαδηλωτές λένε ότι θα συνεχίσουν να διαμαρτυρηθούν για την παρέμβαση των αστυνομικών στην πολιτική της πόλης.

Σπάνια έχει ένα εγκαταλελειμμένο κατάληψη δημιουργούνται τόσο πολύ φασαρία. Αλλά υπάρχουν θέματα της πραγματικής οικονομίας στην εργασία εδώ. Αυξήσεις στο κόστος ζωής ζητηθεί από την ισχυρή οικονομία της Γερμανίας - είναι πίσω από τις διαμαρτυρίες. Κοινωνική σύγκρουση του Αμβούργου θα μπορούσε να αποτελέσει προηγούμενο για τις παραδοσιακές διαδηλώσεις την άνοιξη του στην Ευρώπη. Μετά από όλα, δεν είναι μόνο στη Γερμανία, όπου ο εξευγενισμός είναι ένα καυτό θέμα.

Στη Σουηδία, σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των δήμων αναφέρουν τώρα έλλειψη καταλυμάτων για τους νέους. Οι στατιστικολόγοι που ανέφερε Στοκχόλμη καθημερινά Svenska Dagsbladetλένε ότι η έλλειψη στέγης για τους νέους έχει αυξηθεί από τότε τα στοιχεία άρχισαν να συλλέγονται το 1999.

Στη σουηδική πρωτεύουσα της Στοκχόλμης, επιβίβασης είναι όλη η οργή. Στο Λονδίνο, η οποία βασίζεται σε επενδυτές ακινήτων από όλο τον κόσμο, ο εξευγενισμός έχει ακόμη αντικατασταθεί από μια τοπική παραλλαγή, " Shoreditchification ", που αναφέρεται στη μετατροπή της εργατικής τάξης East End προάστιο σε μια σειρά εναλλάξιμων γκαλερί τέχνης και σοφίτες τραπεζίτης.

Έτσι, ο εξευγενισμός συμβαίνει σε πόλεις σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη. Ένας λόγος που συμβαίνει, σύμφωνα με πηγές του τραπεζικού κλάδου μίλησα, είναι η eurocrisis. Οι monied επενδυτές από τη Νότια Ευρώπη έχουν πάρκινγκ τα κεφάλαιά τους στη Βόρεια ευρωπαϊκές πόλεις. με αποτέλεσμα στο δυναμικό της ιδιοκτησίας φυσαλίδες σε ορισμένες περιοχές, κυρίως στη Γερμανία.

Κεντρική τράπεζα της χώρας, η Bundesbank, φαίνεται να εξετάζει την επιβολή των ελέγχων κεφαλαίου να προσπαθήσει να αποτρέψει πάρα πολύ επιπόλαια χρήματα που εισέρχονται στο γερμανικό σύστημα. Εν τω μεταξύ, όμως, η αύξηση της ενοικίασης και αγοράς ακινήτων εκσυγχρονιστικά έργα θα συνεχίσουν να δημιουργούν κοινωνικές συγκρούσεις στα κέντρα των πόλεων. Ζεστό χειμώνα του Αμβούργου θα μπορούσε να καταλήξει να είναι μόνο η αρχή.

ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Είναι ένα μεγάλο κόσμο εκεί έξω και την αφθονία των σχολιαστών και των δημοσιογράφων γράφουν γι 'αυτό - αλλά όχι πάντα στα αγγλικά. Και όπως ήταν αναμενόμενο, οι ιδέες για τα μεγάλα γεγονότα της ημερήσιας βάρδιας, όταν απομακρύνεστε από το Anglosphere. Best of the Rest είναι μια δεκαπενθήμερη NM χαρακτηριστικό με έδρα το Βερολίνο δημοσιογράφος Charles McPhedran. Charles διαβάζει την είδηση ​​στα γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και πορτογαλικά και εκθέσεις σχετικά με ό, τι ο υπόλοιπος κόσμος λέει για τις μεγάλες ιστορίες.

Charles McPhedran είναι ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος, μεταφραστής και εκδότης με έδρα το Βερολίνο, από όπου καλύπτει την ηπειρωτική ευρωπαϊκή πολιτική. Ομιλεί άπταιστα γερμανικά, γαλλικά και ισπανικά, ιταλικά και δύσκαμπτος μαθαίνει σουηδικά. Charles βάζει μαζί The Best of the Rest, μια τακτική στήλη Νέα Matilda που φαίνεται σε ό, τι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ξένων γλωσσών λένε για καυτό θέμα της εβδομάδας.

Διαβάστε το πλήρες βιογραφικό του Charles McPhedran

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...